Jaglanka z sosem Tahini i granatem

Jaglanka z sosem Tahini i granatem

Jaglanka z sosem Tahini i granatem

Przepis na : śniadanie

100 g kaszy jaglanej, 250 ml mleka (krowiego lub kokosowego), 250 ml mleka kokosowego, 1 łyżka cukru trzcinowego. Sos Tahini: 1 łyżka pasty tahini, 2 łyżki syropu klonowego, 1 łyżka soku z cytryny. Dodatkowo: pestki z 1/2 owocu granatu. Nie masz pomysłu na śniadanie? Może pyszna jaglanka z mlekiem kokosowym, pastą sezamową Tahini, syropem klonowym serwowana z pestkami granatu? Kaszę jaglaną opłukać zmieniając kilkakrotnie wodę, do momentu aż będzie klarowna. Wsypać ją do niedużego garnka, dodać mleko ora... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.