pasty - 13297 przepisów (strona:430/887)

DŻEM MORELOWO-ŚLIWKOWY 92

dżemu można dodać więcej cukru, w zależności od upodobań i słodkości użytych owoców, warto spróbować przed zamknięciem dżemu do słoików. Jeśli lubisz możesz dodać do gotującego się dżemu łyżeczkę pasty waniliowej, większą szczyptę suszonego imbiru, galaretkę o smaku cytrynowym (proszek) lub kilka goździków, ze 2-3 wystarczą. Dżem gotuję na mniejszej mocy palnika przez 2 godziny – można krócej. Wszystko

Zasmakuj Kuchni
Biała kapusta zasmażana 162

dodać też… marchewkę (startą na oczkach lub pokrojoną) , cebulę, czosnek, koncentrat pomidorowy, boczek, kiełbasę, natkę pietruszki, kminek.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Polecam również… Jajka faszerowane pieczarkami Pastę z paluszkami krabowymi Zapiekankę z cukinią Sałatkę z brokułami i szynką Tosty z opiekacza

Kulinarny S.O.S.
Jak mrozić pokrzywę 90

robić by móc cieszyć się nią na dłużej. Jak to zrobić? Musimy odpowiedzieć sobie na pytanie w jakiej formie pokrzywy najczęściej używamy. Czy w formie soku, czy musu, pasty czy może w formie posiekanych listków? Tak właśnie ją zamroźcie! Mamy maj, miesiąc pokrzywy wiosennej, młodej, pełnej super cennych dla nas właściwości. To teraz właśnie zanim pokrzywa zakwitnie warto ją zbierać

Dorota Smakuje
Grzybowe pęczotto z kremem gryczanym 104

patelnię wlewamy olej, na rozgrzany dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Boczniaki i suszone grzyby niedbale siekamy i wrzucamy na patelnię. Smażymy 2-3 minutki. 6) W międzyczasie na jednolitą pastę blendujemy kaszę gryczaną, seler i obrany upieczony czosnek. Jeśli w garnku z kaszą jest trochę wody, możemy dodać ją do kielicha blendera razem z kaszą. Jeśli nie, musimy dolać około

Roślinożerni urlopowicze
Tofu. Co warto wiedzieć na temat tofu? 77

dania z tofu mogą nas zaskoczyć swym bogactwem oraz różnorodnością. Ten składnik zdrowej diety świetnie spisze się jako podstawa wegańskiej jajecznicy, można też z niego przygotować pożywną sałatkę, pastę do kanapek lub kotlecik jarski. Możliwości jest wiele, zatem każdy z nas bez problemu powinien znaleźć dla siebie idealny przysmak z tofu w roli głównej. Zobacz także wegański falafel. Artykuł Tofu

ProstePesto.pl
Kanapki na waflach z pastą z pokrzywy / Sandwiches on a wafer with a paste of nettle 93

recipe in English. Lubicie pokrzywę? Ja wiosną zawsze o niej pamiętam i staram się jak najwięcej korzystać z jej walorów zdrowotnych. Przyrządzam sałatki i zupy, a ostatnio zrobiłam pastę kanapkową w postaci znanego wszystkim pesto :) Jesteście ciekawi jak smakuje? Koniecznie wypróbujcie póki pokrzywy jeszcze piękne i zielone! :) Składniki: 1 opakowanie wafli ryżowych musli z algami morskimi, bananem i kokosem

Delicious Place
Sałatka z jajkiem i szprotkami 107

obiad sałatkę ze szprotkami wędzonymi. Sałatka ze szprotkami i z jajkiem, pomidorami, oliwkami, mixem sałaty. Coś a’la sałatka nicejska ze szprotkami Szprotki wędzone to nie tylko składnik pasty kanapkowej . Szprotki można dodać do sałatki, to moja wariacja na temat sałatki nicejskiej – całość była pyszna i sycąca. Bo jeśli wiosna, to przecież musi być lekko, kolorowo i przede wszystkim

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jajka z łososiem 106

Udekoruj majonezem i koperkiem. Jeśli chcesz, po wierzchu posyp dodatkowo szczyptą soli i pieprzu.     (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomysły na śniadanie… Parówkowe serce w ramce Sałatka Caprese Pasta z paluszkami krabowymi Nocny chleb pszenny

Kulinarny S.O.S.
145. Prosty i pyszny obiad, czyli: zapiekana pierś z kurczaka pod czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwied 156

pomocą blendera rozdrabniamy suszone pomidory z oliwkami, świeżym czosnkiem niedźwiedzim, gałką muszkatołową (lub łyżeczką suszonego), suszonym imbirem, bazylią, szczyptą cukru, połową natki pietruszki i koncentratem pomidorowym (do uzyskania konsystencji pasty). Przyprawione filety kładziemy w żaroodpornym naczyniu na papierze i równomiernie smarujemy po powierzchni rozdrobnionymi oliwkami i suszonymi pomidorami. Naczynie zakrywamy szklaną pokrywką lub szczelnie owijamy folią aluminiową. Filety pieczemy około

Symfonia Smaków
Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1 106

resztą podczas każdej naszej gruzińskiej biesiady stół uginał się od różnorodnych, kolorowych potraw. Zaczęliśmy od zimnych przystawek, które są obowiązkowym elementem każdej Supry. Na stole królowały: pchali , czyli kolorowe pasty warzywne, najczęściej z bakłażana, buraków lub buraka ćwikłowego. A obok nich wybór lokalnych krowich i kozich serów i obowiązkowa sałatka z pomidorów, ogórków i cebuli. Zachwyciło mnie Badrid żani , zrolowane

kuron.com.pl
Szparagi z makaronem w maślanym sosie 161

zrobienia w 15 minut. Czas: 15-20 minut Poziom trudności: łatwy Liczba porcji: 4 Szparagi z makaronem w 15 minut Dzisiaj mamy dla Ciebie bardzo prosty przepis na wiosenną pastę, na którą, poza makaronem i szparagami, składa się tylko odrobina masła i parmezanu. Tak mało składników i tylko 15 minut potrzeba, by przygotować danie, którego smak zostanie z Tobą

Niedzielny kucharz
Salsa dodatkiem na grilla 99

zielonej salsie warzywna potrawa zyska głęboki, ziołowy aromat, a salsa czerwona sprawi, że pieczone warzywa staną się wyrazistsze i ostrzejsze w smaku. Guacamole może posłużyć jako dip do chipsów, pasta do smarowania pieczywa albo sos do grillowanej ryby i chudego mięsa. Sos z awokado nadaje się też do sałatek, na przykład z pomidorków, zielonej sałaty i sera feta albo

jakszef.pl
Moussaka 78

niszczy smaku potrawy. Trochę zabawy podczas gotowania jest, ale efekt końcowy jest naprawdę smaczny i warto spędzić ten czas w kuchni Moussaka is a Greek lasagna only instead of pasta we have vegetables. The sauce itself has also a bit different seasoning than in Italian cuisine, but the rule is the same – a layer of vegetables, a layer

Martyna Cooks
Panini 138

Jest to po prostu kanapka zrobiona z kromek chleba, najczęściej ciabatty. Kanapka zazwyczaj podawana jest na ciepło. Można przygotowywać ją w zaskakujących połączeniach, np. z mozzarellą, awokado czy z pastą z oliwek. W każdym rejonie Włoch można spotkać wiele wariantów tej kultowej bułki. W Polsce zyskuje coraz większą popularność. Cechą charakterystyczną kanapek jest chrupiąca skórka pieczywa oraz miękki środek. Kanapki

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania