pasty - 13297 przepisów (strona:274/887)

Ribollita - toskańska zupa z fasoli 133

zioła - rozmaryn albo tymianek sól,  pieprz i szczypta chili do smaku oliwa lub olej do smażenia Ribollita - toskańska zupa z fasoli - przygotowanie tradycyjne Połowę fasoli miksujemy na gładką pastę i odstawiamy na bok. Warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki w średniej wielkości kostkę, a cebulę i czosnek dość drobno siekamy.W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę i wrzucamy(...)miseczek z zupą. Dodatkowo możemy posypać każdą porcję startym na tarce parmezanem lub innym twardym serem Ribollita - toskańska zupa z fasoli z wolnowaru Połowę fasoli miksujemy na gładką pastę i odstawiamy na bok. Warzywa obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki w średniej wielkości kostkę, a cebulę i czosnek dość drobno siekamy. Na dużej patelni z grubym dnem lub w misie

Cztery Fajery
Jedzonko do pracy #69 108

wyjazdem ;)  Śniadanie: Naleśniki z białym serem, plus trochę dżemu truskawkowego od mamy Lunch: Szwedzkie klopsiki na brązowym ryżu z dodatkiem warzyw (papryka, rzodkiewka, awokado), polane sosem na bazie pasty tahini (pasta tahini, oliwa, sok z cytryny, sól, ostra i wędzona papryka). Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zupa miso z shimeji i soba 82

gryczanym makaronem soba, powala swoim smakiem. Składniki 1 cebula 100 g grzybów shimeji 2 łyżki pokrojonej marchewki konserwowej 3 łyżki oleju arachidowego 1,2 l wrzątku 2 łyżki pasty miso 2 liście kaffiru 150 g makaronu soba dymka ze szczypiorem natka kolendry 1 łyżka mąki ziemniaczanej sos sojowy jasny Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Grzyby dzielimy, razem(...)pokrojoną papryką, posiekaną cebulą, marchewką, podsmażamy na oleju. Następnie zalewamy wrzątkiem, dodajemy pastę miso, liście kaffiru, gotujemy przez kwadrans. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie, dodajemy do zupy i zagęszczamy. Zagotowujemy, do smaku sosem sojowym.   Podajemy z makaronem soba, posiekaną natką kolendry i szczypiorem z dymką

R'n'G Kitchen
Sok z jeżyn 166

Domowy sok z jeżyn Jeżyny to cudowne, czarne owoc, które świetnie smakują jedzone prosto z krzaka, ale są także idealnym składnikiem do przygotowania dżemu, soku lub

Korniszonki
Pasta jajeczna z ogórkiem 127

Zapraszam na smaczną i chrupiącą dzięki ogórkom pastę jajeczną. Świetnie smakuje na świeżej bułeczce lub kromce chleba. Polecam Składniki: 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 4 średnie ogórki gruntowe szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Jajka obieramy, kroimy w kosteczkę i przekładamy do miseczki. Ogórki myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobną kosteczkę oraz dokładamy do pokrojonych jajek. Przyprawiamy(...)oraz dodajemy majonez i mieszamy. Gotową pastę przechowujemy w lodówce. Smacznego Przepis na 2 porcje

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Dżem z jeżyn ze skórką cytrynową i goździkami 128

Dżem z jeżyn. Sprawdzony przepis na dżem jeżynowy Dżem z jeżyn to smak dojrzałego lata zamknięty w słoiku. Ten słodki przysmak wzbogacony smakiem skórki cytrynowej i

Korniszonki
Curry z brokułem i serem halloumi 154

opakowanie sera halloumi (200-250g) 1 mały brokuł ugotowany al dente 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku kawałek świeżego imbiru 2 łyżeczki przyprawy garam masala 2 łyżeczki pasty curry szczypta kurkumy pieprz kajeński do smaku 100g orzechów nerkowca puszka mleka kokosowego (400g) 500ml przecieru pomidorowego - passaty 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz olej do smażenia świeża kolendra(...)przesmażyć na nim drobno posiekaną cebulę, wyciśnięty przez praskę czosnek i imbir starty na tarce o drobnych oczkach. Smażyć przez kilka minut do czasu aż cebula zmięknie. Dodać pastę curry, przyprawę garam masala, kurkumę i pieprz kajeński (jeśli używacie). Dokładnie wymieszać i powoli smażyć na niewielkim ogniu w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. W międzyczasie zmiksować orzechy nerkowca, dodać

Codzienne Gotowanie
DOMOWA ZUPKA CHIŃSKA 190

zupę można zalać bulionem lub wodą. Składniki: 3 szklanki bulionu lub wody 1 szklanka ugotowanego makaronu Arc Po spaghetti 2 łyżeczki sosu sojowego 2 łyżeczki sosu sezamowego 3 łyżeczki pasty miso odrobina sosu ostrego np. sriracha 1 szklanka pokrojonych drobno warzyw (u mnie marchewka, papryka, groszek) natka pietruszki i sezam do dekoracji Makaron Arc Pol spaghetti ugotować al dente. Paprykę(...)surowe. Groszek odsączyć z zalewy. Do słoika na samo dno dodać pokrojone warzywa. Na nie dodać ugotowany makaron Arc Pol spaghetti . Następnie przyprawić wszystko sosem sojowym, sosem sezamowym, pastą miso oraz (opcjonalnie jeżeli wolicie ostrzejsze dania) sriracha. Tak przygotowany makaron można zabrać ze sobą do pracy. Jeżeli zgłodniejemy to ostatnim krokiem jest zalać warzywa z makaronem gorącym bulionem lub wodą

Kuchnia w oparach
Tost z jajkiem i szynką – croque madame 126

muffiny jajeczne – szakszuka – szakszuka z dynią – szakszuka z kurkami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – ser z jogurtów greckich – pasta z awokado i jajka – tosty francuskie – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna TOST Z JAJKIEM I SZYNKĄ

nietylkopasta.pl
Ryż z kurczakiem w curry 170

domu. Poniżej znajduje się przepis i lista składników. Składniki na ryż z kurczakiem w curry (2 porcje) torebka białego ryżu -> zobacz jak gotowa ryż 1/2 łyżeczka czerwonej pasty curry 1 filet z kurczaka 150g fasolka szparagowa (może być mrożona) 1 duża marchewka 1 łyżka sosu sojowego 100 ml bulionu 1 cebula 1/4 kapusty pekińskiej pieprz olej do smażenia Przepis(...)kroimy w półplasterki. Fasolkę kroimy w kawałki ok. 2 cm. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na patelni. Jak będzie już szklista dodajemy kurczaka i chwilę go podsmażamy. Dodajemy pastę curry i smażymy ok. 1 minuty. Dodajemy marchewkę, fasolę i smażymy ok. 2-3 minut. Jak warzywa delikatnie zmiękną podlewamy wszystko bulionem, dodajemy sos sojowy, doprawiamy do smaku solą

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grillowana jagnięcina – najlepszy przepis 154

ząbki obrane i posiekane) 3 łyżki za’ataru 6 łyżek oleju 1 łyżka melasy z granatów 1 łyżka świeżych i posiekanych igiełek z rozmarynu. Przygotowanie: Wszystko mieszamy na pastę. Marynata ma być gęsta, jeśli jest lejąca, dodajcie czosnku i za’ataru, jeśli za sucha to dodajcie oleju. Pastą nacieramy mięso i umieszczamy je w szklanym naczyniu (nie pchajcie

ladykitchen
Przepisy na upalne lato - chłodniki, śniadania, kolacje i lody 197

pomidorami 4.  Sałatka z awokado i tuńczyka 5.  Bruschetta z pomidorową salsą 6.  Bruschetta caponata 7.  Grzanki a'la caprese 8.  Tosty z pastą z awokado, z dodatkiem gruszki i suszonych pomidorów 9.  Pasta z grillowanych bakłażanów z dodatkiem bazylii i oregano 10.  Wiejski twarożek z rzodkiewką, ogórkiem i jajkiem ZUPY CHŁODNIKI

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowe tapas z boczkiem i ogórkiem 178

Tapas do małe, wywodzące się z Hiszpanii przystawki. Są one podawane na zimno albo na ciepło. Może to być zarówno kawałek omletu, zapiekana bagietka, kawałek hiszpańskiej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PASTA Z CUKINI DO CHLEBA 190

Znalazłam kolejną smaczną pastę do kanapek .Prosta , szybka i cudowna w swej prostocie.Polecam przepis do wypróbowania. 1 cukinia starta Chleb tostowy Żółty ser 5 dag.( można dać więcej ) sól i pieprz olej kokosowy do smażenia ****************************** 1 .  Pieczywo opiece na złoty kolor. 2 . Cukinie umyć , osuszyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ser również zetrzeć na tarce. 3 . Rozgrzać(...)patelni olej kokosowy , włożyć cukinię, posypać solą i pieprzem .Wymieszać , dodać ser i szybko jeszcze raz przemieszać. 4 .Kromki chleba tostowego smarujemy pastą z cukini .Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Curry z cieciorką, szpinakiem i fasolką szparagową 136

żółtej fasolki szparagowej 500g szpinaku baby 1 duża cebula (biała lub czerwona) 3 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów lub 350ml przecieru pomidorowego 2 łyżki lub więcej czerwonej lub żółtej pasty curry (do smaku) 400ml mleczka kokosowego Opcjonalnie 1 liść kafir 1-2 łyżki oleju Przygotowanie: Cieciorkę namoczyć w zimnej wodzie przez 8-10h. Odlać i przepłukać.  Zalać wodą(...)płynu. Fasolce obciąć końcówki. Umyć i pokroić na 2-3 części. Ugotować w osolonej wodzie do miękkości ok. 10 minut. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pastę curry, chwilę smażyć, aby wydobyć z niej smak. Dodać szpinak, chwilę smażyć aż zmniejszy objętość. Wlać mleczko kokosowe i pomidory z puszki, dodać liść kafir, ugotowaną cieciorkę i fasolkę szparagową

Fabryka pomysłów

Proponowane wyszukiwania