Radix-Bis Krem z daktyli: 160 g suszonych daktyli 2 kopiaste łyżki oleju kokosowego 1 łyżka gorzkiego kakao 200 ml mleka kokosowego ( nie mleczka ) 2 kopiaste łyżki pasty orzechowej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Daktyle, olej kokosowy,kakao,pastę orzechową,ekstrakt waniliowy, mleko kokosowe wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. 300 g powideł śliwkowych gęstych wiórki kokosowe
Sama słodycz i szczypta chiliKiedy śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, ma być pyszny i sycący. Nie odbierajcie sobie tej przyjemności. Naładujcie maślane rogaliki puszystą jajecznicą i bekonem (koniecznie minimum po dwa plastry) posmarowane pastą z awokado i smażonymi pieczarkami. Zajadajcie, póki ciepłe i cieszcie się smakiem, później pomyślicie o siłowni, bieganiu czy innej formie aktywności (długie zakupy) . Więcej pomysłów na śniadanie w którym króluje(...)jajko znajdziecie tutaj: Tortilla z jajecznicą i awokado Szakszuka Pasta jajeczna z awokado Artykuł Kanapki śniadaniowe z jajecznicą, bekonem i guacamole pochodzi z serwisu Słodkie Gotowanie
Słodkie Gotowaniemandolinie. W rondlu o grubym dnie rozpuszczamy miód ,następnie włożyć plasterki imbiru i jabłka. Dusić do miękkości ,a następnie zmiksować i cieszyć się wspaniałym smakiem herbaty z tą pastą. Na chłodne dni jak znalazł. Herbatka z pastą imbirową ,dobra książka i wieczór mój. pomysł własny
mojej kuchniminut w temperaturze 170°C (do suchego patyczka). Po wystudzeniu wyjąć z tortownicy :)) ps. wilgotne i owocowe. przepis z tej strony z malutkimi zmianami. tu torta con frutta ingredienti pasta: 250 g di farina di frumento 60 g di burro 150 g di zucchero 2 uova 230 g di panna al 12% - per me yogurt alla greca 2 cucchiaini(...)tuorlo d'uovo frutta (lamponi e mirtilli) esecuzione Tutti gli ingredienti a temperatura ambiente. Il ripieno di quark, tutti gli ingredienti sono mescolati in una massa omogenea. la pasta: Mettiamo il burro zuccherato in una massa soffice. Quindi aggiungere un uovo ancora miscelato, aggiungere l'estratto di vaniglia e 1 cucchiaio di yogurt di tipo greco. Ora riduci la velocità
mojej kuchniwieprzowe wymieszaj z pokrojoną w drobną kostkę cebulą, 2 łyżkami Ajvaru łagodnego Podravka. Dopraw solą i pieprzem, dokładnie wyrób na jednolitą masę. Odstaw aby smak pasty przeniknął do mięsa. Bułki opiecz na patelni grillowej lub w piekarniku. Zwilżonymi wodą dłońmi, uformuj 4 zgrabne burgery. Usmaż kotlety na rozgrzanym oleju, około(...)dobrej jakości wieprzowinę niż dobrej jakości wołowinę. Jej cena jest korzystniejsza, a przygotowanie łatwiejsze. Jednak prawdziwą duszą tego dania jest oryginalny chorwacki Ajvar Podravka (link) . Ta warzywna pasta to połączenie dojrzałych papryk i bakłażanów oraz starannie dobranych przypraw. Nie zawiera konserwantów, aromatów oraz sztucznych barwników. Jej dodanie sprawia, że Hamburger wieprzowy jest
kuron.com.plzjadamy na śniadanie. Gdy zostaje dodaję różne składniki: natkę pietruszki, kolendrę lub suszone pomidory. Ja używam ciecierzycy z puszki i sezamu jeśli macie surową ciecierzycę lub chcecie zrobić pastę tahini w tym przepisie znajdziecie sposób ich przygotowania. Polecam! Składniki: 5 łyżek uprażonego na suchej patelni sezamu 250 g (puszka) odsączonej ciecierzycy sól, pieprz, papryka słodka(...)sezam dokładnie miksujemy z oliwą. 2. Dodajemy czosnek, sok z cytryny i miksujemy dalej. 3. Partiami dodajemy ciecierzycę, wodę i przyprawy i znowu miksujemy na gładką pastę. Mmm Pycha
Na moim talerzusmaku)) Sól i pieprz ((do smaku)) Natka kolendry Wymieszaj kumin, słodką paprykę, połowę kurkumy z ostrym sosem (według upodobań ostrości), koncentratem czosnkowym, ghee i 1 łyżką oliwy na pastę. Natrzyj zrobioną pastą mięso i odstaw na 30 minut lub dłużej. Cebulę pokrój w ćwiartki. Odkrój 1/3 cytryny, a resztę pokrój w paski. Ułóż paski cytryny na dnie naczynia żaroodpornego
Oslov.cukru główka czosnku 2cm imbiru 1/2 cebuli 1/4 kubka sosu rybnego 1 kubek płatków chili Z wody, mąki i cukru zagotować krochmal, przestudzić. Czosnek, cebulę i imbir zblendować na pastę. Marchew pokroić w zapałki. Kapustę podzielić na czworo, nacinając od głąba i rozrywając liście rękami. Głąby wyciąć. Przesypać dokładnie solą, pomiędzy liśćmi, włożyć do miski i trzymać, co jakiś czas(...)bieżącą wodą, kapustę dokładnie opłukać z soli. Pokroić w sporą kostkę – tak jest później wygodniej uzywać – włozyć do sporej miski. Do przestudzonego krochmalu dodać sos rybny, chili, pastę z czosnku, imbiru i cebuli, dokładnie wymieszać. Dodać paste do kapusty i dokłądnie wymieszać. Przełozyć do pojemnika, ugnieść i zostawić na dobę (choć jeść można od razu). Po dobie wstawić
stajnia gołębie od kuchnitakże każdemu, kto chciałby spróbować czegoś troszkę innego niż nasze tradycyjne, polskie zupki. A więc potrzebujemy: ok. 400 g. piersi z kurczaka, ok. 1,5 l. bulionu, czerwona pasta curry, ok. 450 g bukietu warzyw (kalafior, brokuł, marchewka), 400 ml mleczka kokosowego, sok z limonki, sos sojowy, ostry sos chili, czosnek, trawa cytrynowa, curry Filet kroję w kostkę. Gotuję(...)łyżki sosu sojowego, 4 łyżki sosu chili oraz 2 łyżki soku z limonki. Przyprawiam czosnkiem, curry oraz trawą cytrynową. Do mleczka kokosowego dodaję ok. 1 łyżki stołowej pasty curry. Mieszam. Dodaję do zupy. Na koniec wrzucam warzywa. Gotuję ok. 10 min. Zupka jest już gotowa :) Możemy jeść ja sama lub podawać z ryżem. Zdradzę Wam, że następnego dnia jest
Przepis na Dzień Dobryfrancuskie zawijane z kiszoną kapustą 1 opakowanie ciasta francuskiego 30 dkg kiszonej kapusty 30 dkg mięsa mielonego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku pieprz, sól 2 łyżki oleju ew. pasta paprykowa ( można zastąpić chili ) 1 jajko + 1 łyżeczka mleka czarnuszka Cebulę obrałam i pokroiłam w piórka, czosnek również obrałam i pokroiłam w plasterki. Na patelni rozgrzałam olej i podsmażyłam(...)minuty. Włączyłam piekarnik na 180 C. Na formie do pieczenia rozwinęłam ciasto francuskie i na jego środku ułożyłam pasek z kapusty i mięsa. Na farszu położyłam też łyżkę ostrej pasty paprykowej i rozsmarowałam ją. Chodziło mi o to, żeby dodać odrobinę ostrości całemu daniu. Zamiast zawinąć całość w rulon, z każdej strony kapusty z ciasta zrobiłam paski i nimi
Kuchnia na wzgórzudosłownie chwilę. Podane w pucharkach może być także zdrowym deserem. Składniki na 2 porcje: 100g płatków ryżowych błyskawicznych 400ml mleka (krowie lub roślinne), ja użyłam krowiego* 2 łyżki pasty /musu kokosowego (można zastąpić 2-3 łyżkami wiórków kokosowych lub dać pół na pół) 1 łyżka erytrytolu /ksylitolu lub cukru Ganache: Kilka kostek gorzkiej czekolady (około 20g) 3-4 łyżeczki(...)mleka* *w wersji wegańskiej użyj mleka roślinnego (np. sojowego lub kokosowego), a w wersji bez laktozy - mleka bez laktozy lub mleka roślinnego) Przygotowanie: Mleko zagotować, dodać płatki i pastę kokosową/wiórki kokosowe. Wymieszać. Gotować około 3 minuty do miękkości i zgęstnienia płatków co chwilę mieszając. Na koniec osłodzić je do smaku. Ugotowane płatki przełożyć do szklanek lub pucharków
Fabryka pomysłówLidla) -4-5 łyżek ksylitolu -100ml napoju roślinnego -2 łyżeczki płaskie agaru -sok z 1/2 cytryny -niebieska spirulina w proszku Kokosowe praliny (oczy) -150g pasty kokosowej -200ml mleka kokosowego -3 łyżki ksylitolu -wiórki kokosowe Ciasteczka -150g mielonych płatków owsianych bezglutenowych -80g mąki kokosowej -100g cukru kokosowego -1 łyżka oleju kokosowego -200ml napoju roślinnego(...)tworząc ciasto, które da się formować. 5. Ciasto można włożyć do lodówki na kilka minut a następnie formować ciasteczka, które piec w 170’C do zarumienienia. PRALINY KOKOSOWE 6. Pastę, mleko i ksylitol pogrzać w garnuszku do rozpuszczenia składników. 7. Wsypać wiórki kokosowe i wszystko zagnieść. Wiórków dodawać partiami tyle aby z masy dało się lepić kulki. Praliny włożyć
Candy Pandaswłoszczyzny mrożonej 1 łyżka majeranku suszonego 5 ziaren ziela angielskiego 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 liście laurowe 1 łyżka musztardy francuskiej pieprz / sól do smaku 1 łyżka pasty paprykowej 1/2 łyżeczka chili woda Do garnka wlałam wodę dodałam przyprawy i włoszczyznę i zagotowałam. Boczniaki opłukałam i pokroiłam w paseczki. Ponieważ zupa w garnku się zagotowała dodałam boczniaki i ponownie(...)całość gotowałam kilka minut. Na koniec gdy boczniaki zmiękły dodałam pastę paprykową oraz musztardę. Na koniec całość doprawiłam do smaku solą i pieprzem i gotowe. Podałam zupę posypaną świeżo mielonym pieprzem. Zupa z boczniakami, pyszna i prosta w przygotowaniu
Kuchnia na wzgórzuciepłemu mleku i łyżeczce cukru – tworzą warunki pobudzające drożdże do pracy. Polecam Wam również inne dania : – Tarta z cukinią – Pasta do pieczywa jajko-makrela – Serowe kulki – Krakersy z pastą z tuńczyka – Jajka w sosie tatarskim – Sałatka z brokułami i szynką
Kulinarne S.O.S.