pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:101/302)

Kieszonki z pieczarkami. 76

elastyczne. wyrabiamy je nawet około 10 minut. Wszystko zależy od zaangażowania zagniatającego ;) Miskę z ciastem przykrywamy np. folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Zając to może godzinę, w zależności od tego w jak cieplarnianych warunkach będzie przechowywane ;) Farsz pieczarkowy: 1 kg pieczarek 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego chilli w proszku majeranek zioła(...)Można go drobno pokroić albo przycisnąć przez praskę.  Do cebuli i czosnku dorzucamy pieczarki uprzednio starte mozolnie na tarce i odparowujemy wodę z pieczarek.  Chwilę to potrwa. Po czym doprawiamy według gustu. Wyrośnięte ciasto przekładamy na blat oprószony mąką i wałkujemy jak na ciasto na pierogi. Grubość około 3 mm. Z ciasta wycinamy nożem prostokąty około 5x12cm

MamaOskarka
Naleśniki wytrawne (bezglutenowe) 142

rozpadają. Polecam. Składniki na ciasto: 200 g mąki gryczanej 20 g skrobi ziemniaczanej (1 łyżka) 20 g mąki ryżowej (1 łyżka) 2 jajka 1 łyżka oliwy 1/2 łyżeczki soli szczypta cukru trzcinowego (biały też może być, jak kto woli) 2 szklanki mleka (może być mleko sojowe, ryżowe, kokosowe itd.) Składniki na farsz: 250 g pieczarek 200 g sera żółtego startego(...)oliwa i masło do smażenia Wykonanie: 1. Zawsze zaczynam od pieczarek. Trzeba je obrać, umyć, pokroić w pół-plasterki i smażyć na oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i sporej ilości oregano. Smażymy nie za długo, następnie odstawiamy do wystygnięcia. 2. Następie w misce mikserem mieszamy wszystkie składniki na ciasto. 3. Nabieramy niepełną chochelkę ciasta i wylewamy na rozgrzaną patelnię (wysiadły

Kawa z mlekiem
Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 90

ilości składników wychodzi ok. 8-9 sztuk niedużych naleśników. Miałam małą patelnię do smażenia naleśników. Z tego co mogę poradzić to to, żeby ciasto naleśnikowe wylewać … Czytaj dalej Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym Artykuł Naleśniki ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ciasteczka ze szpinakiem z ciasta francuskiego. 120

przepyszne wspaniałe roladki. Przepis bardzo prosty, zobaczcie sami :)   Roladki z ciasta francuskiego ze szpinakiem, do tego sos imbirowy z kalarepą (4 osoby) Składniki: 2 ciasta francuskie 1 opakowanie szpinaku typu brykiet 10 średnich pieczarek 1 cebula 15 dkg żółtego sera oliwa z oliwek pieprz, sos sojowy grzybowy, oregano, bazylia, czarnuszka Szpinak odparowujemy dobrze na patelni, aby pozbyć się wody(...)nadmiar wody, jeśli jeszcze jest. Pieczarki i cebulę kroimy w grubszą kostkę i przesmażamy razem na oliwie z oliwek z dodatkiem sosu sojowego grzybowego. Ważne ! grzybowy sos sojowy jest mocno esencjonalny, więc tylko odrobina wystarczy. Odstawiamy do przestygnięcia, po czym mieszamy ze szpinakiem i doprawiamy pieprzem, oregano i bazylią. Teraz wyciągamy z lodówki ciasto francuskie pojedynczo, aby jak najdłużej leżało

vegetanie
Zdrowe grillowanie 154

kurczaka, ryby, wołowina jedzmy dużo warzyw- zawierają dużo wody, więc są nisko kaloryczne  zioła i przyprawy - idealnie nadadzą się do marynat i sosów  fit desery - zamiast ciężkich ciast z masami użyj lekkich deserów np. sorbety owocowe, jogurt z owocami  nie siedź w miejscu - spotkanie z rodziną czy z znajomymi nie musi się zaczynać i kończyć na siedzeniu(...)oliwek grillowane ryby np. pstrąg z cytryną i czosnkiem, łosoś w ziołach  szaszłyki z mięsem lub warzywami czy owocami grillowane warzywa np. cukinia, pieczarki lub bakłażan  grillowane owoce np banan, mango ciasta z bez mąki, cukru i masła np. z cieciorki, kaszy jaglanej czy fasoli  Pamiętajmy! Wszystko jest dla ludzi

Truskawkowa Fiesta
Kurczak z warzywami i koperkiem 155

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dieta bezglutenowa – jadłospis na 7 dni w stylu śródziemnomorskim 195

paski oraz ostatnią porcję bulionu, gotuj jeszcze 2 minuty.  Dodaj posiekane zioła, kozi ser, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj i podawaj. Podwieczorek: Bezglutenowe Ciasto Bananowe Putka + garść borówek  Kolacja bezglutenowa: Zapiekanki z pieczarkami, szpinakiem i żółtym serem Składniki / na 2 porcje: cebula - 1 mała sztuka  pieczarki - 4 sztuki - 150 g oliwa - 1 łyżka wędzona lub słodka(...)górną grzałkę przez 5 minut. Udekoruj pomidorem pokrojonym na plastry. Zupa z czerwoną soczewicą i komosą ryżową Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Wtorek: Śniadanie: jajka zapiekane ze szpinakiem, pieczarkami i kozim serem , Bezglutenowy Chleb Rustykalny Putka Obiad: sałatka ryżowa z grillowanym kurczakiem Podwieczorek: koktajl z truskawek i szpinaku Składniki/ na 1 porcję: 1 szklanka truskawek 1 szklanka jogurtu naturalnego

Chilli Czosnek i Oliwa
Rustykalne bułki z kapustą i grzybami leśnymi 186

gramów + 350 gramów mąki pszennej 40 gramów świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżeczki soli 3 łyżki oleju (do ciasta) plus odrobina (do smażenia) 1 jajko ½ dużej czerwonej cebuli  Wykonanie: Umyj i pokrój cienko pieczarki, wyjmij ze słoika i poszatkuj kapustę.  Cebulę i czosnek pokrój w kostkę.  Podsmaż na oleju pieczarki wraz z cebulą i czosnkiem

Garniec Magalie
,,Francuskie kieszonki z kapustą i grzybami” 129

gotowego ciasta francuskiego są naprawdę bardzo smaczne, świetnie zastępując tradycyjne pierogi a przy tym wyglądają efektownie wśród wigilijnych potraw. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 cebule 10 dkg kapusty kiszonej 20 dkg pieczarek 10 dkg suszonych prawdziwków 1 jajko, roztrzepane widelcem 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Suszone grzyby namaczamy i gotujemy do miękkości a następnie drobno siekamy. Kapustę szatkujemy(...)gotujemy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Pieczarki ścieramy na tarce, przekładamy do cebuli i przesmażamy do całkowitego odparowania wody. Następnie dokładamy pokrojone grzybki, doprawiamy do smaku i chwilę razem dusimy. Ugotowaną kapustę staranie odcedzamy i mieszamy z grzybami. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty. Nakładamy przestudzony farsz, składamy na pół po ukosie, a następnie za pomocą widelca dociskamy, tworząc wzorek

Podróż w kulinaria
Mini pizze z salami i żółtą papryką 88

letniej) Dodatkowo: Keczup łagodny lub passata pomidorowa 12 plastrów salami z posypką paprykową 10 pieczarek 150 g sera feta 1 żółta papryka 150 g żółtego sera Do miski przesiewamy mąkę. Wsypujemy cukier oraz sól, wlewamy olej. Drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie, przelewamy do miski. Ciasto zagniatamy do momentu, aż będzie odchodzić od rąk i stanie się gładkie i zwarte. Formujemy(...)czasie ciasto rozwałkowujemy na duży prostokąt. Wycinamy z niego mniejsze prostokąty (10x15 cm). Mi wyszło 12 sztuk. Wszystko zależy jak cienko rozwałkujemy ciasto. Każdy mały prostokąt smarujemy keczupem. Na nim układamy salami oraz pokrojone w plasterki pieczarki. Następnie rozkładamy pokrojoną w kosteczkę żółta paprykę oraz kostki sera feta. Pizzę wstawiamy do nagrzanego do 200*C piekarnika na 15 minut. Przed

VioletoweKucharzenie
NIEZWYKŁE PIEROGI - Z KWIATAMI KLITORII, RUKOLĄ, KURKUMĄ, ATRAMENTEM Z KAŁAMARNICY, BURAKIEM I MAKIEM 195

atramentem z kałamarnicy. Wszystkie farsze robi się bardzo szybko, wystarczy tylko zblendować lub wymieszać skladniki, a krewetki i pieczarki podsmażyć, i pyszne, oryginalne danie gotowe!  To jak, macie ochotę "olać konwenanse" i zaskoczyć bliskich?! 🙈👌😋 SKŁADNIKI NA CIASTO: 500 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 1 łyżeczka soli 90 ml rzepakowego Oleju Wilkopolskiego 200 ml gorącej wody(...)garści rukoli 150 g fety pieprz do smaku FARSZ DO BIAŁYCH PIEROGÓW Z MAKIEM: 125 pieczarek 0,5 małej cebuli 3 łyżki rzepakowego Oleju Wielkopolskiego 0,5 kulki mozzarelli atrament z kałamarnicy (1 łyżeczka) sól i pieprz do smaku WYKONANIE: CIASTO: Do misy miksera lub na stolnicę wsyp make, zrób wgłębienie, dosyp sól, wlej olej i gorąca (nie wrząca

Słodko-Słony Świat Ilony
54 przepisy na Sylwestrowe przekąski 332

Ciasteczka z masłem orzechowym 6. Pudding jogurtowy chia 7. Chipsy z jarmużu 8. Chili con carne 9. Odtłuszczone frytki z batatów 10. Ciasto pełne czekolady 11. Żytnie mini donuts 12. Cotton Japanese Cheesecake 13. Pieczarki faszerowane kaszą jaglaną 14. Odtłuszczone frytki z ziemniaków 15. H ummus z pieczonymi burakami 16. Hummus klasyczny 17. Kabanosy w cieście francuskim 18. Hummus

Be Fit Be Strong
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 318

chrupiącej panierce.    Składniki na farsz: -1/2 kg mielonego mięsa -6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych -cebula -5-7 dkg żółtego sera -sól, pieprz, przyprawa do mięs -olej lub masło klarowane do smażenia    Składniki na ciasto naleśnikowe: -2 szklanki mleka -1,5 szklanki mąki -2 jajka -2 łyż ki oleju -szczypta soli i cukru -dodatkowo(...)patelni najpierw szklimy cebulkę a następnie dodajemy pokrojone pieczarki.    Kiedy pieczarki się podsmażą dodajemy nasze mięso. Chwilę smażymy razem.    Przekładamy do miski i studzimy a następnie dodajemy tarty żółty ser i mieszamy.    Teraz przygotowujemy ciasto na naleśniki.     Miksujemy wszystkie składniki i ciasto gotowe.     Na rozgrzanej patelni smażymy placki naleśnikowe

Maminek kulinarny
Uszka z grzybami 139

zaległe wpisy. U mnie, na pierwszy ogień, idą uszka z grzybami.   Składniki na farsz: - 200g suszonych grzybów - 250g pieczarek brunatnych - 2 cebule - sól - czarny pieprz mielony - olej do smażenia Składniki na ciasto: - 500g mąki pszennej (dałam poznańską) - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli - ok. 1,5 szklanki wrzątku       Grzyby płuczemy i moczymy na noc w zimnej(...)Cebule kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, podsmażamy, dodajemy starte pieczarki, solimy – smażymy do odparowania wody. Kolejno dodajemy suszone – posiekane grzyby, doprawiamy pieprzem (farsz powinien być pikantny) i solą. Całość jeszcze chwilę podsmażamy i odstawiamy do wystudzenia. W międzyczasie szykujemy ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, wlewamy 1 szklankę wrzątku, olej i drewnią łyżką zarabiamy ciasto

mojewypiekiinietylko
FRANCUSKA TARTA Z POREM 113

TARTY te na słono na kruchym cieście, francuskim , wszystkie są pyszne.  Dziś zapraszam na tartę z porem i mięsem mielonym wołowym.  Polecam   SKŁADNIKI: Farsz 🍕400 g mięsa mielonego wołowego 🍕1 por 🍕8 pieczarek 🍕1 peczek natki pietruszki 🍕2 łyżki sos sojowego 🍕Sól wędzona 🍕Pieprz 🍕1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej 🍕1 łyżeczka papryki czerwonej(...)słodkiej 🍕1 łyżeczka majeranku Dodatkowo 🍕 250 g ciasta francuskiego 🍕Natka pietruszki do posypania 🍕Masło do posmarowania formy 🍕Ulubiony sos np. Czosnkowy PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję

Gotowanie Patki