pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:17/219)

Pizza z pieczarkami i boczkiem 319

dużą blaszkę oryginalną z piekarnika) wykładamy ciasto i wygniatamy palcami (okrągły lub prostokątny) równomiernie gruby placek. Smarujemy go sosem z pomidorów. Następnie wykładamy pieczarki z cebulą i boczkiem i wierzch posypujemy serem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez około 10 minut.Podajemy z sosem czosnkowym.Życzę smacznego

Anielska Kuchnia Ani
Pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami 177

Dzisiejsza propozycja to pierożki z ciasta francuskiego z pieczarkami. Potrawa bardzo prosta do przygotowania, a jej dużym atutem jest możliwość zwinięcia pierożków wcześniej i pozostawienie na odpowiedni moment. Do piekarnika wsuwamy tuż przed podaniem co pozwala nam np. przebywać z gośćmi podczas gdy potrwa „sama się robi”. Podajemy ją np. z barszczykiem. Idealna na czas karnawału :) Ilość porcji: 12 Składniki(...)podsmażamy cebulkę. Na złocistą cebulę wrzucamy pieczarki, nieco solimy i smażymy. Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy w kwadraty. Na środek każdego kwadratu układamy łyżką pieczarki. Zamykamy pierożki po przekątnej w trójkąty i pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 stopni przez 12-15 minut

Kolizje Smaków
Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami 218

który często wykorzystuję jako dodatek do dań, a w tym daniu posypałam nim plastry pomidorów. Dodaję świeży rozmaryn do pieczonych pomidorów czy też ryb,  łosoś z piekarnika. Schab grillowany z pomidorami i pieczarkami zawiera małą ilość kalorii, do przygotowania nie wymaga dodatkowego tłuszczu. Polecam też grillowany schab z mozzarellą lub schab z grilla  lub schab grillowany z pietruszką. Marynujemy plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Boeuf Bourguignon - Wołowina w czerwonym winie wg Julii Child 112

łyżka przecieru pomidorowego 1 listek laurowy 1 łyżeczka tymianku 2 ząbki czosnku  sól, pieprz  100g masła 400g pieczarek sól  2 łyżki mąki 2 łyżki masła Przygotowanie mięsa Przygotujcie sobie garnek, który możecie wsadzić później do piekarnika. Przelewanie wszystkiego nie jest dobrym pomysłem. Użyłam metalowego garnka, a zamiast przykrywki owinęłam górę folią aluminiową. Wyszło pysznie. Na patelni rozgrzewamy(...)trwać około 4 minut. Garnek zdejmujemy z ognia, przykrywamy (lub owijamy folią aluminiową) i wkładamy do nagrzanego do 160*C piekarnika na 2 godziny i 50 minut. W trakcie pieczenia nie ma potrzeby sprawdzania wołowiny. Przygotowanie pieczarek Pieczarki dokładnie myjemy. Odkrywamy trzonki, kapelusze tniemy w ćwiartki, osuszamy. Na patelni rozgrzewamy masło, gdy się rozpuści i zacznie się pienić dopiero dodajemy

Gotowanie i blogowanie
Bakłażanowe mini pizze z kalafiorowym sosem "serowym" 153

gniazd nasiennych, pokrojone w drobną kosteczkę lub ½ szklanki passaty pomidorowej lub sosu pomidorowego 1 mała papryka pokrojona w drobną kosteczkę 150g pieczarek pokrojonych w plasterki świeża bazylia do podania Najpierw przygotuj sos (możesz to zrobić z wyprzedzeniem). Piekarnik rozgrzej do 180 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Kalafior umyj, osusz i podziel na małe różyczki, a następnie przełóż(...)piecz 20 minut.  Po wyjęciu każdy plaster wyłóż delikatną warstwą pokrojonych pomidorów lub sosu pomidorowego, posyp pokrojoną papryką i porozkładaj plasterki pieczarek. Na koniec za pomocą dwóch małych łyżeczek nałóż kilka kleksów sosu kalafiorowego. Wstaw do piekarnika na kolejne 10 minut. Pizze podawaj lekko przestudzone posypane listkami świeżej bazylii.  2 porcje

Roślinna - blog wegański
Zapiekanka z cukinią 154

cukinią i.... Potrzebujemy: 1 opakowanie ciasta francuskiego (1 duży płat) 1 mała cukinia lub pół dużej 4-5 dużych pieczarek 150g wędzonego surowego boczku (można kupić już pokrojony w kostkę) 1/2 opakowania fety ser żółty do posypania przyprawa do pizzy Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Płat ciasta rozwijamy i zostawiamy(...)papierze w który było zawinięte. Kładziemy na blasze do pieczenia. Dziurawimy widelcem (ale jak wyrośnie to się nie przejmujemy) . Wstawiamy na 10 min. do piekarnika aby podpiec.  Cukinie kroimy na cienkie talarki, pieczarki w cienkie piórka, boczek w kostkę. Na podpieczone ciasto układamy plastry cukinii (mogą nachodzić na siebie), następnie układamy pieczarki. Delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie posypujemy boczkiem

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Tarta z jarmużem i pieczarkami 174

Tarta, która powstała trochę z przypadku, jarmuż i pieczarki były w lodówce, trzeba było je szybko zużyć.  I tak powstało to danie. Bardzo treściwe i sycące. składnikina spód:250 g mąki (pszennej tortowej)150 g masła, schłodzonego (lub 120 g masła i 30 g smalcu lub margaryny)1 płaska łyżeczka soli morskiej1 jajko(...)ząbki czosnki posiekane80 sera cheddara, grubo startego80 g jogurtu3 jajkakilka pomidorów koktajlowych do przybraniatłuszcz do smażeniaprzygotowanieciasto przygotować zgodnie z tym przepisem. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st C.Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Podsmażyć na oliwie, lekko posolić i popieprzyć, odłożyć na bok  Przygotować jarmuż

Stare Gary
Pieczarki faszerowane pasztetem na gniazdkach szpinakowo-makaronowych 160

pieprz Pieczarki umyć, wyciąć ogonki i część miąższu. Do każdej pieczarki nałożyć około 1,5 łyżeczki pasztetu, wierzch posypać tartym, żółtym serem. Zapiec w piekarniku przez około 15 minut w temperaturze 200 stopni. Ogonki pieczarek i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na oleju kokosowym, do zarumienienia. Pod koniec smażenia dodać rozdrobniony szpinak, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Makaron ugotować w osolonej

Domowa cukiernia Ewy
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film 197

dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze pieczarek. Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st C , 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy żółtym serem.   Artykuł Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Przekąski na karnawał i nie tylko 378

ciasta wrzucam umyte i osuszone pieczarki. Dokładnie zamaczam w cieście po czym wrzucam na rozgrzany tłuszcz.  Smażę około 2 minut z każdej strony. Gotowe pieczarki przekładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika aby utrzymać ich ciepło aż do momentu podania (choć zimne są również dobre). Podaję z sosem czosnkowym albo serowym. Tak przygotowane pieczarki mogą stanowić ciepłą przekąskę

Magiczna kuchnia Darii
Nadziewane pieczarki jak z Pizza Hut 628

mozzarellę. Wymieszać. Tak przygotowanym farszem nadziać kapelusze pieczarek. Każdy plaster boczku podzielić na 3 kawałki. Na każdej nadzianej pieczarce układać kawałek boczku. Tak przygotowane pieczarki ułożyć w naczyniu żaroodpornym/na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez 15 minut. Gorące pieczarki posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać gorące lub ciepłe, bezpośrednio

Gospodyni Miejska
Sałatka w pieczarkach + film 123

kroimy i obsmażamy na odrobinie rozgrzanego masła a następnie zdejmujemy z ognia. Kapelusze pieczarek przekładamy do formy do pieczenia i do każdej pieczarki wkładamy trochę masła. Pieczarki zapiekamy w rozgrzanym do 180 st.C piekarniku około 15 minut. Czerwoną cebulę drobno siekamy, pomidorki koktajlowe kroimy na mniejsze części a odsączone z zalewy oliwki w plasterki. Ser feta możemy drobno pokruszyć

Smakowite Dania
Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą 188

pieczenia. Smarujemy je olejem i nakładamy przygotowane składniki – startą mozarellę, paprykę, pieczarki, po krążku cebuli, kawałku suszonego pomidora, ponownie mozarellę – posypujemy oregano. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230°C na 15 minut.Mini pizze z pieczarkami brunatnymi i mozarellą, to takie „małe co nieco”, ale niech Was nie zmyli ich wielkość. Zjadając jedną, sięgniecie po następną, więc bez obawy – zaspokoją

mojewypiekiinietylko
zapiekanki 140

pół  posmarować odrobiną masła pieczarki obrać (tak jak obieram 😉)  pieczarki i mozzarellę pokroić w plastry paprykę pokroić w drobną kostkę  na bagietce ułożyć pieczarki, paprykę i ser zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 200 st przez ok 8-10 min  podawać z keczupem - przepis tutaj   Smacznego

Gotowanie z pasją