pasty - 13297 przepisów (strona:411/887)

Pasta z gotowanego kurczaka 142

już zapewne zauważyliście uwielbiam pasty. Je jem najczęściej do  świeżego pełnoziarnistego pieczywa. Jest to świetny zamiennik tradycyjnej kanapki, na śniadanie czy do pracy. Polecam:)  SMACZNEGO :)  SKŁADNIKI:   1 filet z kurczaka 6 pomidorków suszonych 2 łodygi selera naciowego 10 dag sera żółtego tartego Sos 3 łyżki jogurtu 0 % 1 łyżka ketchupu pieprz i sól  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Gotowanie Patki
zdrowa, smaczna pasta z makreli wędzonej z olejem rzepakowym.. 144

dokładnie obrać z ości w dać do miski, wsypać pieprz mielony widelcem dokładnie wszystko połączyć, schować do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły, przed podaniem posypać szczypiorkiem pasta najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem, jest zdrowa i pyszna...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs

W Mojej Kuchni Lubię
Paprykarz z makreli 143

przygotowania: Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju. Marchewkę obieramy , ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do cebuli, smażymy razem przez kilka minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę paprykową, smażymy jeszcze przez chwilkę, doprawiamy do smaku słodką paprykę, solą i pieprzem. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, studzimy. Makrelę pozbawiamy ości, rozdrabniamy. Do ostudzonego sosu

Bajeczna Kuchnia
Pikantna zupa meksykańska 136

olej rzepakowy) 1 duża czerwona cebula (dałam 2 małe) 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziaren kuminu (kminu rzymskiego) 2 papryczki chipotle w zalewie, posiekanych ( używam takich ) lub 1 łyżka pasty chipotle 1 łyżka brązowego cukru 750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżka przecieru pomidorowego 1 puszka 400 g czerwonej fasoli (daję większe puszki

Moja Delicja
Pasta ze słonecznika z suszonymi pomidorami 127

Jest to inspiracja z książki Marty Dymek JADŁONOMIA. Pasta do pieczywa, jako przystawka, jak i na śniadanie lub kolację. Dodatek, który zastępuje rewelacyjnie masło. Namocz w zimnej wodzie półtorej szklanki słonecznika na noc lub godzinę w gorącej wodzie. Odcedź, przełóż do miski. Dodaj 8 sztuk  pokrojonego suszonego pomidora z oleju, 3 ząbki startego czosnku , sok z połowy cytryny

Pasje Jolki
Hummus klasyczny - pasta z ciecierzycy 138

minut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę (im dłużej miksujemy, tym hummus będzie bardziej delikatn y i kremowy). Możemy dodać odrobinę wody, by hummus był mniej gęsty. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem, ugotowaną lub pieczoną ciecierzycą i zajadamy. Smaczn

Be Fit Be Strong
Światowy dzień makaronu - zestawienie przepisów 133

Jutro 25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Osobiście uwielbiam włoskie smaki. Poniżej zrobiłam małe zestawienie moich przepisów z bloga :) Który przepis przypadł Wam najbardziej do gustu

Ana Mari's world
Pasta z makreli i burakow 134

Sposób na nudną pastę z makreli? Wystarczy dodać do niej trochę marynowanych domowych (lub kupnych) buraczków, a nie dość ze mieni kolor na pięknie różowy to jeszcze badzie smakować inaczej niż zazwyczaj. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gołąbki z kapusty pekińskiej z wieprzowiną 212

Dzisiaj danie, które powstało z potrzeby chwili. W niedzielę warsztatowaliśmy na warsztatach „Kisimy po azjatycku”. Było kimchi i jabłka w koreańskiej paście z orientalnymi dodatkami. I kilka innych warzyw. Swoją drogą, jeśli ktoś ma ochotę na takie lub inne warsztaty, … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Pasztet z fasoli 129

Pasztet z fasoli to typowy. Pasty i jarskie pasztety są smaczne i zdrowe, a przy tym tanie. Pasztet z fasoli przyrządzam z każdej fasoli jacka wpadnie mi w ręce. Ten pasztet zrobiłam z fasoli pinto. Fasolę moczę przez noc, a na drugi dzień gotuję i miksuję na ziarnistą masę. Pasztet doprawiam ziołami i przyprawami, aby dobrze smakował podobnie jak pasztet

codojedzenia
drobiowe rigatoni z brokułem i suszonymi pomidorami 183

Pasty niezależnie od rodzaju makaronu, to wdzięczne i wyjątkowo kolorowe dania. Bardzo szybkie do przygotowania, a jednocześnie takie, które "przyjmą" wszystko, co akurat mamy pod ręką, a efekt końcowy zawsze jest satysfakcjonujący zarówno dla oka, jak i naszego zmysłu smaku. W tym wypadku delikatna pierś z kurczaka okraszona sosem z miksu pomidorowego i różyczkami brokuła. Składniki

zobacz ich smak
Pasta z jajek i kukurydzy 166

ugotowaniu zalać szybko zimną wodą i natłuc, by łatwiej było je obrać. Obrane jajka zetrzeć na grubej tarce, dodać odcedzoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i wymieszać z pozostałymi składnikami. Pastę można również wzbogacić tartym żółtym serem i zaostrzyć smak, dodając pokrojone w kosteczkę korniszony. Podawać z pieczywem lub na łódkach z czerwonej papryki

Czerwień i błękit
Pasta jajeczna z selerem naciowym i szczypiorkiem 122

Kolejna odsłona pasty jajecznej czyli prosty i szybki przepis na smaczne i zdrowe śniadanie nie tylko w deszczowy weekend :) Składniki - proporcje na dwie osoby 4 jajka ugotowane na twardo 1-2 łodygi selera naciowego mały pęczek szczypiorku 1-2 łyżki majonezu kilka kropli soku z cytryny sól i pieprz do smaku opcjonalnie szczypta curry Przygotowanie Ugotowane na twardo jajka bardzo

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Warzywny pasztet z selera, pietruszki i marchewki 177

ubolewam. Wieczorem wybieram się do kina wraz z moim kochanym, mam nadzieje, że film okaże się świetny. Wspominałam Wam nie raz i wspomnę po raz kolejny, że uwielbiam wszelakie pasty, pasztety czy smarowidła do kanapek. Jako że, nie jem mięsa, moje smarowidła są w pełni wegetariańskie, a nawet wegańskie. Większość sklepowych propozycji jest obfita w tłuszcz, który staram się ograniczać

Be Fit Be Strong
pyszniutka makrela z majonezem,kiszonym ogórkiem i... 120

miski ogórki, cebulę, szczypiorek drobno pokroić i wsypać do ryby dodać pieprz mielony, majonez i dokładnie wszystko wymieszać schować do lodówki na 30 minut aby smaki się "przegryzły" - smaczna pasta do pieczywa ciemnego, tostów, faszerowania jajek..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania