Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową

Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową

Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową

Przepis na : obiad

Zdrowa rybka z rusztu w postaci pachnących cytrusami i jałowcem delikatnych steków otulonych niezwykle aromatyczną pastą ze świeżego koperku to moja propozycja dla klasycznych mięsnych potraw z grilla. Grillowanie to nasz sport narodowy dlatego ja polecam delikatne steki z łososia w towarzystwie chrupiących szparagów. Świetny przepis na grilla pod chmurką. Składniki: 360g steki minutowe z łososia Mowi (2 opakowania po 180g) Marynata: 4 łyżki ginu 2 łyżka soku z cytryny 2 łyżka soku z pomarańczy 2 łyżeczka miodu sól ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

łosoś, pasta, pasty, szparagi, bagietka, grill, owoce morza, przekąski, obiad, ryba, ryby, przystawki, przekąska, dania mięsne

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.