twardo. Taki pasztet świetnie sprawdzi się zarówno na wielkanocnym stole, jak i na każdej innej imprezie. Pasztet z jajek można jeść sam, ale także idealnie nadaje się jako pasta na kanapki. Mój pasztet jajeczny jest aromatyczny dzięki dodatkowi koperku i wyrazisty w smaku za sprawą musztardy oraz przypraw. Gorąco polecam! Pasztet z jajek z koperkiem Składniki: 10 dużych jajek
Codzienne Gotowanieopakowanie klusek na parze Jawo 500 g świeżego łososia 1 pomidor malinowy 1 ogórek zielony liście ulubionej sałaty ½ cebuli 1 ogórek kiszony 2 duże łyżki majonezu 2 łyżeczki pasty wasabi Olej Sól Pieprz RYBA: Oddzielamy ostrym nożem mięso od skóry. Dzielimy rybę na kawałki około 6x6 cm. Układamy rybę na papierze
Bon Appetit MałgorzatyChrupiąca bułeczka lub chlebek z taką pyszną pastą,to wspaniałe śniadanko lub kolacja. Polecam SKŁADNIKI: 4 jajka 80g ogórków konserwowych 1 awokado 50 g cebuli lub szczypiorku 1/2 łyżeczki soli 3/4 łyżeczki pieprzu mielonego 3 łyżeczki soku z limonki WYKONANIE: do blendera włożyć jajko,ogórki,awokado i cebulę pokrojone na kawałki, dodać sól ,pieprz i sok z limonki, zmiksować
Kuchnia Beatybulionu, to do zagotowanego bulionu dodajemy przecier i śmietanę i gotujemy 3 minuty. Z czego robimy zupę pomidorową? Zupę pomidorową robimy z rosołu z dodatkiem przecieru pomidorowego lub pasty pomidorowej i śmietany. Z czym podajemy zupę pomidorową? Zupę pomidorową można podawać z makaronem, lanym ciastem, ryżem lub jako krem z tostami serowymi. Ile kalorii ma zupa pomidorowa? Czysta zupa pomidorowa
ProstePesto.plKrem maślany: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek, rozmiar L 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie żółty w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę
moj przepis naPanna cotta z białej czekolady: 300 ml śmietany kremówki 36% (można zastąpić jogurtem greckim) 100 ml mleka 30 g cukru (można pominąć) 200 g białej czekolady, połamanej 1 łyżeczka pasty z wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii 3 łyżeczki żelatyny (12 g) lub 3 listki żelatyny około 400 g czerwonych porzeczek Do małego garnuszka nasypać żelatynę, zalać 2 łyżkami
moj przepis nadrożdży lub 21 g drożdży suchych 6 łyżek cukru pół łyżeczki soli 1,5 łyżki spirytusu (lub wódki, rumu, likieru migdałowego) ziarenka z 1 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku, dodać cukier, dodać 3 łyżki mąki (odjąć z 3 szklanek). Dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto, dodając pod koniec rozpuszczony tłuszcz. Ja wyrabiałam
moj przepis natortu o średnicy 23 cm: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam rozmrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cały cukier
moj przepis naKrem maślany: 460 g masła, w temperaturze pokojowej, pokrojonego na małe kawałki 6 białek, rozmiar L 1,5 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pasty z wanilii barwnik w żelu/proszku (u mnie żółty w żelu Wiltona) Białka (mogą być prosto z lodówki, ja użyłam mrożonych) umieścić w misie miksera, dodać szczyptę soli i cukier. Misę
moj przepis naciężko się oderwać. To danie z kolei mnie oczarowało! Świetną robotę robi tu sos Honey & Soy, który jest połączeniem wyrazistego sosu sojowego, słodkiego miodu oraz kwaskowo-słodkiej pasty pomidorowej z dodatkiem czosnku i cebulki. Można też nadać lekko pikantnej nuty, dodając do dania papryczkę chili. Sos ten idealnie sprawdzi się także jako marynata do żeberek, skrzydełek czy udek
Kuchnia MagdaLenyRoślinni Bracia jest małą, rodzinną firmą tworzącą produkty wegańskie. Firma w swojej ofercie oferuje burgery wegańskie, pasty roślinne oraz sery na bazie słonecznika. Produkty cechują się wysoką jakością, ponieważ w ich składzie nie ma zbędnych konserwantów ora innych składników syntetycznych. W paczce znajdowało się: seryo sałatkowy burger jaglany burger pieczarkowo-konopny burger buraczany pestko na ostro pestko seryo
Truskawkowa Fiestawody. Z pewnością pokochasz to proste danie. Składniki: 200 g czerwonej soczewicy 2 cebule szalotki 4 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru 1 łyżka masła ghee (klarowanego) 1 łyżeczka pasty chili lub świeża papryczka chili kurkuma, kmin rzymski, mielona kolendra, szczypta cynamonu 400 ml mleczka kokosowego 1 puszka krojonych pomidorów 1,5 szklanki wody sól Indyjska zupa dahl z soczewicy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oleju łyżka soku z cytryny Dodatkowo: 1 cebula 300 ml soku z pomarańczy Szarpana wieprzowina – jak zrobić Wszystkie składniki marynaty zmieszaj ze sobą, tak aby powstała dosyć gęsta pasta. Posmaruj nią dokładnie mięso, wmasowując w nie przyprawy. Na dno naczynia żaroodpornego włóż przekrojoną na pół cebulę. Ułóż na nich mięso, tak aby nie dotykało dna. Wlej sok z pomarańczy
okolicepalnika.plPour some behamel on top of that and add more cheese. Bake for about 10 to 15 minutes in 180C or until fully cooked through. Serve with potatoes, pasta or rice and some salad on the side. Enjoy
Lekcje w kuchni