pieczarki w sosie - 5527 przepisów (strona:11/369)

TORTILLE Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 156

było smacznie ;) Składniki: * 5 placków tortilli * 3 pojedyncze piersi kurczaka * świeży ogórek  * 2 pomidory * sałata lodowa * pół cebuli * pół czerwonej cebuli * mała papryka czerwona * pieczarki * sos z ketchupu i majonezu Wykonanie: Placki tortilli lekko podgrzać, posmarować sosem. Sos robię pół na pół ketchupu i majonezu. Pomidora i ogórka pokroić w plasterki, pieczarki drobno pokroić podsmażyć

Zrób to smacznie
Gołąbkowa zapiekanka wg Marty 167

Gołąbkowa zapiekanka wg Marty 1 woreczek ryżu 1 woreczek kaszy gryczanej smażone pieczarki 250 dkg mięsa mielonego 1 główka kapusty świeżej 3-4 ząbki czosnku masło oliwa 2 łyżki mąki gryczanej przecier/koncentrat pomidorowy Ryż gotujemy. Kaszę gotujemy. Mięso podsmażyłam na patelni. Kapustę poszatkowałam, ale zanim to zrobiłam(...)odłożyłam kilka całych liści. Potem do gotującej się wody włożyłam całe liście na 3-4 minuty, wyjęłam i w tej wodzie ugotowałam resztę kapusty. Wodę odcedziłam i zostawiłam do sosu. Pieczarki podsmażone na oliwie.  Następnie mieszamy: ugotowany ryż + ugotowana kasza gryczana + usmażone pieczarki + czosnek w plasterki + mięso mielone podsmażone na patelni + ugotowana kapusta poszatkowana (wodę od gotowania kapusty zostawiamy

Tradycyjna kuchnia inaczej
Sałatka z pieczonymi i faszerowanymi pieczarkami 154

soli pieprz 8 plastrów sera Camembert 1 łyżka suszonych pomidorów 1/2 łyżeczki bazyli 5 łyżek bułki tartej 2 łyżki parmezanu 10 pomidorków koktajlowych mieszanka sałat 3 łyżki słodkiego sosu chili Pieczarki obieramy, wyciągamy nóżki. Wszystkie nóżki kroimy w kostkę i posmażamy na maśle. W miseczce mieszamy bułkę tartą z bazylią, parmezanem, pokrojonymi w kostkę suszonymi pomidorami, szczyptą soli, podsmażonymi pieczarkami(...)oraz pieprzem. Kapelusze pieczarek wypełniamy farszem. Na górze każdego układamy plasterek sera Camembert. Pieczemy 25 minut w 170 stponiach Celsjusza. Na talerzyku układamy sałatę, pomidorki oraz upieczone pieczarki. Całość skrapiamy sosem chili. Sałatka z pieczonymi i faszerowanymi pieczarkami Smacznego! Sałatka z pieczonymi i faszerowanymi pieczarkami Ser Camembert możemy śmiało zastąpić Parmezanem. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper

mecooks
Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym / Baked fish with mushrooms and cream sauce 283

ramach wiosennych porządków, zrobiłam je także w zamrażarce. Takim też sposobem wylądował na moim stole karp:) Jednak nie byle jaki, bo z pieczarkami w sosie śmietankowym. Przepyszny! Przepis jest łatwy i względnie szybki w przygotowaniu, polecam więc każdemu wielbicielowi ryb. Jeżeli nie jesteście fanami karpia lub macie problem z jego kupnem, możecie go zamienić na inną ulubioną rybę. Polecam:) Scroll(...)down for recipe in English Ryba z pieczarkami w sosie śmietanowym (4 porcje) Składniki: 1 karp, umyty i pokrojony w 2 cm dzwonki lub filety 1/2 cytryny, pokrojonej w plasterki sól i pieprz 3 goździki 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 1 łyżka masła 150 g pieczarek, pokrojonych w grube plastry 2 łyżeczki mąki 1 średnia cebula, pokrojona

karmelowy
Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym 114

miękkości. Na patelni na maśle podsmażamy zmielone grzyby, doprawiamy solą i pieprzem. Soczewicę, grzyby, jajka i bułkę tartą razem mieszamy. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy małe placuszki Sos: Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy na maśle, tak aby woda odparowała. Dodajemy śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem Na talerzu układamy usmażone placuszki i polewamy sosem pieczarkowym. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 192

Dzisiaj proponuję polędwiczkę wieprzową zapieczoną w cieście francuskim z farszem z pieczarek, sosem grzybowym, ziemniaczanymi kluskami i sałatką z czerwonej kapusty. Danie bardzo aromatyczne, dość pracochłonne, ale warte zachodu. Smacznego! Do przygotowania dania użyłem: 1 polędwiczki wieprzowej, 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej,  1 płatu ciasta francuskiego, 100 gram pieczarek, 15 suszonych borowików, 3 średnich cebul, 1 łyżki musztardy(...)Całość przyprawiłem niewielką ilością soli, świeżo mielonym czarnym pieprzem, łyżeczką suszonego oregano, łyżeczką suszonego tymianku i łyżeczką suszonego majeranku. Pieczarki z cebulą podsmażałem, aż do całkowitego odparowania puszczonej przez pieczarki wody. Na środku płata ciasta francuskiego ułożyłem 5 plasterków szynki szwarcwaldzkiej - w poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki

Wyprawy kulinarne
Hot dogi z pieczarkami 107

sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułki wydrążamy i zapiekamy przez kilka minut w 180°C (najlepiej zapiec kilka minut przed ukończeniem sosu). Pieczarki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki, oprószamy solą i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Dodajemy śmietanę, lubczyk , zmniejszamy płomień i dusimy bez przykrycia. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sos wlewamy

R'n'G Kitchen
łosoś, awokado, cytryna -- Zdrowa sałatka 186

Składniki: 4 plastry wędzonego łososia 2 garście sałaty 2 plasterki cytryny 2 łyżki nasion dyni 2 łyżki sezamu 1/2 ogórka 1 awokado 1/2 cebuli kilka oliwek 4 pieczarki Sos składniki(...)obrany,ogórek pokroić w pół plasterki ,pieczarki i awokado w plasterki.Cebulę w krążki. Sała tę  porwać na kawałki . Dodać  nasiona sezamu i kilka nasion dyni , które są doskonałym źródłem białka i składników mineralnych , zwłaszcza żelaza i cynku , ale także fosforu i magnezu .Na wierzchu poukładać łososia..Wszystko polać  sosem. Sos : .4 łyżki oliwy łączymy

w mojej kuchni
Tortilla z pieczarkami i kukurydzą 81

puszki kukurydzy 3 parówki 1 szalotka 2 duże liście sałaty 4 kawałki pomidora 2 łyżki oleju sól ognista mieszanka przypraw 2 łyżeczki jogurtu 2 łyżeczki keczupu 2 łyżeczki sosu czosnkowego Pieczarki oczyszczamy, drobno siekamy, solimy i podsmażamy na oleju. Gdy ładnie się zasmażą dodajemy pokrojone w plasterki parówki. W czasie smażenia z jogurtu, keczupu i sosu czosnkowego mieszamy jeden(...)doprawiamy ognistą mieszanką - mieszamy. Ciepłe płaty tortilli pokrywamy smażonym nadzieniem, posypujemy cienko pokrojoną szalotką oraz pomidorem pokrojonym w kostkę, układamy liść sałaty i zawijamy. Podajemy polane przygotowanym sosem. Tortilla z pieczarkami i kukurydzą SMACZNEGO

peggiwkuchni
Świąteczna pieczeń schabowa 273

Pyszna rolada schabowa z nadzieniem z suszonych grzybów i żurawiny, o niepowtarzalnym smaku. Dzięki temu, że mięso jest zawinięte w boczek nie wysycha i jest bardzo soczyste. Do tego sos z grzybową nutą oraz z dodatkiem wędzonej śliwki- MNIAM! :) A zapach podczas pieczenia, po prostu bomba !:) Mięso warto upiec dzień wcześniej, według mnie jest jeszcze smaczniejsze niż pierwszego dnia. Łatwiej(...)dodajemy resztę składników. Na całej powierzchni mięsa rozsmarowujemy farsz. Zwijamy w roladę. Jeśli trochę farszu ucieknie, nie przejmuj się- będzie do sosu ;) Następnie obkładamy roladę boczkiem i zawijamy sznurkiem. Sos: Pieczarki podsmażamy. Dodajemy resztę farszu- blendujemy. Wstawiamy na mały ogień, doprawiamy do smaku i chwilę gotujemy.  Dodajemy śliwki wędzone. Na koniec dodajemy śmietanę. W naczyniu żaroodpornym układamy roladę

Czerwona Porzeczka
Surówka z kapusty pekińskiej oraz pieczarkami 266

drugiego dania. Składniki: 1  mała kapusta pekińska 5  pieczarek 1 łodyga selera naciowego 1 czerwona cebulka 1 marchewka 1 łyżeczka soku z cytryny do skropienia pieczarek  Sos: 2 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka soku z cytryny 0,5 łyżeczki oleju sezamowego 2 łyżki jogurtu naturalnego szczypta tymianku sól, świeżo zmielony pieprz Wykonanie: Kapustę(...)kroimy w cieniutkie paseczki posypujemy solą aby zmiękła. Pieczarki czyścimy kroimy w cieniutkie słupki skrapiamy sokiem z cytryny żeby nie z czerniały. Seler, cebulę kroimy w drobną kosteczkę,  obraną marchewkę ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach.  Łączymy wszystkie składniki. Składanki sosu mieszamy razem odstawiamy na 10 minut żeby składniki się przegryzły.Polewamy przygotowanym sosem

kgwjanczewo
Pity z mięsem mielonym na sposób indyjski 133

cebulka dymka ·          4 chlebki pita ·          6 pieczarek Sos: jogurt naturalny (małe opakowanie) sól, pieprz 2 ząbki czosnku łyżeczka musztardy łyżka majonezu sok z cytryny (do smaku) Przygotowanie: Mięso mieszamy dokładnie z   przyprawami. Cebulę siekamy w drobna kosteczkę. . Na dużą patelnię wlej olej, podsmaż(...)kroimy w kostkę, sałatę siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w kosteczkę. Podsmażamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Pity przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ja smaruję je delikatnie woda i wkładam do piekarnika nadzianego do 200 stopni na 4-5 minut.   do środka pit włóż rozdrobnione kotlety, sałatę, pomidora, ogórka, cebulę i polej sosem jogurtowo-czosnkowym. Przygotowujemy sos. Mieszamy jogurt

Mania Gotowania
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1887

duże gotowane marchewki + 1/2 gotowanego brokułu +sos z dwóch łyżek oliwy lub oleju kokosowego i soku z cytryny z pieprzem, ½ woreczka brązowego ryżu – grillowana cukinia i pieczarki + sos z 2 łyżek oliwy i octu winnego z pieprzem i ziołami, ½ woreczka brązowego ryżu lub kaszy jaglanej – pomidor i plastry grillowanego bakłażana, świeża bazylia skropione oliwą, ½ woreczka kaszy kuskus – pieczone marchewki, seler

Karo in the Kitchen
Cygan :) 80

węgiersku, który także uwielbiam Cygan Na placek kilka ziemniaków ( u mnie już młode ) 1 cebula 1 jajko 3-4 łyżki mąki sól, pieprz do smaku olej do smażenia Na sos pieczarki cebula mąka do zagęszczenia przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra, pieprz ziołowy Do nadziania ryż Ziemniaki i cebulę zetrzeć na tarce, dodać jajko, przyprawy, mąkę i dobrze wymieszać. Smażyć(...)patelni. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Podsmażyć na rumiano cebulkę, dodać pieczarki, jak puszczą sok podlać wodą i dobrze doprawić do smaku. Pod koniec duszenia zagęścić mąką rozmieszaną z wodą. Na połówkę usmażonych placków ziemniaczanych nałożyć ugotowany ryż, złożyć na pół i polać obficie sosem pieczarkowym. Artykuł Cygan :) pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Zapiekanka rybna z pieczarkami i papryką 179

wykonania: 1. Odmrożone filety kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy przyprawą do ryb i pieprzem cytrynowym. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. 2. W międzyczasie przygotowujemy sos. Pieczarki kroimy w paseczki i paprykę i cebulę w kosteczkę. Na oleju smażymy cebulę, następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę

Kuchnia domowa Ani