pasty - 13297 przepisów (strona:425/887)

Sałatka z tortellini, pesto i fetą 65

soku z cytryny garść startego parmezanu sól pieprz (przepis na 3 porcje) Pestki dyni prażymy na patelni, studzimy. Wszystkie składniki pesto wrzucamy do blendera i miksujemy nie na gładką pastę. Dobrze jest czuć w nim kawałki pestek dyni (orzechów, czy czego tam użyjecie). Tortellini gotujemy wg opisu na opakowaniu (ja gotowałam trochę krócej), odcedzamy. Do lekko wystudzonych tortellini dodajemy

Kardamonovy
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 57

sól pieprz   Jajka rozdrabniamy w misce, najlepiej widelcem. Dodajemy do nich pokrojone w małą kostkę pomidory i cebulę, jogurt, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy.  Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasta z białego sera i szprotek 53

serem, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jogurt, sól, świeżo mielony pieprz, poszatkowany szczypiorek, mieszamy. Jeżeli jednak jesteście szczęśliwcami, którzy posiadają rozdrabniarkę, użyjcie jej, uzyskacie efekt, taki jak na moim zdjęciu. Artykuł Pasta z białego sera i szprotek pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem 53

misce. Dodajemy do nich odsączonego tuńczyka, pora pokrojonego w małą kostkę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Dolewamy do tego majonez i jogurt. Całość doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Artykuł Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Hekele – śląska sałatka śledziowa 64

również dałam. Moi teściowie np. czasem dodają masła. Jeżeli chodzi o konsystencję hekele, możecie sobie pokroić w drobną kostkę, w większą, w trójkąty albo możecie zrobić z niej pastę.  Sałatka wyszła w dechę. Składniki: 2 filety śledziowe 2 ogórki kiszone 2 małe cebule 2 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy pieprz   Śledzie moczymy godzinę

Kardamonovy
Hummus z masłem orzechowym 56

albo falafele albo hummus. Musiałam nieco zmienić przepis na hummus, bo sezam wyszedł z domu i nie miałam z czego zrobić tahini . Ale to zupełnie nie ma znaczenia, bo pasta z ciecierzycy wyszła (jak to mówią dorośli w reklamie Haribo) przepychota. Składniki: 3/4 szklanki suchej ciecierzycy 2 czubate łyżki masła orzechowego 3 ząbki czosnku pół łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

Kardamonovy
Pulpety wieprzowe gotowane w ajvarze 55

potrawy, które powstały przypadkiem są super ekstra dyska. Tak powstały pulpety, które ostatecznie zostały ugotowane w ajvarze. Miały być klasycznie w sosie pomidorowym, ale natknęłam się w domu na pastę paprykowo-pakłażanową i efekt macie na zdjęciu. Przy okazji podrzucam Wam przepis na ajvar , jak będziecie mieli czas i ochotę, skorzystajcie z niego. Obiad był pierwsza klasa: pulpety, ciemny ryż

Kardamonovy
Sałatka z jajkami, kukurydzą, porem i ogórkami kiszonymi 76

zmniejszyć kaloryczność sałatek. No może nie zawsze, ale czasami. Ja to robię praktycznie zawsze. Znając życie ich kaloryczność niewiele się zmniejsza, ale zawsze coś. Tak samo robię przy okazji past jajecznych. Tam gdzie majonez, tam i jogurt. Jedno drugiemu naprawdę nie przeszkadza. Ps. Chyba jednak dobrze zaparzyłam herbatę. Odżyłam. Składniki: 5 jajek biała część małego pora 1 puszka kukurydzy

Kardamonovy
Sosy na zimno do wędlin i pieczonych mięs 55

kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek. Dodajemy do tego śliwki z wodą i resztę składników, wszystko powoli smażymy, aż do redukcji płynów. Studzimy i blendujemy. Możecie zmiksować to na gładką pastę, ja zrobiłam to po łebkach. 3. Sos tatarsk i Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki

Kardamonovy
Domowy smalec ze skwarkami i cebulką 50

Domowy smalczyk to pyszny dodatek do chleba, który spodoba się wszystkim miłośnikom kanapek i różnych past. Składniki: 1kg słoniny 1 duża cebula pół jabłka 2 ząbki czosnku majeranek sól pieprz Sposób przygotowania: Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do gara i wytapiać. Jak skwareczki zaczną się lekko rumienić dodać 1 dużą cebulę, pół startego jabłka oraz 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez

Wasze Przepisy
Ryba po japońsku 241

zalewę: 150ml wody 1-2 łyżki octu z białego wina lub ryżowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki cukru 2-3 łyżki oliwy 2 liście laurowe pół łyżeczki pasty chilli kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren czarnego pieprzu Jak zrobić rybę po japońsku?  Przygotowanie ryby: Rybę umyć i osuszyć. Na głębokim talerzu dokładnie wymieszać mąkę, sól i jajko, następnie

Codzienne Gotowanie
Ryba z konfiturą morelową 68

Czosnek, zioła, zmiksować. Następnie dodać 2-3 łyżki konfitury morelowej, paprykę w proszku wedle uznania( można pominąć) i dokładnie wymieszać. Na podpieczone ziemniaki ułożyć płaty rybne, na każdym rozsmarować pastę, następnie posmarować konfiturą morelową. Wstawić do piekarnika i zapiekać w 180 stopni 15 minut. Wykładać na talerze porcje ziemniaków z rybą i podawać. Gotowe. Smacznego:) Artykuł Ryba z konfiturą morelową

gotuj ze mną
CzeKoLadowo-MakOwy Torcik ŚwiątecZny 77

zmielonego maku W garnuszku podgrzewamy mleko, dosypujemy kakao żółtka ucieramy z cukrem do powstania jasnej i puszystej masy. Dodajemy łyżkę skrobi i połowę gorącego mleka, ciegle mieszając. Zahartowaną pastę jajeczną wlewmay do reszty zagotowanego mleka, dobrze mieszamy do połączenia, podgrzewamy, ciągle mieszając do momentu, aż krem zgęstnieje. Krem budyniowy przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia Masło ucieramy, po łyżce

Luźna Kuchnia
Rodzaje japońskiej zupy ramen 84

gęsta oraz kremowa zupa, często dodatkowo przyprawiana rosołem drobiowym i słoniną. Dodatkiem do tonkotsu zazywczaj są kawałki mięsa oraz różne warzywa. Miso Zupa miso-ramen doprawiona jest sporą ilością pasty sojowej (jap. miso). Dzięki dodaniu tego składnika powstaje gęsta, brązowa zupa o bogatym, złożonym smaku. Sposób podania w ten sposób zupy ramen wywodzi się z miejscowości Hokkaido, gdzie długie oraz

Słodkie okruszki
Kilka pomysłów na dekorowanie świątecznych wypieków 75

pełni jadalne.    Proste maślane ciasteczka Składniki (na ok 50-60 sztuk): 120g masła 100g cukru pudru 1 łyżka cukru z wanilią albo 1/4 łyżeczki pasty waniliowej 250g mąki 1 jajko 15g mąki ziemniaczanej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dodatkowo: cynamon, drobno posiekane orzechy, mak, kakao, mielone migdały, strata skórka cytrynowa Wszystkie składniki powinny być

Obiad gotowy

Proponowane wyszukiwania