Kruche i delikatne mięso z kurczaka z pysznym kremowym sosem marchewkowo-pieczarkowym. Bardzo prosty i smaczny pomysł na rodzinny obiad. Artykuł Kurczak w sosie marchewkowo-pieczarkowym
Przepiski.plUniwersalny sos pieczarkowy sprawdzi się zarówno jako omasta do mięsa , jak i do bułek na parze i kopytek. A na dodatek jest bardzo prosty i szybki
Bardzo Gruby SmokJeżeli tylko lubicie smak i zapach pieczarek, ta zupa jest koniecznie dla Was. Zupa krem z pieczarek jest nie tylko bardzo smaczna i pachnąca, ale też
Bardzo Gruby SmokSos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest
Kuchnia MagdaLenyOd czasu do czasu przygotowuję taką zapiekankę, jest smaczna i sycąca. Znika bardzo szybko a to o czymś świadczy :) Składniki: 30 dkg pieczarek 30 dkg szynki
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniaPizza to takie danie, które lubi chyba każde dziecko. A ten przepis jest tak prosty, że nawet dziecko potrafi samodzielnie zrobić tę pizzę! Szybka pizza z patelni (bez wyrabiania ciasta) Mój straszy synek lubi pizzę tak bardzo, że wyszukał sobie kiedyś na internecie (dzieci umieją korzystać z dobrodziejstw techniki :)) przepis na szybką pizzę z patelni, który zmodyfikował po swojemu. Oczywiście(...)starty) kukurydza z puszki kilka pieczarek oliwki bez pestek świeża bazylia do podania Sprzęt: patelnia z nieprzywierającym dnem i koniecznie pasującą do niej przykrywka z wentylkiem Wykonanie: Na patelnię z grubym nieprzywierającym dnem wlewamy wodę, oliwę z oliwek, dosypujemy mąkę, cukier, drożdże i sól. Całość mieszamy drewnianą albo silikonową łyżką. Wyrównujemy powierzchnię naszego ciasta na pizzę, żeby była równa
Lamarida.pldzieckiem. Można skorzystać z gotowego sosu pomidorowego, ale najlepiej przygotować go samodzielnie z 3 pomidorów. Potrzebne nam będzie: ciasto na pizzę (można przygotować je samodzielnie : z 200 g mąki, 4 łyżek oliwy z oliwek, 1/2 szklanki wody), 200 g pieczarek (lub innych grzybów), 4 pomidory, oliwa z oliwek, czosnek, pietruszka, 50 g startego sera. Przepis: Przygotowujemy sos pomidorowy
MODA NA BIObrokułowym pesto Naleśnik z gorgonzolą zielonymi oliwkami i suszonymi pomidorami Naleśniki z serem, jogurtem greckim i cytrusami Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Pappardelle w pomidorach z orzechami włoskimi Pełnoziarniste rigatoni z kurczakiem Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Penne z ciecierzycą, suszonymi pomidorami, czarnymi oliwkami(...)marchewką na gęsto i z kuskusem Tagliatelle z pieczarkami i cukinią z dodatkiem oliwy z białych trufli Tagliatelle z pieczarkami, polędwiczką i oliwkami Tagliatelle z liśćmi szpinaku Tagliatelle z mieloną wieprzowiną i brokułami w sosie z serem pecorino Tarta z ciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem
Moja smaczna kuchniajajek - 500g mąki pszennej -około 150- 200 ml letniej wody - sól Dodatkowo: - 2-3 łyżki masła - cebula - zielona cebulka -pieczarki -oliwki WYKONANIE Całe jajka wbijamy do miski , wlewamy wodę,dodajemy mąkęi łączymy składniki.Dokładnie wyrabiamy ciasto do czasu, aż nie będzie grudek, Teraz solimy, mieszamy,i odstawiamy na 10 minut. W międzyczasie gotujęmy posoloną(...)się nie ma co się lubi, to się lubi, co się ma. Można wykorzystać tarkę jarzynową. Na garnek z wrzącą wodą kładziemy tarkę, wlewamy porcję ciasta i plastikową łopatką przecieramy je do wody. Wyjdą nieregularne kluseczki. Gotujemy chwilę od wypłynięcia na wierzch. Gotowe szpecle przekładamy, do miski Sposób podania szpecli zależy od gustu.Przysmażone na masełku. Na słodko
w mojej kuchniszklanka mąki pszennej ( jeśli ciasto nam się przykleja do rąk możemy podsypać jej więcej ) 5 łyżek mąki ziemniaczanej vegeta i pieprz do smaku 1/3 pęczka posiekanej natki pietruszki ser zółty Panierka do kotletów: 2-3 jajka odrobina wody bułka tarta sól i pieprz tłuszcz do smażenia Składniki na sos : ok 400 gram pieczarek 1 średnia cebula 2/3 pęczka natki pietruszki(...)Wszystko wyrabiamy tak by powstało ciasto, Formujemy kotlety dodając do środka ser zółty ( pokrojony na prostokątne kawałki) Panierujemy w jajku i bułce smażąc na złoty kolor :). Przygotowanie sosu: cebulę pokrojoną w drobną kostkę podsmażamy na oleju do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy chwilę. gdy cebula się zeszkli dodajmy pokrojone w paski pieczarki i podsmażamy. następnie dodajemy nasz
Studencka Michawymieszać z cukrem i solą.Do miski z mąką wlać olej i drożdże z mlekiem.Wyrobić gładkie ciasto, po dzielić na 8-9 części. Każdą z nich rozwałkować na kształt koła .[ u mnie koła przełożone do foremek do tartaletek. Kiełbasę, paprykę, pieczarki i mozzarellę pokroić lub tak ja zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pizzerinki posmarować koncentratem,ketchupem
Moje domowe kucharzeniedrugie śniadanie też się fajnie sprawdzą ;) To co? Robimy?! Składniki na ok 35-40 sztuk Ciasto: 250ml mleka 25g świeżych drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 jajko 40g masła 500g mąki typ. 550 ½ łyżeczki soli Farsz: 1 duża cebula 200g kiełbasy krakowskiej Duda 250g pieczarek 200g gotowanego mięsa (np z rosołu) 100g sera wędzonego (u mnie oscypek) 100g masła(...)chrzanu tartego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki szczypta soli Sposób przygotowania Ciasto: Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy cukier oraz drożdże. Mieszamy i pozostawiamy na ok 10 minut. Mąkę przesiewamy z solą, dodajemy miękkie masło, jajko oraz wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy na gładkie ciasto- przy pomocy robota minimum 5 minut. Wyrobione ciasto powinno być bardzo elastyczne. Przekładamy do czystej miski i pozostawiamy do podwojenia
Kuchnia w czekoladziekiszonej kapusty; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 ziarenek pieprzu; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Panierka: 4 jaja; Bułka tarta. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, ewentualnie opłukać pod bieżącą wodą (ja tego nie robię, bo lubimy kwaśny smak kapusty), przełożyć do garnka, zalać zimną wodą(...)przygotowaną patelnię (patelnię należy smarować olejem przed smażeniem każdego naleśnika) wylewać porcjami ciasto i smażyć cienkie naleśniki, na średnim ogniu, z obu stron. Przygotować farsz. Cebulę podsmażyć, na rozgrzanym na patelni oleju (około 1 łyżki), na złoty kolor. Do podsmażonej cebuli dodać pokrojone pieczarki, wymieszać, oprószyć solą i pieprzem i podsmażyć. Następnie dodać pokrojoną kapustę. Wymieszać. Całość dusić
Gospodyni Miejskadokładnie wymieszać. Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, posmarowanej (jednorazowo) ulubionym tłuszczem. Smażyć z obu stron na rumiano. Ciasto wykładać łyżką (po 2 łyżki stołowe na 1 placek) i formować okrągłe placki. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego Placki serowe z pieczarkami i porem Placki serowe z pieczarkami i porem Placki serowe z pieczarkami i porem Placki serowe z pieczarkami
Smaki Armine