Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym

Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym

Placuszki z soczewicy i leśnych grzybów z sosem pieczarkowym

Placuszki są szybkie i tanie co pod koniec miesiąca dla wielu osób jest dużym plusem. Dodatkowo do placuszków można dodać jeszcze zrumienioną cebulkę i natkę pietruszki lub szczypiorek. Składniki: 4-5 garści czerwonej soczewicy ok. 1/2 kg mielonych leśnych grzybów 3 jajka 2-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz 330 ml kwaśnej śmietany 18% 250 g pieczarek 2 łyżki masła olej do smażenia placuszków (np. Rapso) Wykonanie: Soczewicę gotujemy do miękkości. Na patelni na maśle podsmażamy zmielone grzyby, doprawiamy solą i pie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu IMPRESJA SMAKU

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.