pasty - 13297 przepisów (strona:407/887)

PASTA (a la pesto) Z NATKI MARCHEWKI 252

teraz też będę jadł!" Mam nadzieję, że Pan słowa dotrzyma i nie będzie już wyrzucać jedzenia do śmieci, tylko znajdzie dla natki zastosowanie w kuchni :) Ja zrobiłam pastę, inspirując się przepisem na pesto. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Pasta kanapkowa z quinoy i białej fasoli 141

szafki i do lodówki, pozornie pusto, ale nie tak całkiem ;) Znalazłam kilka skarbów - puszkę białej fasoli, pół słoiczka chrzanu, niedawno zakupiony olej konopny i niezastąpioną quinoę. Co oznaczało triumf, pasta będzie i to nie byle jaka. Kocham takie „coś z niczego” :) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 1 puszka białej fasoli 3 - 4 łyżki chrzanu 1 łyżka oleju konopnego świeżo

Quinoa Raz!
Masło makrelowe 197

słyszę masło makrelowe/ pasta makrelowa Ciągle mam przed oczami chwile kiedy moja mamusia uświadomiła mi, że ją robi sama. Było dla mnie nie do uwierzenia to. Cudownie jest miec 8 lat i odkrywać świat. Teraz oczywiście robie ją sama, chociaż mamy chyba lepiej smakowała ;-) Czytaj więcej

Pasja tworzenia
humus z bobu - domowa pasta 98

bobu, nie trzeba chyba nikogo przekonywać. Warto więc połączyć bogate w witaminy i minerały nasiona z równie zdrową oliwą z oliwek ( najlepiej wybrać tę tłoczoną na zimno) i sporządzić pastę, nie tylko zdrową ale tez i  pyszną. składniki 500 g bobu 8-10 ząbków czosnku 70-100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz sposób przygotowania Bób zalewamy wodą

Miód i pieprz
Sałatka z surowego kalafiora i sera blue 142

wykonania: Kalafior, ser oraz koperek szatkujemy na drobne kawałki. Śmietanę łączymy z majonezem i zmiażdżonym czosnkiem. Wszystko razem mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Zamiast sałatki równie dobrze smakuje jako pasta na kanapkach. Wystarczy wszystko zmiksować przy użyciu blendera

Qchnia po prostu
.1243. pierwsza próba 161

karobowe placki gryczano-owsiane z kiwi (jedno w środku) przełożone naturalną pastą słonecznikową ~ Placki zrobione na bazie przepisu na omlet >>klik<< , jedyna zmiana to dodanie łyżki karobu do masy i oczywiście usmażenie kilku małych placuszków zamiast jednego dużego omleta :) Po raz pierwszy spróbowałam dzisiaj równiez zrobić "owocową różę", która jest ostatnio całkiem popularna i...wyszlo

breakfast of dreams
pyszna pasta z fasoli Jasiek... 126

całkiem gładko, bo tak lubimy na oleju podsmażyć cebulę, dodać pieprz mielony, kucharka, garam masala, majeranek i wszystko wlać z patelni do fasoli, wymieszać i schować do lodówki pyszna pasta do pieczywa chrupkiego, ryżowego, razowego, można również użyć jako farsz do pierogów czy krokietów..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
.1236. fioletowy poranek 123

jagodowe płatki jaglane z masłem z nerkowców ~ Czyli po prostu ugotowane na mleku migdałowym płatki jaglane wymieszane później z pastą z czarnej jagody  i masło z nerkowców na wierzchu ♥ Myślałam, że bardziej się rozpuści, ale nie było tak źle

breakfast of dreams
CYTRYNOWY HUMMUS Z BAZYLIĄ 163

CYTRYNOWY HUMMUS jest alternatywą dla klasycznej wersji tej popularnej pasty.... Artykuł CYTRYNOWY HUMMUS Z BAZYLIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Świeczniki - niemal z każdego szkła, które wpadnie mi w ręce :) 149

ogromny słój. Wsypałam do niego kamyki ogrodowe i do tego włożyłam dużą świece. Wygląda niesamowicie! 2. Kolejne zdjęcia przedstawiają świeczniki zimowe. Są też robione ze słoików. Tu odkrywałam gruboziarnistą pastę strukturalną. Bardzo lubię te świeczniki.     3. Już kiedyś prezentowałam złote świeczniki. I nadal je prezentuję, bo mi się podobają :) Tutaj już używane, ze świecami kulami - złotą i czerwoną

dobra gospodyni dom wesołym czyni
PASTA Z BIAŁEJ FASOLI – idealna do grzanek 121

Dziś mam dla Was przepis na przepyszną pastę , która nie tylko fenomenalnie smakuje, ale również jest zdrowa i bardzo sycąca. Świetnie nadaje się zarówno na kanapki, do grzanek , na tosty, ale też jako farsz do krokietów, naleśników czy też pierogów. Samo przygotowanie trwa oczywiście bardzo krótko, cierpliwość trzeba mieć przy gotowaniu fasoli ;) Dla niecierpliwych polecam tę z puszki! CIEKAWOSTKA

Ostra na Słodko
Hummus z jabłkiem 134

Hummus pochodząca z Libanu potrawa a raczej pasta popularna na Bliskim Wschodzie w kuchni arabskiej. Wariantów wiele ale zawsze musi posiadać ciecierzycę, czosnek i pasę sezamową tahini. Jest pyszna i bardzo popularna obecnie wśród wegetarian i wegan. Ja ten przepis zaczerpnęłam od Marty Dymek. Hummus z jabłkiem. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów 104

mój dzisiejszy debiut i powiem, że jak na pierwszy raz to wyszło genialnie :) Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty. Są bardzo zdrowe i szybkie w przyrządzaniu :)  Składniki: puszka czerwonej fasoli 4 suszone pomidory 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki  sól i pieprz  Przygotowanie  Przecedziłam i opłukałam fasolę. Włożyłam wszystkie składniki do kielicha i zblendowałam. Masa okazał

Kukuleczki
Pasta z zielonego groszku 79

Tego smaku nie można opisać, po prostu trzeba samemu zasmakować. Pasta idealna pod każdym względem. Zachęca do skosztowania nie tylko zapachem, ale i kolorem. Użyłam suszonych pomidorów, ale jeśli ktoś ich nie ma, lub za nimi nie przepada może je pominąć.  Składniki: 1 puszka groszku konserwowego 1 ząbek czosnku 2 łyżeczki jogurtu naturalnego 3 suszone pomidory  sól, pieprz

Kukuleczki
Pasta z fasoli z kiszonym ogórkiem 126

Pasta idealna. Szybka i prosta w wykonaniu. Ma delikatny smak, jest bardzo sycąca. Idealna do pieczywa.  Potrzebujesz puszka czerwonej fasoli  2 kiszone ogórki  garść ziaren słonecznika natka pietruszki  świeżo mielony pieprz  Wykonanie  Fasolę, ogórki wrzuć do kielicha, dodaj uprażony słonecznik, kilka listków pietruszki. Całość zblenduj. Dopraw do smaku

Kukuleczki