jajek na twardo. Dekoracje są wiosenne, więc mogą posłużyć dalej. Zajączki, baranki i pisanki schowam do drewnianej skrzynki i powędrują na strych. A z gotowanych jajek możemy zrobić pyszną pastę na chleb. Przepis pochodzi od mojej Mamy, nie podam więc konkretnej ilości
dolcevitainmykitchennatka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Musztardę dokładnie rozcieramy ze śmietaną, miodem oraz żółtkami. Całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Gotową pastą napełniamy połówki białek. Posypujemy posiekaną pietruszką lub szczypiorkiem
Domowy Smak Jedzeniapęczek dymki sól, kolorowy pieprz Sposób wykonania: Makrelę obieramy z ości. Wkładamy do miski, dodajemy ser oraz jogurt ze śmietaną. Rozdrabniamy widelcem. Dymkę kroimy w drobne kawałki. Wsypujemy do pasty. Doprawiamy solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy
Qchnia po prostuzrobiłam z wędzonej ryby maślanej. Ryba jest bardzo delikatna w smaku i pyszna, jeśli jeszcze nie próbowaliście to zachęcam. Mały kawałek ryby a ile przyjemności dla podniebienia. Polecam gorąco. Pasta z ryby maślanej, oliwek i pomidora. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWydaje mi się, że ta pasta przypomina w smaku nieco tuńczyka, ale być może to tylko jakieś moje mylne skojarzenia ;) Czytaj więcej
Kasia Sarnakawałeczki i wrzucić na patelnię. Przesmażyć lekko, tylko tyle żeby straciły kolor surowizny. Kurczaka nie można smażyć za długo bo będzie suchy. Wlać mleczko kokosowe, pomidory z puszki, dodać pastę curry i zagotować. Doprawić do smaku solą. Gotować 10 minut i gotowe. Gdyby było za gęste wlać trochę wody. Podawać z kluseczkami, ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Można obsypać posiekaną
Kuchnia PokoleńMiałam ochotę na jakąś pastę rybną, chyba odczuwam już po całej zimie deficyt witaminy D, więc otworzyłam puszkę tajemniczych rybek w oliwie z oliwek, którą kupiłam w portugalskim sklepiku. Nie mam pojęcia jak prawidłowo nazywają się po polsku, zatem zostałam przy ich nazwie z opakowania, może jakiś ichtiolog mnie poratuje i podpowie. Wyczytałam tylko w portugalskiej Wikipedii (o ile jest
Quinoa Raz!Jeśli macie już w swojej lodówce pomarańczową pastę curry, to czas na pyszna zupę. Przypomina trochę w smaku lakse, na którą jeszcze przyjdzie czas na naszym blogu 😉 Zupa jest dosyć gęsta, bardzo pożywna i niesamowicie aromatyczna. Sama w sobie … Czytaj dalej
slodkokwasnaplzarówno na pieczywie, ale może być również wykorzystany jako dip do warzyw . Dzięki temu stworzycie zdrową, smaczną i sycącą przekąskę. Hummus z warzywami – składniki 400g cieciorki 3 łyżki pasty tahini 1/2 szklanki wody 2 łyżki oliwy sól pieprz kmin rzymski (jeśli lubicie) łyżeczka sody oczyszczonej Hummus z warzywami – przepis Cieciorkę namaczamy w wodzie z łyżeczką sody przez całą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!ości i rozdrobnić. Jajka rozgnieść widelcem,cebulę i ogórka drobniutko pokroić. Wymieszać razem rybę,jajka,cebulę,ogórek, majonez i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Stosować do smarowania pieczywa. Pasta doskonale smakuje posypana świeżym koperkiem
Kolorowa kuchnia Elkimierzyliśmy naszego tagliatelle , bo bardziej skupiliśmy się na tym, z czym je podamy. Padło na włoskie, pikantne salami, a w połączeniu ze szpinakiem i śmietanką, otrzymaliśmy przepyszną pastę :) SKŁADNIKI: Na obiad dla 2 osób. 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki oleju 200 g liści szpinaku (może być mrożony) 2 ząbki czosnku 100 g włoskiego salami spianata 50 g suszonych pomidorów
W kuchni Katiewystudzone jajka obieramy i kroimy w plastry , i przekładamy na nasze wcześniej posmarowane masłem kromki chleba . Jak wszystkie kanapki mamy z jajkiem , na każdą z kanapek , po łyżce wykładamy pasty z tuńczyka , i gotowe , możemy podawać nasze kanapki
Mój Smakcałość wystudzić. Połączyć z obranym i posiekanym czosnkiem oraz cebulą dymką, dodać kanapkowy serek, wlać śmietankę, doprawić do smaku solą oraz pieprzem, zmiksować blenderem do uzyskania konsystencji pasty. Schłodzić, podawać na bułeczce czy chrupkim pieczywie. Smacznego
Wanilia i KardamonPrzepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli... Smacznego:) Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: Pasta 150 g tuńczyka kawałki np. W oleju 2 ogórki konserwowe 2 jajka na twardo 1 szalotka Sos 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu Sól czarna (może być dowolna) Pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka obieram a następnie rozgniatam widelcem. Ogórka drobno siekam a następnie dodaję do jajka. Szalotkę obieram i kroję w kostkę. Tuńczyka odcedzam i dodaję do pozostałych produktów
Gotowanie Patki