pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:87/302)

Pełnoziarnista pizza w wersji XS 398

bazylii oregano Sos: 1 1/2 soku pomidorowego czosnek pieprz sól zioła prowansalskie Dodatki: cebula cukinia brokuł 1 duża pieczarka ser żółty o obniżonej zawartości tłuszczu Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, pokruszone drożdże, sól, pieprz, bazylię, oregano. Zaczynamy wyrabiać ciasto dodając stopniowo rozcieńczone mleko z wodą. Jak ciasto nabierze odpowiednią formę odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę(...)gotujemy w osolonej wodzie 3 minuty i po ostudzeniu dzielimy na mniejsze różyczki. Cebulę i cukinię obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pieczarkę myjemy i również kroimy w cienkie plastry. Na tartce ścieramy ser (minimalna ilość).  Ciasto wkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 8 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu na ciasto nakładamy

Truskawkowa Fiesta
Chińskie bułeczki z pekińską 158

przepis" nr 28 z 03/2010. Autorką przepisu jest Pani D.Szymańska. Składniki na ciasto: 125 g margaryny; 500 g mąki pszennej; 200 ml mleka; szczypta soli; 1 łyżeczka cukru; 1 jajko; 30 g świeżych drożdży; Składniki na farsz: 1,5 główki niedużej kapusty pekińskiej; 300 g pieczarek; 1 cebula; olej do smażenia; 1 puszka kukurydzy; 2 łyżki grzybowego sosu sojowego(...)posiekać nożem, rozetrzeć palcami. Do przygotowanej mąki z tłuszczem dodać jajko, ciepłe mleko i drożdże i zagnieść gładkie ciasto. Odstawić na bok. Kapustę pokroić w ćwiartki, sparzyć gorącą wodą i dokładnie odcisnąć. Przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę i pieczarki drobno pokroić i podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić

In my kitchen
Paszteciki z pieczoną i gotowaną karkówką 167

szklanki oleju jajko 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli  Dodatkowo na farsz: karkówka 600 g pieczarki 200 g pomidor 1 szt marchew 3 szt pietruszka 3 szt bułka tarta 3 łyżki wywar z rosołu 1.1/2 szklanki     Wykonanie ciasta drożdżowego: Mąkę przesiewamy, wsypujemy drożdże,sól i cukier. Wlewamy ciepłe mleko,olej i wbijamy jajo.Wyrabiamy przez 15 minut(...)powstania rosołu .Mięsko nam się ugotowało więc wyjmujemy niech ostygnie, marchew i pietruszkę też wyjmujemy.Przekładamy mięsko do misy razem z pieczarkami  z marchewką i pietruszką.Miksujemy do rozdrobnienia.Dodajemy bułkę tartą i wywar rosołowy ostudzony. Mieszamy. Zakończenie: Ciasto drożdżowe wałkujemy na prostokąt, farsz przekładamy na środek i zwijamy w rulon. Kroimy na 2-3 centymetrowe porcję. Blaszkę wykładamy papierem

Różowa kuchnia
Szarlotka - Wspólne pieczenie 137

Zostałam zaproszona przez  Sarę - Pieczarkę MySię  do wspólnego pieczenia szarlotki z jej przepisu. Do pieczenia nikt namawiać mnie nie musi, dlatego dziś mogę zaproponować wam smaczny i bezproblemowy przepis na szarlotkę. Serdecznie dziękuje za zaproszenie! Świetna akcja :) Składniki na ciasto: 250 g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 żółtka, 125 g masła, 4 łyżki cukru Składniki

Plate of Joy
Tarta z cebulą, boczkiem, pieczarkami i ananasem 145

nawinie to do tarty! A wszystko zaczęło się od idealnego ciasta na tartę ...  Gdy łapie mnie stosowny nastrój i potrzebuję pozbyć się nadmiaru energii, zagniatam kilka porcji takiego ciasta na zapas, przechowując je następnie w zamrażalniku (przepis własny TU ) . Wtedy wykonanie szybkiego obiadu jest banalnie proste i bezproblemowe (inna wariacja w temacie tarty TU ) .  Często stosuję zasadę(...)rewelacyjnie wpasowała się smakiem w pozostałe składniki tarty.   Składniki na formę do tarty o średnicy ok. 27cm (wymiar denka) : 1 porcja ciasta na tartę - przepis własny TU 300g boczku kopconego lub wędzonego 3 cebule - średnie 200g pieczarek 1/2 puszki ananasa 2 jaja - całe 200g sera żółtego - startego na dużych oczkach tarki - mój był akurat w plasterkach, więc po prostu

Grunt to przepis!
Kapuśniaczki, ale bez kapusty 171

margaryna 1 szklanka śmietany 1 żółtko Farsz: ugotowane mięsko z kurczaka (może być wersja z rosołu;) co kto ma;) 20 dag podsmażonych z cebulką pieczarek jajko sól  świeżo mielony pieprz papryka słodka Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto. Gotowe ciasto rozwałkować i wykrawać prostokąty o grubości pół centymetra.  Ciasto zawijać z farszem. Posmarować rozkłóconym jajkiem i posypać

Lawendowe Niebo
Pierogi z mięsem 139

szczypta soli 1 łyżeczka oleju nadzienie: 300g ugotowanego mięsa wołowego 1 duża cebula 250g pieczarek 3 łyżki oleju ok pół szklanki bulionu 1 łyżeczka domowej mieszanki warzywnej typu vegeta szczypta majeranku świeżo mielony czarny pieprz sól Mąkę przesiać z solą, zrobić wgłębienie, wlać wodę, zagnieść ciasto, pod koniec dodać olej. Ciasto przykryć ściereczką i zostawić by odpoczęło na 30 minut(...)kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię i smażyć, aż płyn odparuje. Mięso zmielić, dodać cebule i pieczarki, podlać bulionem, żeby masa nie była za sucha, wymieszać, doprawić do smaku. Ciasto cienko rozwałkować, szklanką lub wykrawaczką wycinać kółka, nakładać nadzienie, zlepiać brzegi. W dużym garnku zagotować wodę, wrzucać pierogi, gotować 1-2 minuty

Obiad gotowy
Czebureki- smażone pierogi 105

konkursie, ale doczytajcie do końca i sprawdźcie jakie jeszcze przygotowałam. Składniki na 16 sztuk Ciasto: ½ kg mąki poznańskiej do pierogów 250ml gorącej wody 4 łyżki oleju 1 łyżeczka soli 1 łyżka spirytusu (zapobiegnie zbytniemu wsiąkaniu tłuszczu) Farsz: ½ kg drobiowego mięsa mielonego 250g pieczarek 1 łyżka masła 50g sera żółtego startego na małych oczkach 1 płaska łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki(...)ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka drobno posiekanej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Składniki na ciasto łączymy ze sobą i zagniatamy. Wyrobioną kulę ciasta wkładamy do woreczka foliowego i pozostawiamy na 15 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy i podsmażamy na maśle aż do odparowania wody. Studzimy. Dodajemy je do mięsa razem z pozostałymi składnikami

Kuchnia w czekoladzie
Pieczarki w cieście naleśnikowym. Kotlety z kapeluszy pieczarek. 260

Ostatnio udało mi się zakupić bardzo duże i dorodne pieczarki. Co natchnęło mnie do przygotowania dawno zapomnianych kotletów z pieczarek. Takie pieczarki można oczywiście przygotować z tradycyjną panierką... jajko+bułka tarta..., lecz ja stanowczo wolę te w cieście naleśnikowym. Smaczne i chrupiące, są doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Polecam :) Składniki - 4 duże pieczarki - 1/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki(...)mąki pszennej - 2 jajka - sól, czosnek mielony, pieprz, - olej Pieczarki oczyściłam, odcięłam nóżki i każdy kapelusz przekroiłam wzdłuż na dwa, trzy plastry. Jajka rozbełtałam z przyprawami, dodałam mąkę i mleko, wymieszałam aż powstało gęste ciasto naleśnikowe. Pokrojone kapelusze obtoczyłam bardzo dokładnie w cieście i wrzuciłam na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Smazyłam na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia

Kuchnia z widokiem na ogród
Dania z piekarnika 147

dania, które można przygotować w krótkim czasie. Świetnie sprawdzą się na śniadanie i kolacje. Byle do wiosny! Pozostało tylko 19 dni! Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia(...)pieczarkami i szpinakiem Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Pieczone paluszki z cukinii w panierce z dipem jogurtowym Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki pełnoziarniste z brokułami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pieczone podudzia z kurczaka z cukinią i czosnkiem Pieczone portobello z mozzarellą i gremolatą Pieczona ricotta

Moja smaczna kuchnia
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 82

Dzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg mnie delikatniejsze, a do tego ma piękny maślany smak i zapach. Jest elastyczne i przygotowuje się równie łatwo jak klasyczne ciasto na pierogi. Ostateczną ocenę pozostawiam jednak Wam. Z jednym i drugim przepisem pierogi(...)ciasto. Jeśli macie mikser z hakiem wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera i wyrabiamy ciasto. Ciasto przekładamy do miski lekko posypanej mąką i przykrywamy ściereczką na pół godziny, żeby ciasto „odpoczęło”. Ciasto rozwałkowujemy na lekko podsypanej mąką stolnicy na odpowiednią grubość, pamiętajcie, żeby nie podsypywać zbyt mocno strony, którą będziecie sklejać ponieważ mogą rozpadać się podczas gotowania. Pozostałe ciasto cały

To co lubię - gotuję i polecam
Rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami - rurki francuskie 232

Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej »

Przepisy Kulinarne
DOMOWE MINI PIZZE Z PIECZARKAMI Z KETCHUPEM JAMAR 124

każdy przynajmniej raz w zyciu ją jadł. Dziś zapraszam na pyszne Domowe Mini Pizze z Pieczarkami w towarzystwie Łagodnego Ketchupu Jamar. Polecam i zapraszam również do odwiedzenia strony Zapraszam również do odwiedzenia strony Firmy http://jamar.pl/ oraz FP https://www.facebook.com/JamarZdrowoWKuchni/ . SKŁADNIKI NA CIASTO ( ok 12 sztuk): 🍕 310 g mąki pszennej + dodatkowo 1 łyżka mąki 🍕1 łyżeczka cukru np.trzcinowego(...)mąkę . Mieszam dokładnie. Odstawiam w ciepłe miejsce aż ciasto podrośnie , ok 30 minut do godziny. 2. Następnie wyrabiamy ciasto , jeśli będzie za mokre dodajemy mąkę.  3.Ciasto odkładam jeszcze na bok ok 30 min pod przykryciem np. pod ściereczką.  4. Pieczarki myję, kroję w plastry.  5. Cebulę obieram i kroję w piórka.  6. Patelnię rozgrzewam , dodaję olej

Gotowanie Patki
PIZZA TRZY SERY 131

miski ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Pozostaw ciasto do wyrośnięcia na 45 minut.  Kiedy ciasto odpoczywa w międzyczasie przygotuj pozostałe elementy pizzy: FARSZ - na patelni rozgrzej oliwę i podsmażaj przez kilka minut pokrojoną w półtalarki cebulę. Następnie dodaj oczyszczone i pokrojone w plasterki średniej grubości pieczarki. Duś przez 15 minut. Kolejno dodaj przyprawy, sól i smaż na największej mocy(...)zamieszaj.  SERY - żółty zetrzyj na tarce, a pozostałe pokrój w możliwie cienkie plasterki.  Blaszkę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż ciasto i za pomocą dłoni uformuj okrągły placek.  Placek posmaruj sosem, wyłóż pieczarki z cebulą, posyp startym serem i dodaj kawałki pozostałych serów.  Pizzę piecz w nagrzanym w 200°C piekarniku (w termoobiegu) przez

Zdrowie na języku :P
Pizza neapolitańska według przepisu Marco Ghia na Międzynarodowy Dzień Pizzy 167

lodówki.  Wyjąć z lodówki na około pół godziny przed użyciem. Pokroić ciasto na kawałki 250-300 gramowe i uformować z nich okrągłe kulki - pozostawić na 5-6 godzin w hermetycznie zamykanym pojemniku (wcześniej posmarowane odrobiną oliwy). moje dodatki to: kawałek twardego żółtego sera kilka pieczarek średnia cebula zielony sos (proporcje na 1 większy placek): około 50 ml oliwy(...)mieć około 2 cm). Sosem posmarować placek pizzy, na nim rozłożyć połowę żółtego sera, posiekaną w cienkie piórka cebulę i plasterki pieczarek. Na wierzch rozsypać resztę  żółtego sera.  Pizzę piec przez 4-6 minut. Ciasto na tę pizzę może i wydawać się pracochłonne; przyznam się szczerze, że miałam wątpliwości czy zabierać się za nie. Mam przecież

Codzienna kuchnia niecodzienna