pasty - 13297 przepisów (strona:263/887)

Pasta z ciecierzycy z prażonym sezamem 139

jest to typowy hummus, ale polecam tę pastę jego wielbicielom, bo jest to moja ulubiona wersja pasty z ciecierzycy. Podpatrzona i odtworzona już dziesiątki razy:).  500g gotowanej ciecierzycy (z puszki lub słoika) 100g sezamu 100ml oliwy z oliwek  sok z połówki cytryny 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1. Sezam prażymy na suchej patelni do momentu aż zmieni kolor

Szefowa kuchni
Orientalne szaszłyki Tikka Masala Patak's 126

skóry i kości ( oryginalnie w przepisie podwójny filet z kurczaka) Mały jogurt naturalny Kilka pomidorków koktajlowych Papryka czerwona Czerwona lub żółta cebulka U mnie dodatkowo kilka pieczarek 70g pasty Tikka Masala – medium Dodatkowo -   Patak's Słodkie Mango Chutney ryż, kasza jaglana lub domowy chlebek naan Przygotowanie: Patyczki do szaszłyków wcześniej namoczyć aby podczas grillowania się nie spaliły. Pastę Tikka

W garach u Gosi
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 176

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie

Korniszonki
Wątróbka z grilla 105

jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska, Miód wymieszać z musztardą – mamy otrzymać dość gęstą i smaczną pastę – mniej więcej 1 łyżka miodu i 1 łyżeczka musztardy. Plasterek boczku posmarować pastą, ułożyć na nim wątróbkę i zawinąć go wokół wątróbki. Jeżeli będziemy mieli cienkie i odpowiedniej długości plasterki boczku

królestwo garów
Pasta z czosnku niedźwiedziego na zimowe zapasy 128

smaku od tradycyjnego i lżej strawny. Pokrojone listki czosnku można dodawać do zup, sałatek, stosować do posypywania kanapek, kasz, ziemniaków, jajek, ryb i makaronów. Z dodatkiem twarożku to przepyszna pasta do smarowania pieczywa. Najlepszym sposobem, by przechować go na dłużej jest przygotowanie z zielonych listków wartościowej pasty. Zmiksowane listki z solą zalane olejem mogą spokojnie przetrwać do następnych zbiorów

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Hummus orzechowy na waflach z selerem naciowym podany 144

żałujemy szczypiorku! Seler naciowy tniemy wzdłuż i potem na mniejsze kawałki. Humus nakładamy na wafelki ryżowe i podgryzamy z selerem, raz po raz samym selerem maczając w pysznej paście! Smacznego! Share 0 Tweet 0 Google Plus 0 Save 0 0 Shares

Latosiowydom
Wielkanocny pasztet z kurcząt z cząbrem, estragonem i tymiankiem 180

Pasztet z ziołami oraz z żurawiną Tradycyjnie w pasztecie powinno znaleźć pięć rodzajów mięsa, jednak według tego przepisu zrobicie pyszny, lekki i pachnący ziołami pasztet z

Korniszonki
Niedzielny obiad ze smakami świata 99

łatwej, bo używamy gotowych mieszanek przypraw, które mają w kilka chwil przywołać smaki Maroka, Tajlandii i Południa USA. Ciekawe jest to, że mieszanki znamy w wersji mokrej jako pikante pasty, a tu mamy przyprawy w proszku. Będzie zupa krem z batatów i gulasz z warzyw podawany z szaszłykami z salsą z mango Mieszanka Cajun Knorr do drobiu, ryb i owoców(...)morz ma przywołać smak Południa Stanów przez połączenie papryki, oregano, pieprzu i cayenne, cebuli, tymianku, oraz nasion selera. Harissa to tradycyjna pasta chili używana kuchni krajów Afryki Północnej. Jej wersja w proszku to mieszanka pieprzu cayenne, wędzonego chili, kminku, kolendry, mięty i cynamonu, która wzbogaci smak zup i gulaszu z warzyw. Czerwone Curry kojarzy się ze smakiem Tajlandii. Jest

Ugotowane pozamiatane
Torta Pasqualina - włoski wypiek wielkanocny ze szpinakiem, jajkiem i ricottą 139

Jeżeli nie znajdziemy wersji okrągłej, możemy wyciąć ko ł o z prostokątnego ciasta. Moja okrągła wersja ciasta miała 28 cm średnicy. **** INGREDIENTI 2 confezioni di pasta sfoglia (rotonda) 1 kg di spinaci 500 g di ricotta 70 g di parmigiano 40 g di pangrattato 6 uova 3 spicchi d'aglio majeranek noce moscata sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowania rozpoczynamy(...)farsz.  Na wierzchu robimy delikatnie wgłębienia, do których pojedynczo wbijamy 4 jajka. **** Riscaldate il forno statico a 180 gradi, invece il forno ventilato a 170 gradi. Srotolate la pasta sfoglia e mettetela in uno stampo (24 cm di diametro).  Distribuite il ripieno di spinaci e  con un cucchiaio create 4 cavità, quindi versate delicatamente le uova nelle

La grande e la piccola cuoca
Kalafior Romanesco pieczony z soczewica 168

soczewica  Składniki : - 1 kalafior Romanesco - 20 pomidorków 🍅 - 1 czerwona cebula  - 1/2 szklanki czerwonej soczewicy -3 łyżki oliwy z oliwek - przyprawa Dary Natury do zapiekanek - sól kłodawska  - pasta z kurkumy  Przygotowanie :  Soczewice dobrze płuczemy, zalewamy 1 szklanka wody, gotujemy od zagotowania 10 minut na małym ogniu. Ja gotuję razem z 1 łyżeczka pasty z kurkumy

Szkrab Je Sam
Piątek: Wrapy z pieczonymi paprykami i awokado 97

domu nie ma nic do jedzenia, albo nie chce nam się/nie mamy czasu robić kolacji. Wtedy są jak znalazł. Polecamy Wam nasze sprawdzone przepisy na tortille z pastą batatowo-awokadową oraz patent jak wykorzystać resztki pieczonego kurczaka . Składniki: Nadzienie 3 papryki: żółta, czerwona, zielona 2 duże garście umytego szpinaku (typu baby spinach, czyli małych liści) 1 awokado(...)rozrzedzić – nie za bardzo, powinien zachować kremową konsystencję. Przekrój awokado na połowy, wyjmij miąższ łyżką i przełóż do miski z serkiem, rozgnieć widelcem i wymieszaj. Weź placek tortilli, posmaruj pastą serową, połóż na nim liście szpinaku, 2-3 łyżki upieczonych papryk i zwiń w zgrabny rulon. Wrapy doskonale smakują na zimno, świetne są podgrzane w mikrofali. Doskonale nadają się

Niedzielny kucharz
Szakszuka z choriso 115

szakszuka ze szpinakiem – pikantna szakszuka z ziemniakami – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: –  ser z jogurtów greckich –  pasta z awokado i jajka –  tosty francuskie –  placki serowe –  placki jogurtowe z owocami –  omlet z białek –  omlet z pomidorami –  pasta jajeczna –  tost z jajkiem

nietylkopasta.pl
Jarmarczna zapiekanka 109

wymyślać nowe odsłony tego dania ,żeby im się nie znudziło składniki : 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 mała puszka kukurydzy 1 cebula kawałek pora 3 łyżki pasty z pieczonych warzyw ( cukinia , cebula , papryka ,czosnek upieczone w piekarniku z oliwą i zmiksowane. ) 3 łyżki passaty pomidorowej 1/2 średniej bulwy kopru włoskiego 1/2 papryki czerwonej, grubościennej kawałek dyni ( niezbyt(...)czasu aż zrobią się miękkie . Następnie dodajemy mielone mięso , garam masalę, brązowy cukier , sól do smaku , ponownie smażymy , cały czas mieszając . Jak mięso przestanie być surowe wlewamy passatę , pastę z pieczonych warzyw i doprowadzamy do wrzenia . Zdejmujemy z gazu . Pieczarki mocno obsmażamy na osobnej patelni i zostawiamy na później . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W formie do zapiekania wylewamy trochę śmietany ( kremówka

Ogrodnik w podróży
Marchewka, cukinia i pyszny przepis na obiad do pracy 121

danie. Pyszne i znakomite w smaku ! Marchewka, cukinia przepis na obiad Marchewka 1 szt Cukinia 1/2 szt czosnek 1 ząbek suszone pomidory 2 szt 2 oliwki zielone łyżka pasty truflowej ( niekoniecznie ) olej rzepakowy 1 łyżka ser starty do posypania po podgrzaniu   Marchewkę i cukinię opłukałam pod zimną wodą. Obieraczką do warzyw zrobiłam długie i szerokie paski z cukinii oraz(...)oleju rzepakowego, podsmażyłam czosnek. Po chwili dodałam cukinię i marchewkę oraz 0.5 szklanki wody i przykryłam pokrywką, aby warzywa się udusiły. Po kilku minutach dodałam suszone pomidory, oliwki oraz pastę truflową, zamieszałam i gotowe. Następnie przełożyłam wszystko do pudełka posypałam pestkami dyni, posypałam świeżo mielonym pieprzem i już . Potem do drugiego pudłka starłam kawałek sera, aby całość po podgrzaniu posypać

Kuchnia na wzgórzu
Najlepszy “oszukany” paprykarz 149

Oszukany” paprykarz to nic innego jak wersja bezrybna klasycznego paprykarza szczecińskiego. I jestem pewna, że to o wiele zdrowsza wersja. Na pierwszy rzut oka brzmi groźnie, ale ta pasta do chleba jest cudowna. Paprykarz w wersji wegańskiej robiłam już setki razy. Zawsze wychodzi, jest aromatyczny, sycący dzięki dodatkowi ryżu, po prostu pyszny. Nie pomijajcie płatków nori. To one dodają rybnego(...)sushi. Przepis na paprykarz pochodzi z bloga Weganona , ale jest tak pyszny, że postanowiłam się z Wami nim podzielić. Niech dalej idzie w świat. Ilość porcji: 1 nieduży słoiczek pasty Czas przygotowania: 30-45 minut Składniki: ryż – 1 torebka, 100g marchewka – 3 sztuki cebula – 2 sztuki przecier pomidorowy – 4 łyżeczki liść laurowy – 3 sztuki ziele

wiecejwarzyw.pl

Proponowane wyszukiwania