pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:92/302)

Naleśniki kukurydziane z jarmużem 115

Składniki: Ciasto: mąka kukurydziana (1 szklanka) mąka ziemniaczana (2 łyżki) mleko sojowe (1/2 szklanki) woda (1/2 szklanki) sól Farsz: pieczarki (10 dag) jarmuż (10 dag) oliwki (10 szt.) czosnek(...)ząbki) sól  pieprz ziołowy oliwa z oliwek Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 2 (4 szt.) Przygotowanie: Wszystkie składniki ciast na naleśniki mieszamy w dużej misce. Solimy. Smażymy naleśniki. Na patelnię z rozgrzaną oliwą dajemy pokrojone pieczarki, wyciśnięty czosnek i jarmuż. W trakcie smażenia dodajemy oliwki. Przyprawiamy pieprzem ziołowym i solą.  Farsz nakładamy na naleśniki i zawijamy

Weganka gotuje
Odrywane bułeczki drożdżowe z pieczarkami i mozzarellą 135

wychodzi nawet tym, którzy nie bardzo lubią pracę z ciastem drożdżowym. Polecam :) Składniki ( blaszka 35x25 ) - 4 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 40 gram drożdży świeżych - 1 łyżeczka cukru - 2 łyżeczki soli - 0,5 szklanki mleka - 0,5 szklanki wody - 1/4 szklanki oleju - ulubione zioła ( bazylia, oregano itp. ) Farsz - 40 dag pieczarek - 1 cebula - 15 dag sera mozzarella twardego(...)przygotowuję farsz : Oczyszczone pieczarki kroję w drobne plasterki, przekładam na rozgrzany na patelni olej, do pieczarek dodaję pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę. Całość razem smażę chwilkę aż do miękkości i odparowania wody z pieczarek. Studzę. Do ostudzonych pieczarek ścieram na tarce o drobnych oczkach ser mozzarella. Farsz dokładnie mieszam i doprawiam do smaku. Z wyrośniętego ciasto formuję placek o grubości

Kuchnia z widokiem na ogród
Tarta z bobem i pieczarkami 220

dosypywałam w trakcie) miałam gotowe ciasto, zwarte, bez zbędnego brudzenia rąk :) Składniki na formę o śr. 25cm Ciasto:   250g mąki 125g masła 1 żółtko ⅓ łyżeczki soli ½ łyżeczki suszonego tymianku Farsz: 400g ugotowanego i obranego bobu Kilka większych lub kilkanaście mniejszych pieczarek 4 jajka 1 trójkącik sera z niebieską pleśnią Pęczek natki botwinki 2 ząbki czosnku Sól, pieprz do smaku(...)szczyptą soli. Jajka ubijamy przez 45 sekund przy prędkości 5, dodajmy cząstki sera, bób, pieczarki oraz posiekaną natkę botwinki. Doprawiamy do smaku- głównie pieprzem. Przelewamy na podpieczony spód, wyrównujemy i pieczemy ponownie w temp 190⁰C przez 30 minut. Sposób przygotowania tradycyjny: Ciasto: Mąkę przesiewamy i nożem siekamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy ciasto i odstawiamy do lodówki na 2 godziny

Kuchnia w czekoladzie
Słoneczko drożdżowe z pieczarkami i kiełbasą 414

już wcześniej wspominałam uwielbiam piec coś z ciasta drożdżowego. Tym razem postanowiłam upiec coś na słono i innego, konkretnie nadać jakiś fajny kształt. I tak powstało słoneczko. Na internecie można znaleźć bardzo dużo przepisów na słoneczka drożdżowe (nie którzy nazywają to kwiatuszek) z różnymi farszami. Ja zrobiłam z pieczarkami i kiełbaską. Do tego sosik czosnkowy, pychotka. Składniki(...)masła, dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Jeśli pieczarki puszczą dużo wody trzeba ją odparować. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Cebulę z pieczarkami oraz kiełbasę przełożyć do miski aby składniki wystygły. Po wystygnięciu dodać starty parmezan i wymieszać. Ciasto drożdżowe : mąkę wsypać do plastikowej miski dodać zaczyn i pozostałe składniki, zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na około 1 godz. Ciasto

Amatorka kuchenna
PIZZA Z MIĘSEM MIELONYM I RUKOLĄ 139

SKŁADNIKI: Ciasto 150ml ciepłej wody 150 ml ciepłego mleka 7 g suchych drożdży 2.5 szklanki mąki pszennej Szczypta cukru trzcinowego Przyprawy:pieprz, sól, papryka czerwona Farsz 20 dag pieczarek 20 dag miesa mielonego z indyka 1/3 pora Garść rukoli Koncdnfrat pomidorowy ok 2 łyżek Sól i pieprz do smaku 1/3 łyżeczki chilli Dodatkowo 1/2 kulki Mozzarella Olej do polania blachy(...)20min. Międzyczasie przygotowuję mięso. Na rozgrzaną patelnię wkładam mięso mielone z indyka. Smażę dodaję pokrojono drobno por. Doprawiam. Pieczarki myję i kroję w kostkę lub plastry. Dodaję do mięsa s.. Smażę ok 3min.Mieszam. Dodaję koncentrat pomidorowy. Mieszam. Ciasto dzielę na 2 części. Ciasto rozwałkowuję cienko. Blachę polewam olejem i posypuję bułką tartą. Ciasto przekładam na blachę. Ciasto smaruję koncentratem

Gotowanie Patki
Kulebiak z kaszą gryczaną i kapustą 164

zupy grzybowej (jutro Wrzucę przepis). Jako danie główne starczy dla 3-4 osób. Składniki na farsz do 2 kulebiaków, czyli na 2 opakowania ciasta francuskiego: 500 g kapusty kiszonej (polecam ekologiczną z Lidla) 250-300 g pieczarek 1 duża cebula (u mnie była to cebula czosnkowa) 100 g ugotowanej kaszy gryczanej (waga przed ugotowaniem) przyprawy: 8-10 ziarenek ziela angielskiego(...)cebuli dodaj odsączoną z nadmiaru soku kapustę i duś 5 minut. Kolejno dodaj starte na tarce o grubych oczkach pieczarki, dopraw zmielonym/utartym w moździerzu zielem angielskim, pieprzem i cukrem. Duś wszystko razem kolejne 3-5 minut. Rozwiń ciasto francuskie na blaszce (zostaw oryginalny papier, co ułatwi bardzo zawinięcie w rulon), nałóż połowę farszu na 1 arkusz ciasta i zawiń

greenscarf
Wegański quiche brokułowy 160

Bardzo dobrze też smakuje na zimno i dlatego świetnie się sprawdza na przyjęciu czy innym wesołym zgromadzeniu Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki oliwy 2/3 szklanki wody szczypta soli Nadzienie: Warzywa: 1 cebula 2 łodygi selera naciowego 5 pieczarek 1/2 większego brokuła 3 średnie ziemniaki garść szpinaku lub jarmużu pieprz sos sojowy do smaku 1 łyżeczka oleju kokosowego(...)blaszkę do tarty dokładnie dociskając i nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C przez 10 minut. W czasie, gdy ciasto się piecze przygotowujemy nadzienie. Najpierw obieramy cebulę i ziemniaki i kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy ze skórki, i kroimy w plasterki, selera myjemy i drobno kroimy. Szpinak/jarmuż myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Brokuła dzielimy

Lamarida.pl
Zapiekane naleśniki z pieczarkami 125

Zapiekane naleśniki z pieczarkami to przepyszna propozycja na obiad. Nie jest może to najszybszy obiad jaki możecie wykonać, ale jest warty tego, żeby spędzić przy nim chwilę czasu. Na początku należy usmażyć naleśniki na słono, nawet dzień wcześniej. Jak zrobić ciasto na naleśniki? Przepis na naleśniki jest banalnie prosty. Wystarczy kilka składników, zazwyczaj podaję Wam prosty przepis na naleśniki(...)brokuł? Ile gotować brokuł? Czy gotować brokuł na parze?  Odpowiedzi na te pytania znajdziecie w dalszej części posta. Pieczarki smażone smakują najlepiej, podobnie jak kiełbasa i cebula. Dlatego w tym przepisie przygotujemy je właśnie w taki sposób. Potrzebujemy: Ciasto na naleśniki (naleśniki przepis podstawowy): 500 ml wody gazowanej 250 g mąki pszennej 3 jaja 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki

MamaOskarka
Wigilijne pieczone pierożki z pieczarkami 889

zabraknąć podczas wigilijnej kolacji. Kruche, wypełnione pieczarkowym farszem są idealne do świątecznego czerwonego barszczu lub zupy grzybowej. Składniki: Ciasto: 500g mąki 8g suszonych drożdży 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 2 jajka 200g   masła extra 200ml mleka Farsz: 1kg pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 70g topionego serka śmietankowego Sól Pieprz 2 łyżki masła Dodatkowo: 1 jajko roztrzepane(...)jednolite ciasto. Włożyć je do foliowego woreczka, szczelnie zamknąć i włożyć do wysokiego naczynia z zimną wodą. Kiedy ciasto wyrośnie i wypłynie na wierzch to znaczy, że jest gotowe. 2. Farsz: Cebulę i czosnek drobno posiekać i zrumienić na rozgrzanym maśle. Pieczarki oczyścić, pokroić w drobną kosteczkę, dodać do cebuli i całość smażyć na wolnym ogniu przez 8 - 10 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Pierogi z mięsem gotowanym i pieczarkami 190

natki pietruszki 2 łyżki oleju  1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego szczypta tymianku  sól i pieprz świeżo mielony ciasto na pierogi: 3 szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki ciepłego mleka 2 łyżki oleju Wykonanie: Ugotowane mięso mielimy w maszynce do mięsa. Pieczarki oczyścić, kroimy w kostkę lub trzemy na tarce jarzynowej. Cebulę obieramy, również kroimy w kostkę, zeszklić na rozgrzanym(...)Pieczarki dokładnie mieszamy, dusić na wolnym ogniu około 15 minut, uduszone oprószamy mąką, wymieszać, odstawiamy do wystygnięcia. Łączymy pieczarki z mięsem i posiekaną natką pietruszki, doprawiamy pieprzem ziołowym, tymiankiem,solą i pieprzem świeżo mielonym. Dokładnie całość wymieszać. Na stolnicy wyrabiamy ciasto na pierogi z podanych składników. Rozwałkować placek, wycinamy kółka szklanką, nakładamy przygotowany farsz i sklejamy pierogi

kgwjanczewo
Minicalzone, paszteciki nadziewane grzybami 128

łyżkę smalcu, czas 4 minuty, naczynie zamknięte, interwał – zostawić ciasto w naczyniu, tylko postawić w ciepłym miejscu – reszta tak jak przy ręcznym rozrabianiu ciasta W tym czasie przygotować farsz – cebulkę posiekać, pieczarki pokroić drobno. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć cebulkę razem z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Jak już woda z grzybów wyparuje

Kuchnia Pokoleń
Drożdżowe kapuśniaczki 239

Drożdżowe kapuśniaczki są idealne do czerwonego barszczu. Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 szklanka mleka 20 g świeżych drożdży 2 małe jajka 1 i 1/2 łyżeczka soli 1 i 1/2 łyżeczka cukru 50 g roztopionego masła Farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 30 dag pieczarek 2 cebule 2 łyżki oleju szczypta cukru 4 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 łyżka majeranku(...)ziele. 4. Pieczarki obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej. 5. Cebulę obrać, drobno posiekać. Zrumienić na niewielskiej ilości oleju po czym dodać pieczarki. Następnie dodać odciśniętą kapustę, całość chwilę dusić, doprawić solą, pieprzem i ziołami. 6. Ciasto rozwałkować na prostokąt o grubości ok 1 cm. Na jeden brzeg wyłożyć część farszu, zawinąć i odciąć ciasto. Powstały wałek pokroić ukośnie na paszteciki

Kuchnia domowa Ani
PIZZA Z ZIEMNIAKAMI, POREM I PIECZARKAMI 142

ciasto: 17 g świeżych drożdży,  2/3 szklanki ciepłej wody,  2 szklanki mąki (i dodatkowo przy wałkowaniu ciasta),  1/4 łyżeczki soli,  1/2 łyżeczki cukru,  łyżka oliwy. Składniki na farsz: mały por, 3-4 ugotowane ziemniaki 40 dag pieczarek, 15 dag szynki, 30 dag sera żółtego, oregano, koncentrat pomidorowy, bazylia, majeranek, pieprz, sól. Przygotowanie: Drożdże wkładam(...)blat.  Gotowe ciasto umieszczam w natłuszczonej wcześniej oliwą misce, przykrywam ściereczką i odstawiam na godzinę.  Gdy ciasto jest już gotowe, rozwałkowuję je, następnie zaginam końce oraz nakłuwam widelcem na całej powierzchni (nie robiąc dziur!).  Pieczarki i pora kroję w plasterki, podsmażam na odrobinie oleju z dodatkiem soli i pieprzu (aż woda wyparuje). Ziemniaki kroję w plastry. Połowę

JejKuchnia
Drożdżowe bułki z pieczarkami 144

mleko i zagniatać ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na około godzinę, aż podwoi swoją objętość. Cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle, pieczarki umyć i pokroić ale nie za drobno bo wtedy nadzienie będzie nam wypadać podczas jedzenia. Ciasto wyłożyć na stolnicę i odrywać kawałki, rozpłaszczyć w dłoni, nakładać farsz według uznania i formować bułeczki. Ułożyć  na wysmarowanej blaszce

Delusional Trine
Krokiety z pieczarkami i serem 120

Składniki na ciasto naleśnikowe: mleko mąka soda oczyszczona 1 jajko 2 łyżki oleju sól, cukier Trudno mi jest podać Wam składniki na naleśniki, bo ja robię je na oko. Wsypuję do miski trochę mąki, wbijam jajko, dodaję trochę mleka, szczyptę soli i cukru, pół łyżeczki sody, 2 łyżki oleju. Mieszam a później dolewam mleko tak by powstała lejąca ale ciut(...)gęsta masa naleśnikowa. Smażę naleśniki bez żadnego tłuszczu na naleśnikowej patelni.   Składniki na farsz do naleśników: 500 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki sera żółtego sól pieprz olej Na oleju smażę pokrojoną w kostkę cebulę do czasu aż się zeszkli. Dodaję pokrojone drobno pieczarki. Duszę, dodaję trochę soli i pieprzu.   Na usmażony naleśnik nakładam farsz – na środek

MojaQchnia.pl

Proponowane wyszukiwania