pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:15/219)

Kurczak z wyjątkowym sosem pieczarkowym 356

czerwonego winasól, pieprz, oliwa do pieczenia Piersi z kurczaka myję osuszam, doprawiam solą i pieprzem i wstawiam do nagrzanego piekarnika na jakieś 25-30 min.Pieczarki myję i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w kostkę. Pieczarki i cebulę wrzucam na patelnie na rozgrzane masło i smażę kilka minut aż cebulka zmięknie. Doprawiam solą i pieprzem. Dodaję pokrojony w plasterki czosnek.Jak

UgotujmyTo.pl
Prawdziwe Chrupiące Zapiekanki 4140

optymalnie maggi sos do wyboru Wykonanie: Robienie zapiekanek przebiega tak szybko jak znikają z talerza. A więc czas start! Piekarnik rozgrzewamy do ok. 180*C . Obieramy, kroimy i następnie podsmażamy cebulkę na niewielkiej ilości masła. Gdy cebulka się zarumieni wrzucamy pieczarki i wszystko razem podsmażamy(...)koniec doprawiamy solą, pieprzem i w moim przypadku niewielką ilością przyprawą maggi. Ser ścieramy na tarce. Bułki bagietki przecinamy wzdłuż. Smarujemy masłem, rozkładamy pieczarkami i posypujemy solidnie dużą porcją żółtego sera. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10-15 minut. Należy co jakiś czas sprawdzać zapiekanki czy już się rumienią czy jeszcze nie. Wyciągamy, polewamy ulubionym ketchupem i gotowe

W Moim Magicznym Domu
Grzanki z oscypkiem, pieczarkami i masłem czosnkowym 150

bochenek domowego chleba wypieku swojej Babci. Kilka kromek zjedliśmy na "pniu" z masełkiem , a pozostała część trafiła do piekarnika w formie grzanek, ale było dobre. Nie ma to jak domowy chlebek :) Składniki : 8 kromek domowego chleba żytniego 350 g brązowych pieczarek 125 g wędzonego oscypka 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku kilka gałązek rozmarynu i tymianku sól morska Sposób wykonania(...)plastry i podsmażyć na pozostałym maśle razem z tymiankiem i rozmarynem. Grzanki obrócić podpieczoną stroną do góry, posypać delikatnie drobno startym oscypkiem i obłożyć podduszonymi pieczarkami. Posypać delikatnie solą i  wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na około 5 - 6 minut,  aż ser się rozpuści. Podawać gorące z ulubionymi dodatkami, choć przyznam, że ja jadłam bez nich

Gosia gotuje
Pieczarki ze szpinakiem owinięte boczkiem 183

przestudziłam go przez kilka minut. Do pieczarkowych kapeluszy nałożyłam łyżeczką szpinak. Każdy kapelusz zawinęłam w jeden plasterek boczku.  Ja moje pieczarki ułożyłam na blasze i upiekłam na grillu. Ty możesz je upiec w piekarniku w 180 C przez około 15 minut.  Smacznego !            Pieczarki ze szpinakiem owinięte boczkiem

Kuchnia na wzgórzu
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym i zapiekane z serem. 178

ewentualnie vegetą  i pieprzem i jeszcze raz mieszamy. Pieczarki myjemy, wyciągamy korzonek i układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem.Z mięsa formujemy kulki wielkości pieczarki tak aby wypełniły środek, polewamy oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15 minut, następnie przykrywamy każdą pieczarkę plasterkiem sera żółtego i pieczemy jeszcze około 10 minut aż ser się

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczarki faszerowane bakłażanem duszonym i zapiekane z chipsem z boczku 168

ręcznik papierowy. Na tym tłuszczu smażyć bakłażan z papryką przez ok 7-10 min, pod koniec dodać czosnek. Przestudzić a następnie włożyć do wnętrza pieczarek. Posypać niewielką ilością żółtego sera. stawić do piekarnika na ok 30 min w temp 180 st. Na ostatnie 5 min pieczenia ułożyć na pieczarkach plastry boczku. Podawać z frytkami i pomidorem

Gotowanie jest łatwe
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 228

również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego kurczaka przekładamy na talerz Rukolę oraz szpinak myjemy Na pitę kładziemy pieczarki, mięso, ser żółty Całość wkładamy do piekarnika na 5-7 minut na 180 stopni  Po wyjęciu polewamy ulubionym sosem, ja proponuje sos słodko kwaśny gdyż podkreśla smak kurczaka i pieczarek Pitę kładę

Gotowanie Patki
Pieczarki faszerowane, pomysł na obiad bez mięsa 226

woda z pieczarek wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Na patelnię wrzucić ugotowaną kaszę, dodać serek topiony. Dokładnie wymieszać, smażyć aż serek się roztopi. Sprawdzić smak i w razie potrzeby doprawić do smaku. Powinno być dość ostre. Farszem napełnić grzyby. Ułożyć grzyby do żaroodpornego naczynia, naokoło rozłożyć ugotowane ziemniaki. Ziemniaki posypać tymiankiem. Wstawić naczynie do piekarnika nagrzanego

Kuchnia Pokoleń
Kalafior zapiekany z nóżkami pieczarek 170

pieprz Kalafior ugotować al dente i przełożyć do żaroodpornych naczyń (ja mam takie jednoosobowe) Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oliwie - ułożyć na kalafiorze Nagrzać piekarnik do 200 stopni C Nóżki pieczarek ułożyć na wierzchu Wywar z pieczarek zagotować Do wywaru dodać mąkę orkiszową i jogurt naturalny - wszystko bardzo dokładnie wymieszać sprężynką Tak przygotowanym płynem zalać kalafior z nóżkami

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kotlety schabowe zapiekane pod pierzynką z pieczarek i sera 195

pieczarki. Wymieszałam, podsmażyłam około 5 minut. Przyprawiłam solą i pieprzem. Wsypałam oregano, tymianek i rozmaryn.   Wymieszałam i po chwili zdjęłam patelnię z gazu. Piekarnik nagrzałam do temperatury 180 °C. Na każdym kotlecie ułożyłam porcję pieczarek z przyprawami. Z zamrażarki wyjęłam serek topiony i starłam na tarce bezpośrednio na kotlety. Foremkę  z kotletami włożyłam do piekarnika na 15 minut

Kuchnia u Krysi
Faszerowane pieczarki prażonym kuskusem 200

całe wykorzystałam, nóżki od kapeluszy poodcinałam, które również wydrążyłam i z cebulką wysmażyłam. Z kuskusem połączyłam, jajkiem skleiłam, kapelusze wypełniłam do piekarnika włożyłam. Poczekałam i pyszną przystawkę uzyskałam. Składniki: 150 g kaszki kuskus Kupiec, 7 jak największych białych pieczarek, 1 duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku(...)sól do smaku, 5 - 10 g sera camembert. Przygotowanie: Kuskus wysypujemy na blachę i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Przesypujemy do miski i zalewamy gorącą wodą 2 mm powyżej powierzchni kaszki, odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy ze skórki, odcinamy nóżki i wydrążamy kapelusze za pomocą łyżeczki do arbuza (kapelusze odkładamy). Nóżki i wydrążoną część pieczarek kroimy

Moniki Smakołyki
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami. 209

będzie się ciągnąć.  Cukinię przeciąć wzdłuż i wydrążyć. Posolić lekko i odstawić na parę minut. Cukinia najdzie wodą więc osuszyć ją. Cukinię i pieczarki nafaszerować. Na cukinię położyć przekrojone na pół pomidorki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do temp.200stopni, przykryte folią aluminiową. Najlepiej włożyć samą cukinię, pieczarki dołożyć po 15minutach. Po 30min. odkryć folie i jeszcze przez parę minut piec

W kuchni u Moniki
Pizza- ciasto na pizzę bez mleka 242

było grudek. Zarabiamy ciasto ręką i odstawiamy do wyrośnięcia na ok 90 minut (w ciepłym miejscu, przykryte bawełnianą ściereczką).  2. W tym czasie przygotowujemy passatę, oraz dodatki. Pieczarki myjemy i kroimy na talarki. Podsmażamy bez dodatku tłuszczu, ze szczyptą soli do momentu odparowania wody. Kukurydzę przecedzamy na siteczku. Mozzarellę ścieramy: ok 10 dkg na malutkich oczkach (jak marchewkę(...)pieczenia formy (u mnie dwie duże blaszki z piekarnika+ tortownica 28) Boki delikatnie zawijamy do góry i smarujemy oliwą z oliwek. Środek smarujemy passatą, posypujemy pieczarkami i kukurydzą. Wstawiamy do nagrzanego do 200st C piekarnika na ok 10 minut, po czym wyciągamy posypujemy startą na grubych oczkach mozzarellą i zapiekamy jeszcze 5 minut.   Pizzę podajemy z ulubionymi sosami

Kuchnia w czekoladzie
Pizza naleśnikowa bardzo łatwy przepis 253

małe pizze. Na spód formy wlać 1 łyżkę oleju, rozsmarować po brzegach i naczynie włożyć na 5 minut do nagrzanego do 220*C piekarnika. W tym czasie pokroić w piórka cebulę, brokuła, paprykę i pieczarki w cienkie plastry. Po tym czasie wyjąć formę i wlać ciasto do ok 3/4 wysokości lub całość do dużej formy. Od razu zacznie lekko rosnąć(...)wierzchu ułożyć plastry boczku, brokuła, papryki i cebulę i pieczarki.  Ja jedną pizzę zrobiłam wegetariańską.  Na wierzchu posypać tartym serem. Włożyć do piekarnika na 25-35 min. Wszystko zależy w jakiej formie pieczemy i jak piecze nasz piekarnik.  Naleśnikowa pizza pięknie wyrośnie :) Po wyjęciu posmarować sosem i  udekorować rukolą. Sos do pizzy: (na upieczoną pizzę

Jemy Pijemy