Powiem krótko: uwielbiam je! 😍😍😍 Na ciepło, na zimno, na świeżo i drugi dzień ... Często robię, bo są bardzo smaczne i proste do zrobienia. Dowolnie można modyfikować farsz jak i wielkość pierożków. Czasami robię duże, wycinając je kubkiem, a czasami małe na jeden kęs wycinając je np literatką. Od kilku lat robię takie pierożki na Wigilię zamiast tradycyjnych pasztecików. Polecam gorąco! Składniki na ciasto: 1 szkl mleka 1 szkl mąki łyżka masła szczypta soli Do panierowania : 1 jajko bułka tarta s... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...