pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:145/302)

Potrawka z kurczaka z pieczarkami i porem 137

Potrawka z kurczaka z pieczarkami i porem to fantastyczny pomysł na szybki obiad w ciągu tygodnia. Wystarczy kilka łatwo dostępnych, niedrogich składników, 30 minut w kuchni

Na-talerzu.pl
Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulką 153

Pieczarki faszerowane puree ziemniaczanym z boczkiem i cebulą to proste i pyszne danie, w dodatku ładnie prezentuje się na talerzu. Mogą być samodzielnym daniem lub przystawką

Oryginalny smak
Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym 183

Czas przygotowania: 30 minut Drukuj Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym By Piotr 14 września 2018 Składniki: makaron - 250g (u mnie farfalle) pieczarki - 200g śmietana

Pogotujmy.pl
POTRAWKA Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM 221

Szybkie w przygotowaniu i smaczne, danie Składniki:      70 dag pierś z kurczaka      łyżka masła     40

RAROSSA
Przekąski na mecz 305

Focaccia z cukinią, oliwkami i fetą Focaccia z czarnymi oliwkami Focaccia z cukinią i pomidorem Proziaki Sałatka Cezar z kurczakiem Bruschetta z pieczarkami i grana padano Hummus Cukinia zapiekana z pomidorami i mozzarellą Ogórki małosolne z koperkiem Ciasto na pizzę Sałatka z cieciorki z papryką, czerwoną cebulą i natką pietruszki

Moja smaczna kuchnia
Łódeczki z kurczakiem,pieczarkami i fetą 377

razu ,pyszne zestawienie farszu-z moich ulubionych składników,ale oczywiście możecie go dowolnie modyfikować,tak jak lubicie .Polecam spróbować  Składniki: 2 ciasta francuskie 1 pierś z kurczaka, 1 papryka czerwona 150 g sera fety 30 dag pieczarek 1 czerwona cebulka pół puszki kukurydzy 20 dag sera żółtego  oliwa przyprawy Przygotowanie:  Kurczaka kroimy w większą kostkę,przyprawiamy ulubionymi

Swojskie jedzonko
Polenta z duszonymi pieczarkami 207

Pierwszy przepis w nowym roku na blogu Dolcevita- in- my­ kitchen pochodzi z kuchni włoskiej. Polenta z duszonymi pieczarkami to danie, które bardzo kojarzy mi się

dolcevitainmykitchen
Placki ziemniaczane nadziewane pieczarkami i serem. 348

Zazwyczaj smażę placki ziemniaczane bez jakichkolwiek dodatków. Dzieciakom najbardziej smakują obsypane cukrem. Tym razem przygotowałam wersję z nadzieniem pieczarkowo-serowym. Zakładałam, że za farsz będą robić wyłącznie pieczarki, ale już w trakcie smażenia pomyślałam, że pasowałby tu także starty ser. Pomysł był trafiony :) Miałam też wątpliwości co do przekładania placuszków na drugą stronę. Bałam się, że się rozpadną. Nic takiego(...)energiczny ruch. Tak tu potrzeba zdecydowanej ręki ;) ;) Polecam, jak dla mnie ta wersja placków ziemniaczanych jest super. Składniki: Ciasto: 1 kg ziemniaków (odmiana mączysta) 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej sól pieprz olej do smażenia Nadzienie: 350 g pieczarek 1 cebula 1/2 pęczka natki pietruszki sól pieprz garść tartej mozzarelli (lub innego sera) Wykonanie: Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę

zadanie-gotowanie
9 najlepszych sylwestrowych przekąsek 625

moich ulubionych przekąsek, idealnych na domową imprezę sylwestrową. Wszystkie są proste i szybkie do przygotowania, a na pewno zasmakują biesiadnikom. Bułeczki z pieczarkami Flaczki cielęce w rosole Knapka z grillowanym łososiem Domowe nuggets'y Kruche paluchy z ciasta piwnego Kruche miseczki z sałatką tuńczykową Kruche drożdżowe paszteciki z szynką i serem Sałatka z ryżem, kukurydzą i fasolką flażoletką, z dodatkiem

Codzienna kuchnia niecodzienna
Polędwiczki wieprzowe w sosie pieczarkowym z gorczycą 196

Polędwiczki, które rozpływają się w ustach, otulone sosem ze śmietany kremówki i smażonymi pieczarkami Wyrazistości całej potrawie nadaje gorczyca z mojej ulubionej musztardy francuskiej i sosu

Ania i Marcin gotują
Tapas Party. Menu na imprezę. 192

pomarańczy i kopru włoskiego turecka sałatka z ciecierzycy Na ciepło: ekspresowe calzone pieczarki faszerowane po liguryjsku (z czosnkiem i natką pietruszki) pieczarki faszerowane mozzarellą grzanki śródziemnomorskie Jeśli masz więcej czasu: kolorowa tortilla z piekarnika cygara z ciasta filo z serem feta libańskie gołąbki w liściach winogron pissaladiere (prowansalska pizza z cebulą i anchois) coca (hiszpańska pizza z tapenadą, rukolą, anchois

Chilli Czosnek i Oliwa
Bułeczki z pieczarkami , parówkami 175

minut, aż wszystkie składniki się połączą. Odstawić do wyrośnięcia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju, dodać pokrojoną paprykę i pieczarki , parówki,kilka minut razem smażyć.Dodać sos , doprawić do smaku.Zagotować i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Każdą część nadziać farszem i formować bułeczki.Następnie układać na blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką

Moje domowe kucharzenie
Tosty z serem i pieczarkami 193

Chcecie pobyczyć się wieczorem przed telewizorem z pyszną i kaloryczną przekąską w ręku? Polecamy klasyczne tosty, które potrafi przygotować każdy:) 25 min 4 tosty składniki: 8

Ania i Marcin gotują
Pizza wiejska 202

takie same JAK TUTAJ , różnica polegała jedynie na grubszym cieście, ponieważ do wiejskiej pizzy takie ciasto wydawało mi się odpowiedniejsze. ;) Do obłożenia ciasta mieliśmy: paprykę zieloną cebulę czerwoną kiełbasę ( u mnie duża piwna, pokrojona na szerokie paski) pieczarki wędzony boczek ser ( u mnie gouda i ementaler), którym posypuję pizzę w ostatnich 5-8 minutach pieczenia oraz przyprawy: majeranek pieprz ziołowy

Kuchnia Prezydentowej
muffinki porowo-pieczarkowe z parówką na ostro... 243

pojemniku rozdrabniacza jajka, mleko, olej, cukier, kucharek, pokruszone papryczki rózgą blendera zmiksować do spienienia masy wsypać mąkę, proszek, sodę, dodać zmiksowane pieczarki z porą i łyżką "byle jak " wymieszać foremki silikonowe (14 sztuk) napełnić do pełna ciastem i do każdej foremki włożyć na środku pokrojone na 3-4 cm porcje parówki piec w 200C około 35 minut, wystudzone wyjąc

W Mojej Kuchni Lubię
Pierogi z grzybami 241

który jest bardzo ważny wykorzystamy grzyby przez nas zebrane, czyli: -0,5 kg odgotowanych mrożonych opieniek ( jeśli ich nie mamy możemy wykorzystać pieczarki) -5 dkg grzybów suszonych a do tego: -3 cebule -sól, pieprz i olej Na ciasto: -4 szklanki mąki i dodatkowo mąka do posypywania -1,5 szklanki ciepłej wody -jedno żółtko -2 łyżki oleju -2 dkg drożdży

Maminek kulinarny
Krokiet i sałatka oraz sos czosnkowy 237

wody 200 g mąki pszennej szczypta soli (około 1/2 łyżeczki) WYKONANIE: Wszystko razem wymieszać i smażyć naleśniki na małej patelni. Jeżeli ciasto jest za gęste, można dodać mleka. Farsz pieczarkowo-serowy; SKŁADNIKI: 0,5 kg pieczarek 200 g żółtego sera szczypiorek sól, pieprz WYKONANIE: Oczyszczamy pieczarki i kroimy je w kostkę. Następnie smażymy je na patelni, dodajemy sól i pieprz

Serce zamknięte w formie pyszności
GRZANECZKI-ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 362

podajemy twaróg pełen warzyw, mąż przygotowuje swoją słynną jajecznicę, a czasami menu urozmaicamy różnymi grzankami. Ostatnio nasze podniebienia pobiły grzanki z ciasta francuskiego. Przepis jest "na oko" i nie wymaga sztywnego trzymania się składników (można użyć pieczarek, ogórków kiszonych, chilli, itd.). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com

Przepisy Aleksandry
Filety z kurczaka nadziewane suszonymi pomidorami i serem pleśniowym 332

To danie idealnie będzie się nadawało na rodzinny obiad. Filety z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i serem pleśniowym wbrew pozorom są bardzo szybkie w przygotowaniu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini pizze na zaczynie poolish 184

mała kuleczka świeżych drożdży lub szczypta instant Ciasto właściwe: 200 g zaczynu 200 g mąki pszennej chlebowej 1/2 łyżeczki soli 80 - 100 ml wody mała kuleczka świeżych drożdży lub szczypta instant 1 łyżka oliwy z oliwek EV Dodatkowo: kilka pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki sos pomidorowy  2 kulki(...)odstawiamy do fermentacji na 12 (maksymalnie 16 ) godzin w ciepłe miejsce. Następnie mąkę mieszamy z solą. Zaczyn mieszamy z wodą, dodajemy mąkę i drożdże i wyrabiamy ciasto, dodając oliwę. Najpierw wyrabiamy na pierwszym biegu przez 3 - 4 minuty, a później przez kolejne  6 - 7 minut na wyższym biegu. Wyrobione ciasto przekładamy

Kulinarne przygody Gatity
Pizza na razowym spodzie 160

łyżeczki soli 1 łyżeczka oliwy z oliwek 0,5 łyżeczki cukru ulubione dodatki (ja dałam): pieczarki kukurydzę paprykę mozzarella light sos: koncentrat pomidorowy oregano bazylia sól Sposób przygotowania: Drożdże, cukier rozpuszczamy w letniej wodzie i dodajemy do pozostałych składników na ciasto wyrabiamy ciasto, ja dodałam jeszcze około 1/4 szklanki wody, żeby ciasto się lepiej kleiło  wyrobione ciasto odstawiamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sobotnia pizza pieczona na kamieniu 117

Drożdże rozpuść w lekko podgrzanym mleku. Dodaj mąkę, sól i zarób miękkie ciasto. Jeśli jest za twarde dodaj więcej mleka, jeśli za miękkie dosyp trochę mąki. Wyrobione ciasto, które odchodzi od brzegów naczynia przykryj folią i odstaw w ciepłe miejsce na 40 minut do wyrośnięcia. Podziel ciasto na dwa kawałki i rozwałkuj na 2 placki o średnicy 30 cm. Posmaruj(...)sosem do pizzy. Na wierzchu połóż kurczaka pokrojonego w kostkę, cebulę, kukurydzę, pieczarki pokrojone w plasterki. Dodaj jeszcze szynkę pokrojoną w kostkę. Na koniec posyp pizzę mozzarellą i wciśnij winogrona. Ułóż pizzę na rozgrzanym kamieniu. Nagrzewam kamień około godziny w piekarniku nastawionym na 275ºC. Piecz pizzę przez około 10 minut. Wyjmij z piekarnika, posyp curry i oregano oraz pokrój radełkiem

codojedzenia
Czarna soczewica beluga i jak ją wykorzystać w kuchni 169

utartej porcja pomidorowego sosu, tutaj przepis Zacznij od przygotowania drożdżowego ciasta. W misie od miksera rozpuść drożdże w mleku. Dodaj mąkę, zioła i curry. Zagnieć elastyczne ciasto. Pod koniec zagniatania dodaj sól. Sól hamuje wzrost drożdży, więc dodaję ją wtedy, kiedy drożdże są już połączone z mąką. Wyrobione ciasto przykryj folią i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce(...)olej. Zeszklij drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż aż odparują z wody. Na koniec dodaj odcedzoną soczewicę, zioła i przyprawy. Smaż przez 2 minuty. Wlej oliwę i wymieszaj farsz. Nastaw piekarnik na 200ºC. Blaszkę z piekarnika przykryj papierem do pieczenia lub piecz calzone na kamieniu. Wyrośnięte ciasto podziel na 10 kawałków. Każdy kawałek rozciągnij na placek

codojedzenia
Warstwowa sałatka z kurczakiem wędzonym 126

która zaskoczy gości. Pyszna i szybka do zrobienia sałatka z kurczakiem wędzonym i selerem. Prosty przepis na sałatkę warstwową z selerem konserwowym i jajkiem na krakersach. Sałatka a la ciasto z krakersami, to sałatka która może postać, a nawet powinna. To ogromny atut, sałatkę można zrobić i spokojnie podać następnego dnia. Sałatka która furorę, warstwowa na krakersach na pewno(...)ogromną popularnością. Dawno temu robiłam sałatkę z tuńczykiem na krakersach. Pomysłów na sałatki warstwowe jest wiele można zrobić sałatkę z pieczarkami, pomidorami, a słone krakersy doskonale współgrają z całością. Czasem ktoś na taką sałatkę mówi sałatka a la ciasto lub albo tort sałatkowy, to jest takie niby ciasto. Jedno jest pewnie, nieważne czy sałatka z tuńczykiem czy kurczakiem, a może

Dieta moja pasja
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 384

grzybami. SKŁADNIKI NA KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych i drobno pokrojonych 2 cebule, drobno posiekane kilka posiekanych(...)patelnie wlewamy porcję ciasta, rozprowadzamy cienką warstwę na całej patelni, smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Krok 2. Przygotowujemy farsz: Wstępnie osączoną z zalewy kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia - gotujemy 30 minut bez przykrycia. Ugotowaną kapustę osączamy na sicie, studzimy - dokładnie odciskamy z nadmiaru wody o drobno siekamy. Krok 3. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju

Moja Książka Kucharska
Pyszna pizza 239

mozzarelli do pizzy 100-150 g tartej mozzarelli kilka-kilkanaście pieczarek papryka cebula kukurydza szynka/salami Drożdże przekładamy do szklanki i zalewamy niewielką ilością letniej wody, mieszamy, aż do rozpuszczenia. Mąkę przesiewamy do dużej miski. Dodajemy cukier oraz sól, wlewamy olej i resztę wody oraz rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy, aż ciasto przestanie kleić się do rąk (w razie potrzeby dosypujemy jeszcze odrobinę(...)ilością mąki i wykładamy jedną część ciasta. Wałkujemy okrągły placek. Przenosimy go na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy niewielką ilością sosu pomidorowego. Posypujemy tartą mozzarellą i rozkładamy pozostałe dodatki – u mnie to pokrojona w piórka cebula, pokrojona na paseczki papryka, szynka pokrojona na szerokie paski, plastry salami, pokrojone na plastry surowe pieczarki, garść kukurydzy oraz plastry mozzarelli. Pieczemy

Smaki Na Talerzu
KROKIETY Z PIECZARKAMI, PAPRYKĄ I SEREM 267

mięsem albo z pieczarkami. Takie smakują nam najbardziej. Tym razem farsz pieczarkowy wzbogaciłam o różnokolorowe papryki i ciągnącą mozzarellę. Wyszło pysznie :))  Krokiety można przygotować sobie wcześniej i zamrozić.  Nie tracą one na swoich walorach smakowych.  Oczywiście przy wyborze farszu możemy dowolnie kombinować i napychać nasze naleśniki tym, co lubimy najbardziej :)) Składniki na ciasto naleśnikowe : (na 10 dużych(...)panierowania Jajka, cukier, sól i mleko wymieszać. Dodać mąkę, zmiksować. Dolać wodę i zmiksować na gładkie ciasto. Odstawić na 20-30 minut, by było elastyczne. Smażyć na  patelni - z obu stron, na jasny kolor  Składniki na farsz: 250g pieczarek 1/2 papryki czerwonej 1/2 papryki żółtej 250g mozzarelli 1 cebula sól pieprz słodka papryka olej Na oleju podsmażamy cebulę

Walijskie Pichcenie
Krokiety z kapustą i grzybami 1662

szklanka wody ( wodę najlepiej dodawać na oko , wlewając i patrząc jak gęste jest ciasto , ma być lejące – troszkę rzadsze niż na naleśniki ) olej do nacierania patelni szczypta soli Farsz : 1/2 małej główki , białej kapusty dwie garście gotowanych grzybów leśnych ( ewentualnie można zastąpić pieczarkami ) 1/2 płaskiej łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej ząbek czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki mielonego kminku 1/2 płaskiej łyżeczki

Ogrodnik w podróży
PIEROŻKI Z CIASTA PARZONEGO Z PIECZARKAMI 108

panierowania : 1 jajko bułka tarta szczypta soli Farsz: ok 200 g pieczarek 1 cebula ząbek czosnku 2-3 łyżki startego sera olej do podsmażenia pieczarek sól pieprz Pieczarki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy najpierw cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy pokrojone pieczarki. Całość smażymy chwilę, tak dosłownie 5-8 minut. Farsz studzimy. Doprawiamy(...)Mieszamy całość.  Wykonanie: W garnuszku zagotować mleko z masłem, dodać mąkę i energicznie mieszając połączyć wszystkie składniki. Posolić do smaku. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto rozwałkować podsypując  mąką. Wycinać kółka. Na każde nałożyć  łyżeczkę farszu. Zlepić jak tradycyjne pierogi. Obtoczyć w rozkłóconym jajku (lekko posolonym) i bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
Paszteciki z kapustą i grzybami 239

aluminiową i odstawić do lodówki na około 20-30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkować na stolnicy (o grubości 3 – 5 mm) i wyciąć 12 prostokątów. Następnie wyłożyć na nie farsz z pieczarek i złożyć paszteciki, aby cały farsz był w środku (krok 11.). Paszteciki wyłożyć(...)kroku: 1. Poszatkować kapustę 2. Posolić kapustę 3. Kapustę zalać wodą 4. Dusić kapustę na maśle, doprawić 5. Ugotować grzyby 6. Pokroić grzyby 7. Wymieszać farsz 8. Wyrobić ciasto 9. Rozwałkować ciasto 10. Podzielić ciasto na prostokąty i nałożyć farsz 11. Zwinąć paszteciki 12. Posmarować paszteciki jajkiem 13. Posypać paszteciki czarnuszką Poprzedni 1 z 13 Następny   Pierogi, uszka

KuchniaWeDwoje.pl