Jesień brutalnie dała o sobie znać drastycznym (przynajmniej dla mnie) spadkiem temperatur, przeszywającym wiatrem i deszczem. Jestem istotą ciepłolubną, więc bardzo to odczuwam. Lemoniady już dawno zamieniłam na gorące napary i herbatki, zaczęłam też bardziej doprawiać jedzenie. Gdy z każdym dniem robi się chłodniej, w naturalny sposób zwracamy się ku ciepłym potrawom, nie przez przypadek przyprawionym czosnkiem, imbirem i chili. Przyprawy te m.in. stymulują układ odpornościowy i mają właściwości bakterio i w... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...