pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:146/302)

Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 42

Pyszna rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem, nadziewana serem żółtym i pieczarkami. Składniki 1 kg mięsa mielonego 15 pasków surowego boczku 500 g pieczarek 2 cebule

Wasze Przepisy
Pasztet jajeczny z pieczarkami 48

Przepis na puszysty i prosty w przygotowaniu pasztet jajeczny z pieczarkami, idealny na wielkanocny stół. Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 15 dkg

Wasze Przepisy
Pizza z piczarkami 201

Dodać pozostałą wodę i ugniatać, aż powstanie jednolite ciasto (w oryginalnym przepisie 20 minut). Dodać olej i wyrabiać jeszcze chwilę na blacie, aż ciasto stanie się elastyczne. Z gotowego ciasta uformować dwie kulki,pozostawić je na 30 minut w temperaturze pokojowej, a następnie włożyć do lodówki na 1-2 godziny. W tym czasie można przygotować dodatki, a trochę później nagrzać(...)pieczarek 1 średnia cebula sól, pieprz, oregano, przyprawa warzywna typu Kucharek, Vegeta itp. 20 dag żółtego sera Ketchup Pieczarki i cebulę obrać, pokroić. Posypać szczyptą soli, pieprzu i Kucharka, wymieszać. Ser zetrzeć na grubej tarce. Schłodzone ciasto wyłożyć na blat posypany lekko mąką i rozwałkować. Ja łączę obie kulki i  robię jedną dużą pizzę na blaszce z pieca. Ciasto

Praktyczna pl
KROKIETY Z KAPUSTĄ, WĘDZONYMI ŚLIWKAMI I GRZYBAMI 138

można zawinąć wiele, kwestia smaku, co lubicie najbardziej 😘😘😘😀 SKŁADNIKI: na ok. 12 sztuk ciasto naleśnikowe: 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej szczypta soli łyżka cukru łyżka oliwy mąka pszenna mineralna woda gazowana farsz: ok. 2 litry kiszonej kapusty (wyjdzie ok. 1kg po osączeniu i obgotowaniu) 250g pieczarek (ok. 12 sztuk średnich), obranych i drobno pokrojonych 2 cebule, drobno posiekane kilka(...)patelnie wlewamy porcję ciasta, rozprowadzamy cienką warstwę na całej patelni, smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Krok 2. Przygotowujemy farsz: Wstępnie osączoną z zalewy kapustę wkładamy do garnka, zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia - gotujemy 30 minut bez przykrycia. Ugotowaną kapustę osączamy na sicie, studzimy - dokładnie odciskamy z nadmiaru wody o drobno siekamy. Krok 3. Pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju

Moja Książka Kucharska
krokiety z kurkumą i z kapustą z pieczarkami w nucie garam masala... 118

więcej, olej rzepakowy - ile potrzeba oprócz kurkumy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe dać do dzbanka blendera i dobrze z 2 minuty miksować, przelać do innego naczynia, dodać kurkumę i wymieszać, odstawić na 30 minut kapustę kiszoną drobno posiekać na desce, zalać wodą i ugotować do miękkości, pieczarki i cebulę zmiksować w pojemniku rozdrabniacza, dać na gorący olej i podsmażać

W Mojej Kuchni Lubię
Kluski śląskie 123

Ziemniaki umyć, ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. W tym czasie pokroić cebule pieczarki i podsmażyc na patelni. Ziemniaki obrać po ugotowaniu, a kiedy wystygną przepuścić przez maszynkę. Dodać jajka i obie mąki, posolić i szybko zagnieć ciasto. Utoczyć z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą spłaszczyć, pośrodku zrobić palcem dołek. Kluski wkładać do wrzącej osolonej wody i gotować

w mojej kuchni
Calzone z kiełbasą 278

mąki pszennej chlebowej 1 łyżeczka soli 2 łyżeczki drożdży suchych (8 g)   2 łyżki oliwy z oliwek 250 ml ciepłego mleka Nadzienie: 1/2 kg pieczarek   200 g pikantnej kiełbasy 1 czerwona papryka 10 g oregano 1 czerwona cebula 80 g startego sera żółtego olej do smażenia Sos: 200 g koncentratu pomidorowego 12 łyżek keczupu 2 ząbki czosnku (może(...)sól i drożdże. Wymieszać. Zrobić w środku dołek, wlać mleko i oliwę. Wyrobić ciasto, aż będzie miękkie i gładkie. Uformować kulę, naoliwić i umieścić w naczyniu. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości (około 1,5 godziny). W międzyczasie przygotować nadzienie. Pieczarki, paprykę oraz cebulę pokroić w paski - a kiełbasę w plastry. Wszystkie składniki podsmażyć

Świat Domowej Kuchni
Sambusak z serami, pierożki 126

mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej i smażyć cebulkę, aż lekko się zeszkli. Następnie dodać pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć aż woda z nich wyparuje. Zdjąć z patelni i przestudzić. Połączyć wszystkie składniki i lekko posypać świeżo mielonym pieprzem. Ciasto rozwałkować podsypując mąką, bardzo delikatnie. Wyciąć okrągłe kółka, na każdym położyć dużą porcję masy. Złożyć na pół i dokładnie

Kuchnia Pokoleń
Pizza serowa na białym sosie 151

słodkiej 30% śmietanki Szczypta gałki muszkatołowej Sól, pieprz do smaku Dodatkowo: 200g pieczarek 1 pierś z kurczaka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka ½ główki brokułu 1 mała puszka kukurydzy 1 czerwona cebula 200g sera do pizzy 200g sera wędzonego 2 szt. Sera mozzarella (kulki) Rukola Sposób przygotowania Ciasto: W letniej wodzie rozpuszczamy drożdże i cukier. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól. Rozrobione drożdże(...)trakcie wyrastania ciasta przygotowujemy dodatki. Pokrojone plastry dusimy do momentu odparowania wody, kurczaka drobno kroimy i smażymy z przyprawą. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie. Sery ścieramy na tarce, a mozzarellę i cebulę kroimy w plastry. Kukurydzę odcedzamy. Wszystkie dodatki dzielimy po połowie i układamy warstwami na wysmarowanych spodach do pizzy. Zaczynamy od sera wędzonego, następnie pieczarki, kurczak, brokuł, kukurydza

Kuchnia w czekoladzie
Wiejskie krokieciki z pysznym farszem 125

obiad.     Składniki: ok 8-10 naleśników PRZEPIS TUTAJ + ciasto naleśnikowe do panierowania 1 szklanka bułki tartej 500g kapusty kiszonej z marchewką przyprawy do kapusty: liść laurowy, 3 kulki ziela angielskiego, 3 kulki pieprzu 250g pieczonego lub gotowanego mięsa z kurczaka (może być mięso z rosołu) ok 100g pieczarek 1 cebula 2 łyżki musztardy 1 łyżka pikantnego ketchupu(...)podsmażone pieczarki *** *** Całość mieszamy i dodajemy przyprawy *** *** Całość mieszamy i dodajemy musztardę oraz ketchup. Ponownie dokładnie mieszamy i podsmażamy przez chwilę *** *** Smażymy naleśniki PRZEPIS TUTAJ *** *** U dołu każdego naleśnika układamy porcję farszu *** *** Zawijamy najpierw oba boki do środka, a następnie całego naleśnika od dołu do góry, tworząc krokieta *** *** W ten sposób zwijamy wszystkie naleśniki z farszem *** *** Pozostałe ciasto naleśnikowe przelewamy

Blog z Apetytem
IDEALNE CIENKIE CIASTO NA PIZZĘ + PIZZA ZE SZPARAGAMI I MOZZARELLĄ DI BUFALA 164

szparagów, oliwek, dobrej jakości włoskiej oliwy i sera mozzarella di bufala. Wy śmiało możecie spróbować z mięsem wędlin, pieczarkami czy tez ulubionymi warzywami. Koenicznie spróbujcie i dajcie znać jak smakowało! Ciekawe czy rozkocha Was tak samo bardzo jak rozkochało moje grube ciasto?! SKŁADNIKI: CIASTO: ( 2 pizze o średnicy ok. 35 cm ) * mąka pszenna – 500 g * drożdże świeże

Ostra na Słodko
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I PIECZARKAMI 118

sera sól pieprz dodatkowo bułka tarta mleko olej do smażenia A jak to zrobić: Przygotować ciasto na naleśniki, mieszając dokładnie składniki tak, aby nie było grudek. Usmażyć naleśniki. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i dodać drobno pokrojoną szalotkę, podsmażyć. Dodać dość grubo pokrojone pieczarki i dusić całość, aż z grzybów odparuje woda. Wrzucić pokrojone liście szpinaki i przeciśnięty przez praskę

Kuchnia w opałach
Krokiety z serem i pieczarkami w lekko pikantnej wersji 172

danie idealnie nadaje się na obiad, jak również na ciepłą przekąskę na przyjęcia. Składniki: (na około 12-14 sztuk) Ciasto naleśnikowe: 4 szklanki mąki pszennej 4 szklanki mleka 2 szklanki wody gazowanej 3 jajka szczypta soli Farsz: 600 g pieczarek 1 1/2 czerwonej cebuli 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego sól do smaku

Słodkie okruszki
Pierogi ze słodką kapustą i grzybami 201

farsz: - średnia główka kapusty – ok. 700g - 1 marchewka - 100g suszonych grzybów - 500g pieczarek brunatnych - sól - czarny pieprz mielony - 2 łyżeczki nasion kminku - maggi w płynie (nie używam, ale w tym przypadku, moim zdaniem, ta przyprawa jest niezbędna) - ok. 1/3 szklanki wywaru z gotowanych grzybów - olej Składniki na ciasto: - 500g mąki pszennej (dałam poznańską) - 2 łyżki oleju - 1 łyżeczka soli(...)wody do kapusty), studzimy i siekamy (można blenderem) lub nożem. Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na tarce jarzynowej. Cebule kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, podsmażamy, dodajemy starte pieczarki, solimy – smażymy do odparowania wody. Kolejno dodajemy ugotowane suszone grzyby (zmiksowane lub posiekane), doprawiamy pieprzem i solą. Całość jeszcze chwilę podsmażamy i odstawiamy. Kapustę i cebulę cienko szatkujemy na szatkownicy

mojewypiekiinietylko
Dyniowe kluski gnocchi (bez oleju, bez glutenu) 147

odstawiamy na kilka minut. W międzyczasie kroimy cebulę, obrany czosnek drobno siekamy. Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Pomidora parzymy wrzątkiem i obieramy ze skórki. Do zamiennika jajka dodajemy puree z dyni i dokładnie mieszamy. nastęĻnie wsypujemy po trochę mąki przesianej przez sito i mieszamy ciasto łyżką (będzie bardzo klejące). Ciasto będzie miało śliczny kolor dyniowy i będzie mięciutkie(...)rękami “rozwałkowujemy” na długi cylinder. Kroimy go w wybranej wielkości kluseczki. Cały czas pamiętamy o podsypaniu ciasta mąką, żeby się nie kleiło do rąk i podłoża. Do garnka wlewam wodę, wrzucam cebulę i czosnek i gotuję przez około jedną minutę mieszając. Dorzucam pieczarki, pomidory, przyprawy i płatki drożdżowe i mieszam. Gotuję przez kilka minut, co jakiś czas mieszając. W szklance

Lamarida.pl