pasty - 13297 przepisów (strona:418/887)

Pasta z jajek i pomidorów 167

font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jeżeli nie mamy pomysłu na dodatek do chleba, polecam wspaniałą pastę z jajek i pomidorów. Polecam  :-)  Szybko się ją robi a jeszcze szybciej znika. Przepis dla dwóch osób. Składniki: 3 jajka 1 łyżka ketchupu 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

Na słodko lub wytrawnie
Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów (na kanapki) 180

ketchup, koncentrat pomidorowy, 2 łyżki oliwy w której były pomidory, wszystko razem miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy pokrojone w paseczki pomidory i przyprawiamy solą i chili. Mieszamy i pastę mamy gotową. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Pasta z bobu, wędzonego boczku i białego sera na kanapki (lekko pikantna) 181

Kolejny przepis na pastę do kanapek... Warto czasami posmarować kanapeczki czymś innym niż twarożek czy masło. Składniki: 300 g bobu 100 g wędzonego boczku 2 łyżki białego sera 1-3 łyżeczki chili (w zależności od preferowanej ostrości) ja dodałam dżemiku z chili przepis tutaj  (klik) 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól, pieprz Wykonanie: Bób gotujemy do miękkości

IMPRESJA SMAKU
Pasta serowa z orzechami na kanapki 168

miski, dodaj śmietanę i dobrze ugnieć na jednolitą masę. Koperek umyj, osusz i drobno posiekaj. Dołóż do masy serowej. Dodaj posiekane włoskie orzechy i pokrojone drobno suszone pomidory. Pastę dopraw do smaku solą i pieprzem. SMACZNEGO

Kredowe Menu
Pasta z wędzonego łososia 149

Pasta z wędzonego łososia z jajkiem , szczypiorkiem. Na pewno doskonała na śniadanie, kolację również. Polecam SKŁADNIKI: 30 dag wędzonego łososia 1 łyżka twarogu 2 ugotowane jajka pół pęczka szczypiorku 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego 1 łyżeczka ketchupu łagodnego WYKONANIE: Łososia dokładnie rozdrobnić, można posiekać, dodać ugotowane jajka ( zetrzeć na tarce lub rozmiażdżyć widelcem).  Dodać posiekany szczypiorek, majonez

W kuchennym oknie Ewy
Fasolowa pasta 146

wszystko razem smażymy ok 15 minut często mieszając. Wystudzoną fasolę przekładamy do miski dodajemy przyprawy, pozostałą oliwę oraz olej sezamowy. Wszystko razem blenderem miksujemy na gładką masę. Jakby pasta była za sucha można doda jeszcze odrobinę oliwy. Smacznego

kgwjanczewo
Grzanki z pastą sardynkową 124

chętnie bym ich spróbowała, bo lubię ryby, a już najbardziej te wędzone. Niestety w moim uwielbieniu dla ryb pozostaję sama ;) Od kilku dni mąż prosił mnie, żebym zrobiła jakąś pastę do chleba. Jak już ją zrobiłam to załamał się dlaczego właśnie taką ;) Nie ma tego złego, będę ją miała na dwa dni :)))) Czytaj więcej

bistro mama
Kanapkę proszę. Pasty do chleba - łosoś i makrela. 131

kanapka jest tylko poglądowa :) Bo dziś dwa przepisy na pasty rybne. Czy często macie problem z czym znowu zrobić kanapkę do pracy? Pamiętam, że miałam taki okres, kiedy po szaleństwach wielowarstwowych i kolorowych kanapek, z przyjemnością wracałam do zwykłego chleba z masłem, szynką i żółtym serem. Czyli takich, które nosiłam do liceum, i które wtedy wydawały mi się bardzo nudne

bistro mama
Pasta paprykowo - jajeczna ze szczypiorkiem. 144

Gdzieś ktoś pytał o przepis na pastę jajeczną, a że dawno nie robiłem to jakoś mnie naszło. Jak to zrobić? -5 jaj drobno posiekanych -ser starty; objętościowo jak połowa uzyskanych jaj -dwa płaty, posiekanej i obranej papryki konserwowej -sól, pieprz -szczypiorek Wszystko łączymy razem. Idealna do pieczywa, krakersów, szynki

BaRepas
Castellane Pasta z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola 226

Dziś włoskie specjały: pasta Specialità Castellane z piersią kurczaka, pomidorami koktajlowymi, szpinakiem i serem Gorgonzola. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Rillettes - smarowidło z mięsa 260

kuchni francuskiej. Danie które Francuzi potrafią przygotować z każdego mięsa, klasycznie z wieprzowiny, ale także z kaczki, gęsi, królika, zająca, a nawet z łososia. Rillettes to połączenie pasztetu, pasty, smarowidła do chleba. My kochamy smalec ze skwarkami oni wolą coś bardziej mięsnego, czyli rillettes. I to właśnie proponuję wam do kromki świeżego chleba, czy bagietki, na kolacje z domowym kiszonym

Bernika - moj kulinarny pamietnik
hummus 127

bagietki, świeżych warzyw  składniki 1 szklanka suszonej ciecierzycy  2-3 duże ząbki czosnku sok z 2 limonek lub z cytryny 4 duże łyżki tahini - pasty sezamowej oliwa z oliwek sól soda oczyszczona  przygotowanie W wieczór poprzedzający robienie humusu , zalać 1 szkl. suchej cieciorki sporą ilością wody z dodatkiem 1 łyżeczki sody oczyszczonej. Moczyć przez noc, nie dłużej

Stare Gary
Guacamole z granatem 181

Pyszna prosta sałatka - pasta -   awokado z dodatkiem granatu. Papryczka jalapeno jest ostra, radzę więc, dodawać ją stopniowo,aby otrzymać guacamole o odpowiedniej dla nas ostrości.  inspirację był przepis z  tej  strony składniki 2 dojrzałe awokado, skórkę i pestki usunąć  Skórka i sok z 1 limonki 1 mała czerwona cebula, drobno posiekana 1  - 2 papryczki

Stare Gary
Pasta serowo jajeczna 117

Coś na szybko na kolację lub śniadanie do pieczywa. Zwykła ale jednak smaczna pasta serowo jajeczna. 5 jajek ugotowanych na twardo 300 g półtłustego twarogu 1 garść świeżego szpinaku 1 szk rzeżuchy kawałek pora 5 rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pieprz czarny do smaku sól himalajska do smaku Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Dip Baba Ganoush czyli dip z bakłażana 141

składniki: 2 duże bakłażany (1 kg) 1/4 szklanki jogurtu naturalnego (60 ml) 2 łyżki soku z cytryny 1-2 ząbki czosnku, wyciśnięte 1/4 szklanki tahini (60 ml) – pasta sezamowa 2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego sól, pieprz, papryka świeże liści kolendry/pietruszki   Bakłażany ponakłuwać w kilku miejscach i piec w gorącym – 180stopni – piekarniku, aż skórka sczernieje i zrobią

UgotujmyTo.pl