Schabowy z pieczarkami

Schabowy z pieczarkami

Schabowy z pieczarkami

Składniki:  schab bez kości sól, pieprz, tymianek, rozmaryn czosnek kilka kropel sosu sojowego pieczarki 2 cebule jajko mąka i bułka tarta do panierki pesto z grzybami  Przygotowanie: Kotleta rozbić, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem, tymiankiem, rozmarynem i sosem sojowym.  Pieczarki obrać, pokroić na cztery części. Podsmażyć na łyżce oleju. Dodać do nich drobno pokrojoną cebulę. Przyprawić solą, pieprzem i pesto grzybowym. Schabowe obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gaździnka warzy

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Gosia Kunc

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pesto, pieczarki, sos sojowy, bułki, kotlet, schabowe, sosy, kotlety, schab, pieczarki w sosie, grzyby, sos do jajek, kotlet schabowy z pieczarkami, schab w sosie grzybowym

Inne przepisy z Gaździnka warzy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.