Tuńczyk to ryba bogata w witaminy i kwasy omega-3, która zaskakuje swoim uniwersalnym potencjałem. Można łączyć ją z rozmaitymi składnikami, uzyskując smaczne i zdrowe rezultaty. Oto 7 warzyw, które według Salatino fantastycznie uzupełniają smak tuńczyka! Tuńczyk znajduje się wśród ryb najchętniej wybieranych przez Polaków. Nic dziwnego – jego mięso jest smaczne, delikatne i zdrowe. Ta ryba stanowi bowiem cenne źródło witaminy A, E, D i PP, a także zawiera dużą ilość kwasów omega-3, których niedobory mogą ... czytaj dalej...
Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.
Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.
Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.
Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.
ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com