trzeba korzystać ile się da 😉 Dziś u mnie pesto z bobu z dodatkiem bazylii oraz orzechów nerkowca. Doskonale smakuje na ciepło, np. z makaronem lub na zimno w formie pasty, np. do kanapek lub grzanek. Prosty i szybki przepis, którego przygotowanie zajmuje nie więcej niż 30 minut, a smakuje znakomicie. Musicie koniecznie go wypróbować! Składniki: ok. 400 g bobu
Kuchnia MagdaLenyChoć trudno w to uwierzyć, wiele słynnych przepisów powstało zupełnym przypadkiem. Przedstawiam pastę fasolową ala ale nerwy:) Skłądniki; 1 puszka czerwonej fasoli, pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju, sól do smaku. Całość zblendować na gładka masę
Anioły w kuchniwystudzone obrać i przez kratkę do jajek przecisnąć do makreli, dodać posiekany koperek i łyżką wszystko wymieszać odstawić do lodówki na 30 minut, aby smaki się przegryzły taka pasta czy sałatka najlepiej smakuje z ciemnym pieczywem..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiębiałego, półtłustego sera – żadnych wynalazków do serników, kostka ma być! 4 jajka 4 łyżki drobnego cukru mąkę pszenną – tyle ile wejdzie, żeby było ciasto, które można dowolnie formować łyżkę pasty waniliowej – jak nie macie, to można pominąć lub wyskrobać ziarenka z jednej laski wanilii świeże truskawki, średniej wielkości, umyte i pozbawione szypułek. Przygotowanie: Ser rozdrabniamy. Ci, co lubią grudki, robią
ladykitchenLubicie bób? Bo ja uwielbiam. Tak wiec dziś zapraszam na szybki przepis na pastę z bobu, która jest banalnie prosta do zrobienia i bardzo smaczna. Polecam :) Składniki: 500 g bobu 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki jogurtu naturalnego oliwa z oliwek sól, pieprz Wykonanie: Bób wrzucić do wrzątku i ugotować. Przelać zimną wodą i obrać
magiczna kuchnia KasiBardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie :) Składniki na makaron z kurczakiem: – 1 łyżka masła – 1 cebula – 1 podwójna pierś z kurczaka – 2 łyżeczki żółtej pasty curry – liście botwinki
Kuchenne WariacjeWITAJCIE ! Były koktajle teraz pora na coś wytrawnego. Szybka i dziecinnie prosta pasta z pieczonej papryki i cieciorki poleca się nie tylko na kanapki :D Równie pyszna ze świeżymi lub pieczonymi warzywami czy też ulubionym waflem :) Warto zrobić więcej bo bardzo szybko znika ! PRZYGOTOWANIE: Papryki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy na połówki . Pieczemy w piekarniku
Marcepanowa kuchniatowarzystwie przyszłych dietetyków i żywieniowców. Pogoda dopisuje takim wydarzeniom, a z moich ust nie znika uśmiech, tym szerszy, im mniej chmur na niebie. Od lat moim moją ulubioną pastą kanapkową był humus KLIK! . Jednakże pierwsza łyżeczka tego zielonego kremu sprawiła, że narodził się równy jemu przeciwnik! Obłędnie kremowa i delikatna, idealna do wafli, kanapek, a nawet sama w sobie
Gawron w rosolenatkę marchewki skoro ma ona tyle dobroci w sobie? No więc przestałam wyrzucać i robię pesto, jest pyszne i polecam je gorąco. Tym razem dodałam olej sezamowy który nadaję paście głębokiego orzechowego smaku i nerkowce które nadają jej kremowej konsystencji. Jedzmy zieleninę na zdrowie. Pesto z liści marchewki i pietruszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekroimy na jeszcze drobniejsze. Ugotowane jajko ścieramy na tarce lub kroimy drobno. Dodajemy majonez, śmietankę i musztardę. Doprawiamy przyprawami, solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Gotowe! Artykuł Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia
Raj dla PodniebieniaDziś prawdziwy rarytas czyli smażony w głębokim tłuszczu kalafior i przepyszna pasta sezamowa do niego. Przepis według Yotama Ottolenghi z Jego książki "Jerozolima". Danie to jest serwowane w Jerozolimie na początku jakiegoś dużego posiłku. U mnie jednak zjadłam go jako posiłek obiadowy. Zapraszam zatem na pyszne danie. Smażony kalafior z tahini. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieProsta pasta z czerwonej fasoli, cebuli i czosnku. Cebulę i czosnek obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę dokładnie zblendować z pozostałymi składnikami. Doprawić solą i pieprzem
BullioNasze DOMOWE TAHINI to nic innego jak pasta z nasion... Artykuł Domowe tahini pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEprzygotować poniższy przepis. Cieciorella to pomysł na domową nutelle, w zdrowszym wydaniu. Tutaj główną rolę odgrywa ciecierzyca, która po zmiksowaniu z masłem orzechowym i daktylami tworzy kremową, lekko słodką pastę. Zachęcam do przygotowania :) Składniki na 2 małe słoiczki: 1 puszka ciecierzycy (waga puszki wraz z zalewą 400 g) 100 g daktyli (25 sztuk) 3-4 łyżki gorzkiego kakao 3 łyżki
Ugotowaćdrobniutką kostkę. Dodajemy do twarogu wraz z jogurtem. Solimy i pieprzymy do smaku. Wstawiamy do lodówki na 30 minut, aby twaróg "przeszedł" smakiem i aromatem selera. Możemy dodatkowo posypać pastę szczypiorkiem lub posiekaną natką pietruszki
Walijskie Pichcenie