pasty - 13297 przepisów (strona:401/887)

Egzotyczny kurczak 169

cebulka zmięknie. Następnie dodać czosnek, paprykę, chilli, pieczarki, smażyć aż warzywa zmiękną. Teraz już dodać kawałki mięsa i smażyć aż mięso straci kolor surowizny. Dodać pomidory z puszki, pastę curry, sos sojowy. Dodać tyle wody żeby uzyskać odpowiednią konsystencję sosu. Zagotować i doprawić do smaku solą. Gotować na małym ogniu 10 minut. Posypać potarty serem, ale nie jest to konieczne

Kuchnia Pokoleń
Pasta z awokado 253

Czyli coś czym zajadałam się w Kopenhadze. Bardzo prosta pasta do pieczywa, zarówno na śniadanie jak i na wynos do pracy Czytaj więcej

Pasja tworzenia
Sałatka z tuńczykiem 217

Tuńczyk  z puszki może generalnie super zdrowy nie jest, ale czasami warto go wykorzystać do sałatek lub past. Duża zaleta takiej sałatki to jej szybkie przygotowanie i składniki ,które raczej w każdym  domu mamy pod ręką. SKŁADNIKI 2 puszki tuńczyka w zalewie własnej 4 średnie ogórki kiszone 6 jajek 2 średnie cebule 10 dag sera żółtego ( dowolny

W kuchennym oknie Ewy
Pasta z wędzonego morszczuka i jajek 461

Trzymając się mojego motta,że wiem co jem gdy wykonam sama zrobiłam kolejną pastę do pieczywa. Wzięłam w obroty wędzonego morszczuka i oto co powstało ok 200 g wędzonego morszczuka (waga po obraniu) 2 jajka ugotowane na twardo 1 średnia czerwona cebula  2 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Morszczuka starannie obrać z ości

Kolorowa kuchnia Elki
Paprykarz domowy 239

zgęstnieje.  Ryż ugotować al dente, odcedzić, dodać do warzyw, wymieszać. Makrelę dodać do warzyw z ryżem, całość doprawić, wymieszać. Po wystudzeniu przechowywać w lodówce. Paprykarz można zapasteryzować: pastą wypełnić słoiki, zakręcić. Słoiki pasteryzować na mokro 30 minut. Smacznego

Obiad gotowy
PASTA KANAPKOWA Z WĘDZONEJ MAKRELI I TWAROGU 243

Prosty przepis na pastę kanapkową, której głównymi składnikami są wędzona makrela i twaróg. Z dodatkiem szalotki, kaparów i koperku. Z odrobiną musztardy i soku z cytryny dla zaostrzenia smaku. Doprawiona solą, pieprzem oraz słodką, czerwoną papryką w proszku. Najlepiej smakuje na tostowanym pieczywie. Polecam na codzienne śniadanie. SKŁADNIKI / 4 porcje 1 wędzona makrela 100 g twarogu  1 łyżka jogurtu

cool and minty
Pasta z awokado, sera koziego i orzechów 240

kanapki, na krakersy jako przekąska. Zdrowy pomysł na śniadanie, podwieczorek, przegryskę w ciągu dnia na bagietkę. Taką pastę podaję najczęściej na chrupiących grzankach, dekoruję czymś świeżym zielonym i serwuję! Składniki: 3 dojrzałe awokado 100 g koziego sera łyżeczka mielonych orzechów włoskich kilka kropel soku z cytryny do smaku: sól, pieprz, papryka słodka i ostra Przygotowanie: 1. Awokado obieram

Zasmakuj Kuchni
Pasta z awokado i tuńczyka 161

Jedna z moich ulubionych past. Robię ją już od dawna. Przepis znalazłam na jednym z blogów kulinarnych, jednak dziś nie mogę go nigdzie znaleźć... Jeśli tylko mi się to uda - podam adres ;-) Świetna propozycja na zdrowie śniadanie. Składniki -dojrzałe awokado -puszka rozdrobnionego tuńczyka w wodzie -odrobina soku z cytryny -pietruszka -pieprz i sól Przygotowanie Awokado obrać i pokroić w malutką

Zielona Kuchnia
Pasta makrelowo-jajeczna 182

Osobiście nie przepadam za sklepowymi pastami rybnymi. Dlatego też często robimy takie sami. Makrelowo-jajeczna dość często króluje w weekendy.  Składniki -duża wędzona makrela (ok 250-300g) -3 jajka -cebula -2 łyżki majonezu -sól i pieprz Przygotowanie Jajka ugotować i ostudzić. Cebulę obrać i posiekać. Jajka pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Makrelę dokładnie obrać z ośći

Zielona Kuchnia
Sałatka z surowego kalafiora i prażonego słonecznika 256

suchej patelni. 3. Składniki połączyć, dodać siekany koperek, chilli, sól, pieprz i majonez i jogurt naturalny do smaku. Dokładnie wymieszać. 4. Świetny dodatek do śniadania, kolacji lub nawet jako pasta do chleba. Smacznego!!! Źródło: Zajadam.to

Kuchnia domowa Ani
SEROWE KULECZKI Z OGÓRKIEM I ZIOŁAMI 129

się skaleczeń i otarć Olej konopny należy spożywać wyłącznie na zimno, nie używać do smażenia. Może być stosowany jako dodatek do dań warzyw, kasz, ziemniaków, twarogu, sałatek lub domowych past i dressingów.  Składniki: 250 g sera białego półtłustego 2 małe ogórki gruntowe 1/2 pęczka koperku 1/2 pęczka szczypiorku 1 łyżka oleju z konopi dr Gaja sól, pieprz Wykonanie: Twaróg

Kuchnia MagdaLeny
Pasta z wędzonego dorsza 148

Pasta do chleba z wędzonego dorsza i jajek, z dodatkiem parmezanu i szczypiorku. Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać ze skorupek. Dorsza i jajka rozdrobnić widelcem w misce. Dodać

Bullio
Pasta z jajek i pomidora 177

Zdrowe śniadanie - kolejna jajeczna odsłona pasty, tym razem z pomidorem. Smaczna o każdej porze, sycąca! Warto przygotować jej więcej - szczególnie bazy z jajek, majonezu i chrzanu (bądź musztardy), następnie rozdzielić na np. dwie, trzy miseczki, dodać do jednej pomidora lub fasolę, do drugiej tarte pieczarki i ogórki kiszone, do innej anchois lub tuńczyk. Podawać ze szczypiorem, koperkiem, natką. Powstanie

Zasmakuj Kuchni
Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min 179

wiecie co zrobić z mięsem pozostałym z rosołu,lub z resztą pieczonego kurczaka???Potrawka się wam już przejadła,a szkoda żeby się zmarnowało.Mam dla was  pastę do chlebka z wykorzystaniem takiego właśnie mięsa-zrobisz ją w 5 min i jest naprawdę pyszna-można ją również wykorzystać jako farsz do jajek lub nadzienie do roladek z szyneczki -będzie super

Swojskie jedzonko
PASTA Z BOBU 215

Sycąca i sezonowa pasta kanapkowa :-) Czytaj więcej

Kasia Sarna