pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:82/302)

Pizza z serowymi brzegami 143

WIERZCH: 300g sera gouda Mlekoma 6 plasterków salami 4 spore pieczarki 20 czarnych oliwek 1 parówka  SOS CZOSNKOWY: 1 opakowanie jogurtu greckiego lekkiego 2 malutkie ząbki czosnku (jeśli jest polski to uwaga na ostrość) 1/3 pęczka koperku sól, pieprz 1 łyżka majonezu (ewentualnie, ja nie daję) Przygotowanie: CIASTO: Drożdże rozpuścić w wodzie, dosypać sól i cukier. Wsypać mąkę, wlać(...)plasterki. SKŁADANIE: Na placku, przy samym brzegu blaszki, poukładać jeden przy drugim, dookoła, słupki sera. Wystające brzegi ciasta zawinąć, "otulając" kawałki sera. Ciasto (poza brzegami) posmarować sosem pomidorowym (u mnie domowy, kubański), posypać startym serem, ułożyć pieczarki, parówkę, salami i posypać z wierzchu oliwkami. Piec w 200'C około 15 minut. SOS CZOSNKOWY (mój ulubiony): DO miseczki przełożyć jogurt, przecisnąć

Cakes By Kejt
Pizza Stromboli 2411

pozostałe składniki: suszone oregano i bazylia 10-12 plasterków salami 250 g pieczarek + tłuszcz do podsmażenia słoiczek ogórków kiszonych 500 ml słoiczek papryki konserwowej 500 ml dwa rodzaje żółtego sera, np gouda i mozarella ( po 200 g każdego) sól i pieprz 1 jajo do posmarowania ciasta po zawinięciu dobry jakościowo ketchup do posmarowania ciasta lub przygotować własny na szybko(...)oprószyć delikatnie mąką, przykryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia na około 40 minut. Powinno podwoić soją objętość. W czasie kiedy ciasto będzie rosło, przygotować potrzebne składniki. Odsączyć z zalewy ogórki i paprykę. Ogórki poszatkować natomiast paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić na plastry i zrumienić na patelni, posolić dopiero kiedy będą miękkie. Sery zetrzeć na tarce o grubych oczkach

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pizza swojska bezglutenowa z boczkiem i pieczarkami podana na puree ziemniaczano-chrzanowym 139

mąki bezglutenowej 220 ciepłej wody 7 g suchych drożdży 3/4 łyżeczki cukru sól kilka plastrów boczku 2 cebule 4 pieczarki garść żółtego sera 4 duże ziemniaki łyżka masła płaska łyżka chrzanu 4 łyżki mleka Wykonanie: Ciasto: Mąkę mieszamy z ciepłą wodą, dodajemy drożdże, sól i cukier, zagniatamy elastyczne ciasto. Gdy jest za rzadkie dodajecie mąki(...)godziny w ciepłe miejsce. Ziemniaczane puree: Ziemniaki obierz, ugotuj w osolonej, zagnieć na gładko, dodaj łyżeczkę masła, mleka i chrzanu. Pieczarki pokrój w cienkie talarki, tak jak cebulkę. Plastry boczku pokrój w większe kwadraty. Gdy ciasto wyrośnie po 2 godzinach podziel je na dwie części - z ciasta powstaną dwie małe pizze lub jedna duża. Jak wolicie

Zasmakuj Kuchni
Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim 173

ciasta francuskiego mozemy zrobic wszystko, dlatego zainspirowala mnie do zrobienia dzisiejszej kolacji. Parowki z nadzieniem w ciescie francuskim.       Szykujemy farsz: Scieramy pieczarki na tarce, miekki ser, I kroimy szczypiorek Ciasto francuski krojemy na szesc prostokatow. Kladziemy farsz I parowke. Skladamy I przysciskamy boki- do sklejenia. Parowki kladziemy na forme wylozona papierem, do nagrzanego piekarnika do 220C

Smaki Edyty
Domowa pizza – przepis na najlepszą pizze 142

idealny pomysł na sobotni wieczór. Oczywiście największym wyzwaniem jest tu przygotowanie i upieczenie ciasta, ale uwierz mi, że jest to wykonalne nawet w domowych warunkach. Pamiętaj, żeby dokładnie wyrobić ciasto do pizzy przed odstawieniem go do wyrośnięcia i skorzystaj z jak najdrobniejszej mąki. Bardzo ważne jest również odpowiednie rozgrzanie piekarnika i wstawienie pizzy na już rozgrzaną blachę. Ja do tego(...)najbardziej odpowiada ta szybka wersja. Wypróbujcie oba i dajcie znać, który Wam bardziej odpowiada. Domowa pizza Składniki Ilość porcji: 2 Składniki pizzy: Ser mozzarella Szynka Pieczarki Papryka różne kolory Salami Czerwona cebula Ciasto do pizzy: Drożdże – 30 g Mąka typ 450 – 400 g 1 łyżka cukru 2 łyżki oliwy z oliwek Sól Szybki sos pomidorowy: Koncentrat pomidorowy

ale Pysznie
Pizzerinki. 95

oregano Dodatki: 150-200 g. sera żółtego kilka plastrów szynki 4 pieczarki 1 cebula 1 puszka tuńczyka Wykonanie: Do miseczki wlać mleko, dodać cukier, pokruszone drożdże i mąkę. Wymieszać i odstawić na 10-15 minut. Do dużej miski wsypać mąkę, sól, dodać wyrośnięty zaczyn i ciepłą wodę. Wyrabiać ciasto, na koniec dodać olej. Cały czas wyrabiać. Ja wyrabiałam mikserem(...)przestudzenia. Jeśli robicie sos z pomidorów w puszce to najlepiej je zblendować i wtedy gotować. Ser zetrzeć na tarce, szynkę pokroić na małe kawałki, pieczarki w cienkie plastry, a cebulę w półplasterki. Tuńczyka odsączyć. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę podsypaną mąka. Delikatnie zagnieść i rozwałkować na placek. Jeśli ciasto będzie się kleić to można delikatnie podsypać mąką

Agusiowe smakołyki
Szpinakowe krokiety z kurczakiem i pieczarkami 105

Krokiety z dodatkiem szpinaku, nadziewane delikatnym kurczakiem z dużą ilością pieczarek i aromatycznych dodatków są doskonałą propozycją na przystawkę, przekąskę oraz pełnowartościowe danie obiadowe. Składniki: Ciasto: 180g mrożonego szpinaku 220g mąki pszennej 500ml mleka 3 jajka 2 łyżki oleju sól pieprz Farsz: 400g fileta z kurczaka 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 łyżki(...)masła sól pieprz Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblendować z polową ilości mleka. Następnie dodać pozostałą ilość mleka, mąkę, jajka i olej. Składniki wymieszać mikserem i doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. Usmażyć naleśniki z obydwu stron na suchej rozgrzanej patelni. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę

Szalona Kuchnia Eweliny
Naleśniki z kurczakiem i warzywami 119

zdrowo! Porcja na 8 naleśników 💚 Składniki na ciasto: - 3 szklanki mąki orkiszowej - 2 całe jaja - 6 szklanek wody - szczypta soli morskiej lub himalajskiej (ciasto musi wyjść płynne) Składniki na farsz: - 1 pojedyncza pierś z kurczaka - garść pieczarek - 1/2 papryki - 5 pomidorów suszonych - zioła prowansalskie - sól i pieprz do smaku - 1 łyżka oleju Dodatkowo potrzebujemy serek twarogowy do smarowania - 2 opakowania(...)dużej patelni (wysmarowanej wcześniej kroplą oleju-rozprowadź ją papierem ręcznikowym) z każdej strony aż się zarumienią - staraj się wlewać jak najmniej ciasta na patelnie aby były cieniutkie; - usmażone naleśniki odłóż i przygotuj farsz - pokrój pierś z kurczaka, paprykę, pieczarki i pomidory suszone - wszystko dopraw ulubionymi przyprawami - ja dodałam sól himalajską, pieprz ziołowy oraz zioła prowansalskie; - na patelnię wlej 1 łyżkę

MintTaste
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym 1519

kotlety w chrupiącej, naleśnikowej panierce :) Polecam je jako alternatywę dla tradycyjnych kotletów drobiowych, czy schabowego ;) Polecam również przepisy na kotlety siekane i na kotlety zapiekane z pieczarkami i serem ;) Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Składniki: 2 duże filety z […] The post Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Quiche z mięsem i grzybami (Torta salata con carne e funghi) 141

SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 400 g mielonego mięsa z kurczaka 300 g pieczarek 30 g suszonych  grzybów 60 g szynki wędzonej typu speck 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 szalotki 2 ząbki czosnku 1 jajo tymianek natka pietruszki suszone oregano s ó l, pieprz oliwa z oliwek **** INGREDIENTI 1 rotolo di pasta sfoglia(...)mielone mięso, całość podsmażamy ok. 10 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Odstawiamy do wystygnięcia. W misce mieszamy pieczarki, suszone grzyby, mielone mięso, 1 jajko, 3 łyżki koncentratu i posiekaną natkę pietruszki.  Ciasto francuskie układamy w formie do pieczenia. Na ciasto wykładamy farsz mięsno-grzybowy. Na wierzch tarty układamy cienko pokrojony

La grande e la piccola cuoca
Paszteciki drożdżowo - kruche z pieczarkami 168

zadaniu i zrobiłam dwa w jednym, czyli z ciasta połączonego. Kruche i drożdżowe razem. Są doskonałe Składniki na około 30 sztuk: 500 g mąki pszennej (luksusowej typ 550) 250 g tłuszczu (pół na pół, masła i margaryny) 1 jajko 2 żółtka 200 g śmietany 18% sól 40 g świeżych drożdży 1kg pieczarek 1 duża cebula sól świeżo zmielony pieprz olej(...)jajko i żółtka. Drożdże wymieszałam ze śmietaną na gładki mus. Dodałam do miski do pozostałych składników. Wymieszałam i szybko zagniotłam. Uformowałam z ciasta kulę, przykryłam folią i wstawiłam na 3 godziny do lodówki. Zrobiłam farsz do pasztecików: Pieczarki po oczyszczeniu drobniutko pokroiłam. Cebulę posiekałam w drobną kosteczkę, wrzuciłam na patelnię na rozgrzany olej, żeby się zeszkliła. Dodałam pieczarki. Po chwili

Kuchnia u Krysi
Placek do barszczu 158

łyżka proszku do pieczenia 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 70 dag mięsa mielonego 70 dag kg pieczarek 3 cebule 1 całe jajko 8 jajek ugotowanych na twardo 3 kopiate łyżki bułki tartej 2 kostki rosołowe Sposób przygotowania: Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy gładkie ciasto. Nie powinno kleić się do rąk. Dzielimy(...)dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, wkruszamy kostki rosołowe i smażymy aż pieczarki odparują. Surowe mięso mielone mieszamy z przestudzonymi pieczarkami, jajkiem, bułką tartą i jajkami startymi na grubych oczkach. Całość dokładnie wyrabiamy rękami jak na mielone. Wykonanie: Połowę ciasta wałkujemy na prostokąt wielkości blaszki (25x36) z małymi zakładkami. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut

Kolorowy Przepisownik
Mundialowe mini pizze salami na ostro. Domowa super przekąska - do piwka, meczu czy filmu 135

mąki 1 opakowanie drożdży w proszku 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli szczypta ziół prowansalskich  letnia woda (ilość do wyrobienia ciasta) dodatki: sos pomidorowy 30-40 dag sera żółtego tartego 1 średnia cebula 2-3 średnie pieczarki kilka-kilkanaście plasterków ostrego salami sos czosnkowy papryka mielona ostra Przygotowanie:  Drożdże mieszamy z mąką i przyprawami. Dodajemy olej i wodę(...)pomidorową bazę do pizzy i czosnkowy do posmarowania już gotowych placków. Odnośniki do receptur na owe sosy znajdziecie powyżej. Z wyrośniętego ciasta odrywamy niewielkie kulki. Rozwałkowujemy na małe placki grubości ok 1 cm. Smarujemy pastą pomidorową. Posypujemy cebulą, pieczarkami i serem. Na wierzchu układamy pokrojone w pasy plastry salami. Opcjonalnie posypujemy chili w proszku lub ziołami prowansalskimi. Pieczemy na papierze

Kuchnia po mojemu
Pizza na spodzie z kalafiora - wegetariańska i bezglutenowa 275

sól, pieprz zioła prowansalskie sos 1 duży pomidor 1 ząbek czosnku odrobina oleju sól, pieprz zioła prowansalskie nadzienie 1 mała cukinia 1 pomidor kilka sztuk pieczarek 1/2 czerwonej cebuli kilka małych kulek mozzarelli CIASTO Kalafiora umyć, pokroić na małe różyczki. Za pomocą blendera zmiksować surowy kalafior (najlepiej robić to partiami; zmielony kalafior przypomina ziarenka piasku). Zblendowany kalafior przesypać do garnka

Ugotować
Pizza na owsianym spodzie 144

sosu pomidorowego 2 garście świeżej bazyli lub szpinaku ananasy krojone z puszki 5 dużych pieczarek 1 mała cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 ząbki czosnku (opcjonalnie) oliwki pokrojone w krążki (opcjonalnie) Wykonanie: Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni C. W dużym naczyniu dokładnie mieszamy składniki na ciasto aż utworzą jednolitą masę. Wykładamy ją na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub silikonową(...)piekarnika na 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy nadzienie. Obrany czosnek ścieramy na małych oczkach tarki, a obraną cebulę kroimy na cienkie krążki, pieczarki obieramy, myjemy i kroimy na cienkie plastry, a ananasy i kukurydzę odcedzamy. Po wyjęciu ciasta z piekarnika rozsmarowujemy równomiernie sos pomidorowy zmieszany ze startym czosnkiem, układamy liście bazylii lub szpinaku i pozostałe składniki w dowolnej kolejności (Uwaga

Lamarida.pl