pieczarki z piekarnika - 3281 przepisów (strona:7/219)

Krusztadki z pieczarkami. 400

Pieczarki pokroić w plasterki i przesmażyć na smalczyku roślinnym z ziołami ogrodowymi, doprawić do smaku solą i pieprzem. Na dno upieczonych krusztadek nałożyć trochę startego sera, pieczarki i posypać serem .Wstawić  do piekarnika ,do rozpuszczenia sera. Udekorować pietruszką. Krusztadki z pieczarkami są smacznym dodatkiem do zup ,ale stanowią też atrakcyjną samodzielną przekąskę .Polecam smacznie. Przepis bierze udział w konkursie

Kulinarny karnet Christophera
Pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami 156

kostkę, a następnie dodać paprykę pokrojoną, i szparagi. Wszystko smażyć około 5 minut stale mieszając.Oprószyć solą i pieprzem. Wszystko wymieszać z kuskusem, dodać pokrojone pomidory. Napełniać pieczarki farszem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Pod koniec zapiekania posypać każdą pieczarkę żółtym serem i piec ponownie aż ser się rozpuści. pieczarki faszerowane kuskusem i szparagami

O kuchni z uczuciem
FASZEROWANE PIECZARKI 189

podsmażone starte ząbki czosnku, sól i pieprz do smaku. Wszystkie składniki dokładnie wymieszałam. Kapelusze pieczarek oprószyłam solą i pieprzem. I uzyskaną masą nakładałam ich wnętrza.  Pieczarki można posypać serem mozzarellą bądź parmezanem. Piekarnik nagrzałam do 200 C i ułożyłam pieczarki na blasze, wyłożonej papierem do pieczenia. Piekłam około 20-30 minut. Smacznego

potrawyregionalne
Sałatka z pieczonymi i faszerowanymi pieczarkami 217

internecie można znaleźć cały ogrom przepisów na pieczone pieczarki. Sałatka z pieczonymi i faszerowanymi pieczarkami Nie spotkałam się chyba z przepisem, w którym pieczarki bez żadnego nadzienia wędrowałyby do piekarnika. Niektórzy jako nadzienia używają mieszanek serów, inni zapiekają pieczarki z masłem i pietruszką, jeszcze inni z cebulą i warzywami. Opcji na farsz jest całe mnóstwo. Farsz, którego ja użyłam

mecooks
Pęczak z pieczoną cukinią, boczkiem i pieczarkami 202

wielkości.  Warzywa przekładamy do szerokiego, płaskiego naczynia żaroodpornego. Skrapiamy niewielką ilością oleju, posypujemy czosnkiem niedźwiedzim i solą. Piekarnik nastawiamy na 200°C i pieczemy ok. 20 min. Warzywa powinny być al dente.   Umyte i osuszone pieczarki skrapiamy olejem, dodajemy igiełki świeżego tymianku, curry, szczyptę soli i całość mieszamy. Jeśli pieczarki są duże, lepiej będzie(...)pokroić na mniejsze części. Boczek kroimy na paski. Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie,  odcedzamy i mieszamy z przyprawą suszonych pomidorów z chili. Piekarnik podkręcamy do 220°C, do cukinii dodajemy boczek i pieczarki. Pieczemy ok. 15 - 20 min. Dodajemy kaszę pęczak, mieszamy i podgrzewamy w piekarniku. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem

Moniki Smakołyki
Kurczak o smaku koperkowym z cukinią i pieczarkami 208

dokładnie natrzeć solą oraz koncentratem koperku. Odstawić do lodówki - najlepiej na całą noc. Po tym czasie kurczaka przełożyć do naczynia żaroodpornego - uprzednio wysmarowanego olejem i obłożyć plasterkami pieczarek. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 50-60 minut w 180 stopniach - pod przykryciem. 10 minut wcześniej na wierzchu ułożyć cukinię - pokrojoną w plasterki. Następnie kurczaka odkryć i zapiekać przez kolejne

Di gotuje
Pizza z pieczarkami 198

Mamą na dwie duże blachy dołączone przez producenta piekarnika; niżej podaję przepis w mniejszych proporcjach) na dwór, a chłopcy w tym czasie zajmują najlepsze miejsce i rozstawiają talerze. Tego lata grzybów nie było, więc żeby wyrobić limit roczny, piekę pizzę po urlopie z dodatkiem grzybów zebranych jesienią, grzybów mrożonych lub pieczarek.   Składniki : Ciasto ok. 40 g świeżych drożdży(...)wyłożoną (lub nie) papierem do pieczenia. Rozwinąć ciasto z wałka. Na cieście rozprowadzić sos pomidorowy. Na sosie rozłożyć kawałki mozzarelli, posypać cebulą, a potem ułożyć talarki pieczarek. Całość posypać oregano. Piec w piekarniku nagrzanym wcześniej do temperatury ok. 200 stopni C. ----- Podobne: Amarantusowa polenta z pieczarkami Zapiekanka z czerstwego pieczywa Niby pizza z boczniakami

Weekendy w domu i ogrodzie
Portobello a'la pizza 159

przekąska/danie powstało przez zupełny przypadek. Będąc na zakupach, jak zwykle odwiedziłam mój ulubiony warzywniak na Grochowej. Patrzę, a tam olbrzymie brązowe pieczarki portobello po złotówce za kilogram. Pytam dlaczego tak tanio? "To źle"? odpowiada Sprzedawczyni z uśmiechem. Nie, super, tylko cena zaskakująca. "Zbyt dużo nam ich zostało, do jutra ( niedziela, ale nie ta ostatnia) przy takich upałach(...)ziemniaczanych, zapiekłam w piekarniku.                                                                                               Składniki:   3 duże pieczarki ( tylko tyle weszło

Gosia gotuje
Kruche babeczki z pieczarkami i serem 258

wstawić na moment do piekarnika, ale…. warto:) Zresztą pewne etapy pracy możemy wykonać wcześniej, a tuż przed przyjściem gości, posypać nadziane babeczki serem i zapiec w piekarniku. Jedna uwaga tylko, pieczarki nalepiej by były jak najdrobniej pokrojone, może nawet starte na dużych oczkach tarki. Moje były odrobinę za duże. Foremki też lepiej by nie były przesadnie duże, bo ciasto(...)kroimy w drobną kostkę. Pieczarki drobno kroimy lub trzemy na tarce na dużych oczkach. W rondelku rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju, podsmażamy na nim cebulę. Do lekko zezłoconej, dodajemy pieczarki, smażymy do odparowania wody. Doprawiamy solą, pieprzem i odkładamy do przestudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy niezbyt cienko (nie podsypujemy mąką). Szklanką wykrawamy kółka i wylepiamy foremki do babeczek

Smaki Na Talerzu
Mizza, czyli mięsna pizza 216

misce mieszamy mięso mielone, parmezan, płatki owsiane, natkę pietruszki, przyprawy oraz jajko. Formę do zapiekania smarujemy oliwą i przekładamy do niej mięso, dociskając do dna i wyrównując. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczarki obieramy. Kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dobrze odsączamy. Pomidory i  pomidory suszone kroimy w kostkę. Rozprowadzamy na mięsie mielonym usmażone pieczarki oraz pomidory

Mania Gotowania
Karczek pod pierzynką z bitej śmietany i pieczarek! 138

zabić w kuchni nudę! Karczek przygotowany w piekarniku, staje się mięciutki i delikatny, a jego wierzch przypieczony i lekko chrupiący. By uatrakcyjnić codzienność proponuję przepis, który zajmuje niewiele czasu, a daje powalający efekt... Jeśli zrobicie, sami się przekonacie :) A więc do dzieła!   Składniki: 5 plastrów karczku 8 dużych pieczarek  (ok. 450g) 250 ml śmietanki 30% sól pieprz Sposób(...)ciasno układać na głębokiej blasze, posolić i popieprzyć według uznania. Na plastry mięsa rozłożyć starte pieczarki, również posolić i popieprzyć. Ubitą śmietanę rozprowadzić równomiernie na karczek pokryty pieczarkami. Całość wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza. Pieczemy około godziny. Smacznego

Kuchnia Pani Wiosny
Pieczarki Portobello ze szparagami 162

szalotki, wraz z kawałkami szparagów. Łebki odkładamy na razie na bok. Warzywa na patelni solimy i pierzymy, smażymy przez 10 minut. W międzyczasie pieczarki malujemy oliwą, układamy w żaroodpornym naczyniu i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut. Jeśli pieczarki puszczą wodę, wylewamy ją. Po tym czasie pieczarki wykładamy plasterkami mozzarelli i wypełniamy farszem. Na wierzchu

Kulinarne przygody Gatity
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 430

kawałki i dodajemy do mąki. Dodajemy sól i jako. Całość zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Wstawiamy do lodówki na ok 15-20 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Farsz: na maśle smażymy pokrojone w plastry pieczarki z posiekane natką pietruszki i posiekanym czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz.. Gdy będą miękkie zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną(...)lodówki (po to by ciasto nie zsunęło się z boków formy). Spód dziurkujemy widelcem. Pieczemy tartę ok. 8 minut, aż będzie lekko rumiana. Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy farsz: Na samym dnie kładziemy pieczarki z cebulą. Zalewamy masą ze śmietany, jajek i sera. Układamy szparagi, pomidorki koktajlowe, kawałki sera brie i gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

OstryKęs
Tarta ze szparagami, brie i pieczarkami 427

kawałki i dodajemy do mąki. Dodajemy sól i jako. Całość zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Wstawiamy do lodówki na ok 15-20 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 180 C. Farsz: na maśle smażymy pokrojone w plastry pieczarki z posiekane natką pietruszki i posiekanym czosnkiem. Dodajemy sól i pieprz.. Gdy będą miękkie zdejmujemy z patelni. Na tej samej patelni smażymy pokrojoną(...)lodówki (po to by ciasto nie zsunęło się z boków formy). Spód dziurkujemy widelcem. Pieczemy tartę ok. 8 minut, aż będzie lekko rumiana. Wyjmujemy ciasto z piekarnika. Układamy farsz: Na samym dnie kładziemy pieczarki z cebulą. Zalewamy masą ze śmietany, jajek i sera. Układamy szparagi, pomidorki koktajlowe, kawałki sera brie i gałązki rozmarynu. Pieczemy ok. 30 minut. Smacznego

OstryKęs
Tarta z tuńczykiem i pieczarkami 173

wykładamy nim formę. Nadmiar ciasta odkrawamy. Ciasto nakłuwamy widelcem, wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i podpiekamy 10 minut . Kiedy ciasto się lekko podpiecze wyciągamy z piekarnika. Następnie nakładamy na nie pieczarki, potem odsączonego tuńczyka i zalewamy masą jajeczną. Na wierzch dajemy starty na tarce ser żółty. Tarte wkładamy z powrotem do piekarnika i pieczemy 40 minut aż wierzch

Kuchenne Wariacje