pasty - 13297 przepisów (strona:398/887)

CZERWONA PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI 154

Pyszna pasta kanapkowa z wędzonej makreli i kremowego twarożku. Aromatyczna, pożywna po prostu mniam. Świetnie smakuje na świeżym pieczywie z dodatkiem, np. rukoli lub/i cebulki, czy pomidora.  Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI 50 g miękkiego masła 1 wędzona makrela 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g kremowego twarożku np. Almette 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

cool and minty
PASTA Z OGÓRKIEM MAŁOSOLNYM 162

Kolejna pyszna pasta - tym razem jajeczna z ogórkiem małosolnym. Pyszna i idealna do kanapek , tortilli, krakersów.  Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https:// gotowaniepatki.blogspot.com / będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤   SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB: 4 ugotowane jajka na twardo 1/2 puszki kukurydzy konserwowe 3 ogórki małosolne

Gotowanie Patki
Fasolowy krem do pieczywa z suszonymi pomidorami 133

jakiegoś czasu chodziła za mną kremowa pasta do chleba, taka która idealnie by współgrała z chlebem na zakwasie domowej roboty, kiszonym ogórkiem i pomidorami. „Pięknego Jasia” mam zawsze zapasie bo jest to na tyle uniwersalna fasola, że można z niej zrobić faktycznie wszystko, a to sernik, danie obiadowe czy krem. W smaku i konsystencji nie jest to typowy

greenscarf
Klasyczna tapenada i "Blizny" 118

Tapenada to prowansalska pasta z oliwek, kaparów i oliwy. To wersja podstawowa, zmieniana w zależności od gustów, potrzeb i posiadanych składników. Tapena świetnie sprawdza się jako przekąska podawana na grzankach. Robi się ją szybko i nie potrzebuj czasu na tzw. przegryzanie smaków. Składniki : 200 g czarnych oliwek łyżka kaparów (choć ich ilość warto kontrolować) 2-3 łyżki oliwy (dodaję olej

Weekendy w domu i ogrodzie
Krewetki w sosie z pastą pesto z suszonych pomidorów 171

minut i gotowe. Można podać to danie z ryżem, makaronem lub bułeczką. Jeżeli krewetki są mrożone to odmrozić . Na patelni rozgrzać oliwę i wrzucić posiekany czosnek. Chwilkę smażyć. Dodać pastę i pokrojoną drobno chili. Jeśli nie macie świeżej chilli można dodać chili w proszku. Smażyć mieszając kilka sekund. Dodać krewetki, wymieszać. Wlać pomidory z puszki, zagotować. Doprawić do smaku solą

Kuchnia Pokoleń
PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY 216

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia – mawiają niektórzy. Ale jest... Artykuł PASTA Z TUŃCZYKA I RICOTTY pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
PASTA JAJECZNA - NAJPROSTSZA I NAJLEPSZA 105

Najprostsza i najlepsza, ulubiona pasta mojego brata.  Świeże jajka od "szczęśliwych kurek babci" ze szczypiorkiem podana na świeżej bułce posmarowanej masłem ...  Smaki dzieciństwa 😊       SKŁADNIKI: 5 jajek na twardo 1 łyżeczka musztardy delikatesowej szczypiorek 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Greckiego szczypta majeranku jarzynka (u mnie suszone warzywa z solą bez zbędnej chemii )  sól, pieprz

Marcepanowa kuchnia
Naleśniki z twarogiem, papryką i pieczarkami 123

Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, a następnie dusimy pod przykryciem.  3. Ostudzone warzywa wrzucamy do blendera razem z twarogiem, dodajemy przyprawy wedle uznania i rozdrabniamy do konsystencji pasty. Wypełniamy naleśniki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze: 956 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kotlety mielone z mozzarellą 242

Kotlety mielone z mozzarellą to świetny pomysł nie tylko na obiad ale również jako przystawka na imprezę czy bankiet. Proste i pyszne danie nie wymaga od

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z makreli w oleju z serkiem wiejskim 149

Wystarczy kilka składników i mamy pyszne  smarowidło do chleba . Pasta jest szybka,  prosta w przygotowaniu i bardzo pyszna. Ja wykorzystałam  makrelę w puszcze, ale  świetnie sprawdzi się  również wędzona makrela. Składniki: 1 puszka makreli w oleju 150 g serka wiejskiego 1/2 małej czerwonej cebuli łyżka posiekanej kolendry sól, pieprz Wykonanie: Makrelę osączyć z oleju, wrzucić

magiczna kuchnia Kasi
Paprykarz jaglany z wędzonym serem 107

Pasta śniadaniowa, którą możecie przygotować w kilka chwil, a będzie ona ciekawą odskocznią od mięsnych dodatków. Wędzony oscypek dodaje jej niezwykłego smaku. Jeżeli chcecie zastąpić w czymś mięso - spokojnie posilcie się właśnie oscypkiem. Oprócz smaku sera doda wędzonego aromatu, który bardzo kojarzy się po prostu z mięsem. Potrzebujemy: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki wody do gotowania

MamaOskarka
Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut 149

pewno chcemy to spożywać bo szkoda nam 20 minut na domowe przyrządzenie?  Ja zrobiłam wersję bez dodatku ryżu, bo wolałam wykorzystać węglowodany na pieczywko do tej pasty. :) Tak to już jest, gdy człowiek cały czas formę buduję i musi liczyć się z ilością węglowodanów. 😏 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -1 puszka tuńczyka -1 marchew -mała papryka -mała cebula -ząbek czosnku

Zdrowie i pysznie na talerzu
Wiosenne smarowidło 150

Prawdziwie wiosenny przepis. Duża porcja świeżych warzyw i pyszne smarowidło do wszystkiego rodzaju pieczywa: ciabatty, krakersów, bagietek. Pięknie wyglada i dobrze smakuje. Inne pasty na chleb: tutaj i tutaj. Zapraszam: Wiosenne smarowidło: 150 g naturalny serek z ziołami 1 czerwona cebulka 3 łyżki wody 2 łyżki oliwy 4 łyżki białego wina 4 łyżki suszonych owoców: morele

dolcevitainmykitchen
Piersi kurze z pysznym nadzieniem 130

piersi kurze oczyścić z błonek i tłuszczu. Każdą pierś przekroić na pół i w każdej naciąć w środku formując kieszonkę. Doprawić solą i pieprzem. Do każdej kieszonki włożyć pastę guacamole i kostkę sera. Zawinąć plasterkami boczku. Rozgrzać patelnię, położyć kawałki mięsa. Położyć tak mięso, żeby leżało na patelni od strony gdzie jest są końcówki boczku. Jak już będzie mocno przyrumienione

Kuchnia Pokoleń
Korzyści dla zdrowia z jedzenia makreli 137

pomagają zapobiec chorobom i zachować młodość. Makrela dostarcza dużo wartościowego białka i tłuszczów utrzymujących w dobrej kondycji mózg i nerwy.  Przy okazji odsyłam do przepisu na przepyszną pastę z makreli LINK . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ⇨Wspomaga przemianę materii. Badania japońskich naukowców wykazały, że tłuszcze omega-3 dostarczone w diecie wpływają na rodzaj tkanki tłuszczowej magazynowanej w organizmie. Zmieniają "złe" białe

Zdrowie i pysznie na talerzu