Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi Składniki na pastę z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi dla 4 os: 3 awokado 2 średnie cebule sok z 1 cytryny odrobina chilli sól 10 listków świeżej bazylii 8 pomidorków koktajlowych 3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Awokado obrać i zmiksować z cebulą(...)drobno pokrojonych listków bazylii. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą. Najlepiej podawać na mixie zielonych sałat z plastrami szynki parmeńskiej oraz pomidorkami koktajlowymi. Dekorujemy listkami bazylii. Taka pasta może leżeć 2 dni w lodówce w pojemniku hermetycznym. Smacznego! Post Pasta z awokado i bazylii z pomidorkami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w Anielskie Smaki
Anielskie SmakiJajko kurze średniej wielkości to tylko 71 kcal. Idealne na śniadanie oraz jako dodatek do sałatek i past kanapkowych. Jest źródłem łatwo-przyswajalnego przez organizm pełnowartościowego białka (aminokwasy egzogenne, które organizm sam nie wytwarza). Ponad to zawiera bardzo dużo składników odżywczych. W jednym jajku znajdziemy witaminy A, E, D, K, B 2 i B 12 , fosfor, potas, wapń, żelazo oraz(...)magnez. Żółtko zawiera także luteinę, która chroni oczy przed promieniowaniem i poprawia widzenie. Samo zdrowie !!! Kanapka z pastą awokado i jajkiem Składniki: kromka chleba razowego; pasta z awokado (awokado, łyżka sezamu, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku, pieprz cayenne); jajko; łyżeczka masła bądź oliwy z oliwek; czosnek niedźwiedzi; papryka. Zaczynamy tworzyć ! Do blendera wkładamy wszystkie składniki potrzebne do zrobienia
Życie na widelcuprzygotowaniu. Spróbujecie Każda warstwa jest pyszna, lekka i wyjątkowa. Warstwa owocowa, warstwa jogurtowa i “kropka nad i”, czyli wyjątkowa warstwa pistacjowa. Do przygotowania warstwy pistacjowej użył doskonałej pasty z pistacji Pi-NUTS . 100% natury bez zbędnych dodatków . Pasta z pistacji, to mój ulubiony składnik wielu deserów i śniadań. Można ją też wyjadać prosto ze słoiczka W końcu(...)samo zdrowie. Pasta jest bogata w żelazo, magnez, wapń i potas. Polecam Składniki: 400 g naturalnego jogurtu 1 pełna łyżeczka pasty z pistacji Pi-NUTS 3 łyżeczki nasionek chia 2 czubate łyżeczki musu owocowego (u mnie z mrożonych owoców leśnych) 2 garście borówek listki świeżej mięty do podania Przygotowanie: W miseczce mieszamy 250 g naturalnego jogurtu z musem owocowym
Słodkie okruszki( Spaghetti alla chitarra ) "Gdybym miał gitarę, to bym na niej grał..." Kto nie zna tej piosenki? 😀 A czy wpadlibyście na to, że na gitarze można
Pasta Po PolskuPasta z awokado i łososia to pyszna, zdrowa i szybka przekąska, smarowidło do kanapek. Taka pasta to oryginalny i ciekawy zamiennik, dodatek do kanapek, k tóra najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem, pszenną bagietką, świetnie komponuje się z krakersami i pumperniklem. składniki 4-5 porcji 1 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 125 g wędzonego łososia(...)oraz szczypiorek z dymki drobno siekamy. Do miski przekładamy rozgniecione awokado, dodajemy serek śmietankowy, posiekanego łososia oraz szczypiorek, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę podajemy z pieczywem. Artykuł Pasta z awokado i łososia + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania( Spaghetti al radicchio, porri e pancetta ) Wpadła mi w ręce główka cykorii, która wyglądała tak pięknie, że nie sposób było oprzeć się chęci jej spróbowania
Pasta Po PolskuCzas przygotowania 7 minutes Czas chłodzenia 1 hour Czas pieczenia 17 minutes Składniki Ciasto 200 gramów mąki pszennej 120 gramów zmielonych migdałów 80 gramów cukru pudru 2 łyżeczki pasty waniliowej lub cukru waniliowego 170 gramów margaryny Przygotowanie Zagnieć szybko ciasto z margaryny, mąki, pasty waniliowej, cukru pudru i migdałów. Włóż do lodówki na godzinę lub dwie. Uformuj kulki wielkości(...)recipeYield":["35","35 ciastek"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation"},"recipeIngredient":["200 gram\u00f3w m\u0105ki pszennej","120 gram\u00f3w zmielonych migda\u0142\u00f3w","80 gram\u00f3w cukru pudru","2 \u0142y\u017ceczki pasty waniliowej lub cukru waniliowego","170 gram\u00f3w margaryny"],"recipeInstructions":[{"@type":"HowToStep","name":"Zagnie\u0107 szybko ciasto z margaryny, m\u0105ki, pasty waniliowej, cukru pudru i migda\u0142\u00f3w. W\u0142
Heca w kuchnidwie smakowite propozycje na ten wyjątkowy wieczór. Dziś w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie przygotowałam dla Was dwie rybne przekąski. Pierwsza z nich to pasta ze świeżych, a nie wędzonych szprotek, która idealnie się komponuje z każdym rodzajem pieczywa, a także domowe rolmopsy z chrupiącym ogórkiem konserwowym w środku. Będzie bardzo apetycznie z #naturalniebałtyckie. Przekąski z ryby(...)wyobrażamy sobie imprezy bez sałatki z majonezem – urozmaićmy ją szprotami. Szprot będzie pasował i do jajka, i do ziemniaków, i do warzyw. Dobrze odnajdzie się także w formie pasty z twarożkiem i pomidorami. Śledzie bałtyckie Są zdrowe i pełne wartości odżywczych, a przy tym w najmniejszym stopniu zagrożone zanieczyszczeniem metalami ciężkimi. Osiąga długość 18–24 cm. Jeden
Kulinarne przygody GatityMini tortille z makrelą to pomysł na pyszną przekąskę, którą możemy przygotować bardzo szybko, ponieważ zrobienie pasty z ryby jest niezwykle proste. Przekąski takie sprawdzą się w wielu sytuacjach. Możemy je serwować na kolację lub różnego rodzaju imprezy czy spotkania z przyjaciółmi. Mini tortille z makrelą to nietrudny przepis na zimną przekąskę, która sprawdzi się zawsze i podbije podniebienia naszych(...)tego, ile czasu mamy akurat do dyspozycji. Takie mini tortille z makrelą zasmakują nie tylko wielbicielom ryb! Przekąski z tortilli możemy nadziewać różnym farszem, a ja proponuję wypróbować z pastą rybną. Roladki z makrelą wyglądają efektownie i zachwycają swoim smakiem. Staną się hitem niejednej imprezy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Mini tortille z makrelą: 2 placki tortilli 1 wędzona makrela
Danka Pichcizmianami). Kiedyś, czyli już, teraz. Nie wiem co mnie opętało. Myślę, że to zasługa pogody, która jest tak do d, że tylko takie potrawy dobrze wchodzą. Jeżeli chodzi o pastę curry, no, ekhm, nie miałam jej w domu. Z pomocą przyszła Kinga Paruzel z przepisem na domową pastę curry. Zrobiłam ją identycznie, poza dwoma zmianami – nie dodałam trawy cytrynowej(...)wypełnione po kokardki przyprawami. Gotujcie i jedzcie na zdrowie. Składniki: 250 g grochu (ja użyłam łuskanych połówek) 1 l bulionu warzywnego 1 duży bakłażan 2 czerwone cebule 2 łyżki pasty curry (polecam zrobić pastę wg przepisu Kingi Paruzel) 2 papryczki chili 2 pomidory bez skóry sól olej rzepakowy ryż/pieczywo (przepis na 4 porcje) Bakłażana i cebule kroimy w większą
KardamonovyDzisiaj polecam małe kanapeczki na jeden kęs. Małe kanapeczki można podać na zwykłym pieczywie tostowym białym lub ciemnym. Moje kanapeczki są przygotowane na pieczywie ciemnym. Przygotowałam trzy pasty z białego twarogu. Jeżeli mamy twaróg imperial to nie trzeba przepuszczać przez praskę, natomiast zwykły twaróg radziła bym zmielić. Ser wymieszać z solą pieprzem i niewielką ilością śmietany lub mleka ( łatwiej będzie(...)dekorować). Do pierwszej pasty dodajemy do smaku słodką lub ostra paprykę w proszku. Jeżeli chcemy uzyskać bardziej czerwony kolor można dodać niewielką ilość pasty pomidorowej. Do drugiej pasty dodajemy curry i kurkumy (radziła bym powoli dodawać bo są to ostre przyprawy). Pieczywo wyciąć w kółka lub małe kwadraty, trójkąty według własnego uznania, na każdy kawałek pieczywa położyć listek sałaty
Pomysłowa kuchnia(Tagliatelle con funghi pleurotus) Tagliatelle z boczniakami. Proste, szybkie, pyszne 😀 Składniki: 250g makaronu ( tagliatelle , linguine lub penne) 300g boczniaków pęczek pietruszki 1-2 ząbki
Pasta Po Polskujedzonym w Hummus Magen David ) najlepiej przedstawia historię dzisiejszego Izraela, szczególnie w dodatkach. Cebula w zasadzie świadczy o wpływach Europy Srodkowej, harissa pochodzi z Tunezji, zhoug z Jemenu, a pasta z bobu to dodatek iście egipski. Składniki (2-3 porcje): - 125 g suchej ciecierzycy (lub 1 puszka) - 3 łyżki tahini - 1 ząbek czosnku - sok z 1 cytryny(...)który robimy w następujący sposób: małą zieloną papryczkę chilli, mały pęczek natki kolendry i pietruszki, 1 ząbek czosnku, 3 łyżki oliwy, szczyptę kardamonu i kuminu miksujemy blenderem na pastę) - pasta z suszonego bobu (suszony bób gotujemy na miękko i miksujemy blenderem z kilkoma łyżkami wody) - szczypta suszonego chilli - dobrej jakości pita - czarna herbata parzona z miętą i odrobiną
Roślinożerni urlopowiczeCzy można połączyć makaron i kawę? Otóż można 😀 I tak oto mamy Linguine al caffè . Składniki (na 4 porcje): 400g Linguine (lub Spaghetti ) 120g Prosciutto
Pasta Po PolskuZupa, Jednogarnkowe, Kuchnie świata Porcje 6 porcji Czas przygotowania 35 minutes Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki imbiru mielonego lub 1 łyżeczka imbiru świeżego 2 łyżki czerwonej pasty curry chili cayenne (opcjonalnie do smaku) olej 600 gramów obranych ziemniaków (ok. 10 średnich sztuk) 2 papryki czerwone 1000 gramów obranej dyni (idealna jest odmiana butternut, ale używam też innych(...)pół puszki wody kokosowej – jeśli używasz mleczka o niższej zawartości kokosa, dodaj więcej mleczka, razem z wodą. Przygotowanie Na oleju podsmażamy cebulę, po paru minutach dodajemy czosnek, imbir, pastę curry i opcjonalnie pieprz cayenne. Smażymy ciągle mieszając, żeby nie przywarło do dna garnka. Jeśli będzie za mocno przywierać można dodać trochę wody. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki
Heca w kuchni