pasty - 13297 przepisów (strona:236/887)

Mintaj z pastą z soczewicy. 120

Składniki na pastę z soczewicy: 0,5 szklanki soczewicy czerwonej łuskanej 1 łyżeczka: czosnku granulowanego, ziół prowansalskich 1,5 łyżeczki: papryki ostrej mielonej szczypta: pieprzu cayenne, soli 3 łyżki oliwy z oliwek Składniki na mintaja: 1 filet z mintaja 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego papryka ostra mielona, czosnek granulowany, szczypta soli mąka żytnia razowa Soczewicę zalewamy wrzątkiem - odstawiamy(...)plastikowej miski, wsypujemy wszystkie przyprawy oraz wlewamy oliwę. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. W międzyczasie rybę obtaczamy w mące i smażymy na odrobinie oliwy. Podajemy razem. Pozostałą pastę można podawać na kanapki, na kolację lub śniadanie. :) Smacznego

Moje-pitraszenie
Blok twarogowo - pistacjowy z pastą sezamową 147

wypiekamy słodkości z sezamem albo/ i z chałwą [ klik ] Wybrałam sezam gdyż już dawno miałam ten blok do zrobienia i czekał na swoją kolej a że jest w nim pasta sezamowa więc już nic nie stało na przeszkodzie. Blok jest bardzo sezamowy i pistacjowy, pyszny, zawiera dużo białka i nadaje się idealnie dla sportowców. Mnie smakuje ogromnie, zachęcam do wypróbowania(...)Blok twarogowo - pistacjowy z pastą sezamową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta jajeczno- rybna ze szczypiorkiem 163

Kiedy nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie lub kolacje, warto zrobić pyszną pastę jajeczno- rybną. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem.  SKŁADNIKI: 1 puszka śledzi po gdańsku w oleju, 5 jajek, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek(...)obieram i kroję w małą kostkę. 2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie (bez oleju) oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca. 3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasta z wątróbki 156

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Pomysł na pastę "skradłam" od mojej mamy - dawniej często ją przyrządzała. Pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem posmarowanym masłem. 300-400g wątróbki drobiowej   1 duża cebula olej do smażenia sól, pieprz   Dodatkowo (opcjonalnie): 50g masła Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki. (Uprzednio można namoczyć w mleku.) Smażyć

Di gotuje
Pasta jajeczna z natką pietruszki 111

jadania samej natki, ani do picia soku z natki pietruszki, a i Wielbłąd jada ją zazwyczaj do rosołu, ale….  od czego nasza pomysłowość :) Dziś zaczniemy od klasyki czyli pasty jajecznej z natką pietruszki, ale już niebawem pojawi się więcej ciekawych przepisów. Składniki - proporcje na dwie osoby 4 jajka ugotowane na twardo 1 spory pęczek natki pietruszki(...)proporcjach 1:1 Przygotowanie Ugotowane na twardo, gorące jajka bardzo drobno kroimy lub rozgniatamy widelcem. Dodajemy  masło, doprawiamy solą i pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Następnie, kiedy pasta jajeczna będzie już nieco chłodniejsza dodajemy posiekaną natkę z pietruszki i ponownie mieszamy. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta z wędzonego pstrąga z jajkiem i korniszonami 183

reguły pasty rybne przygotowuję z twarogu i filetów rybnych w pomidorach. Ale odkąd posmakował mi wędzony pstrąg, wymyślam różne pasty z jego udziałem. Oto jedna z nich. Składniki: 6 jajek 2 wędzone pstrągi 4-5 korniszonów 1 łyżka musztardy 1 łyżeczka octu jabłkowego/winnego lub soku z cytryny 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki gęstego jogurtu pół pęczka koperku sól

Czerwień i błękit
Hummus z pieczoną dynią, czyli pasta z ciecierzycy 176

supermarkecie. Wiadomo, że nie będzie to ten sam smak co świeżej dyni, ale na pewno w Waszym domu zapachnie i zasmakuje jesienną nutą. Jak już wspominałam, uwielbiam wszelkie domowe pasty na kanapki. Mistrzem w tej kategorii jest oczywiście HUMMUS. Jakiś czas temu proponowałam Wam hummus z pieczonymi burakami , teraz przyszedł czas na - hummus z pieczoną dynią! Można spożywać(...)minut. Pianę, która będzie zbierać się nad wodą regularnie usuwamy. Ugotowaną ciecierzycę płuczemy (możemy odłożyć kilka kuleczek do późniejszej dekoracji) i miksujemy wraz z resztą składników na gładką pastę. Polewamy oliwą, posypujemy zatarem lub po prostu tymiankiem, suma kiem, sezamem i oregano. Smacznego

Be Fit Be Strong
Pasta z awokado i magno czy majonez? 157

lodówki, szukam. Znalazłam awokado i już byłam w domu, a że pod ręką było jeszcze dojrzałe mango to również się przydało. Teraz już wiem że nie oddam mojej pasty za nic na świecie i nie zamienię na żaden majonez. Ona jest przepyszna, polecam każdemu. Kupujcie szybciutko owoce i majonez warzcie. Pasta z awokado i mango czy majonez? ROZWIŃ I CZYTAJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta z oleju kokosowego i miodu 152

oleju kokosowego, którego świetność teraz wszyscy znają? Jedni używają go jako kosmetyk, inni tak jak ja w kuchni, wart jest najlepszych dań. Tym razem będzie prosto i znakomita pasta do chleba powstanie. Uwaga, uwaga, zabieramy się do kręcenia. Pasta z oleju kokosowego i miodu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pasta jajeczna z makrelą 107

Szybka pasta do kanapek, idealnie przyprawiona. Polecam nie tylko na śniadania, sprawdzi się zawsze. Lubicie? Kupujecie takie pasty czy wolicie zrobić swoją? Składniki : * makrela wędzona około 200g * 3 jajka * 2 łyżki majonezu * mała cebula dymka * ząbek czosnku * świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie : Jajka ugotować na twardo,wystudzić. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać makrelę, majonez, drobno posiekaną cebulę

Magiczne Życie Marty
Pasta z wędzonej sielawy 126

początek, lubicie wędzone ryby? takie wędzone, świeżutkie ryby to mogę jeść i jeść. Dziś zaproponuję pastę z wędzonej sielawy, jest znakomitym dodatkiem do pieczywa. Ja, przyznam się że używam jej zamiast masła, cieniutko smarując chlebek. Polecam gorąco i namawiam do spróbowania. Pasta z wędzonej sielawy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Dyniowe curry z kurczaka 194

kurczaka 1 cukinia 1/4 dynii Hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku mleko kokosowe - puszka 400 g 3 cm imbiru 2 łyżki oleju 1/2 jabłka sól, pieprz 2 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczka cukru natka pietruszki lub kolendry Wykonanie: filety z kurczaka obkroić z błonek, tłuszczu i powięzi. Pokroić w grubą kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, kurkumą. wymieszać(...)posiekany czosnek i cebulę. Podsmażyć mięso do zrumienienia  w międzyczasie pokroić w kostkę dynię, cukinię i jabłko (obrane ze skórki).  do podsmażonego kurczaka dodać mleko kokosowe, czerwoną pastę curry, cukier i dusić około 10-15 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa: dynię i cukinię. Dusić jeszcze około 10 minut. Warzywa powinny pozostac al dente przed podaniem posypać posiekaną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASTA Z MAKRELI W CEBULOWYM CIEŚCIE 141

przykład jak wykorzystać pastę kanapkową z makreli i ciasto na ciasteczka cebulowe :) Wierzcie lub nie, ale dzieciaki i goście będą zachwyceni. Jak zrobić pastę? KLIK Jak zrobić ciasto cebulowe? KLIK To takie proste

ClauditteMissCooking
PASTA Z WĘDZONĄ MAKRELĄ JAJKIEM I CEBULKĄ 135

szkoda, ponieważ jest szczególnie bogata w kwasy omega-3,  jod,  fosfor, potas, wapń, magnez i żelazo. Czyli pierwiastki niezbędne do prawidłowego działania naszego organizmu.   Dziś polecam pastę z tej morskiej rybki. Składniki: makrela wędzona 2-3 szt.jajek (można zamiast jajek użyć białego sera) 1 szt.małej cebuli szczypiorek lub zielona część dymki łyżka majonezu łyżeczka koncentratu pomidorowego(...)twardo jajka pokroiłam w kostkę. Dodałam majonez,koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszałam. I można już było zajadać się pysznymi kanapeczkami. ;) Polecam  sałatkę z wędzonym rekinem  pasta jajeczna z brokułami anchois i korniszonem

potrawyregionalne
Tajska zupa dyniowa 120

podniebienia! Gorąco polecam! 1 mała dynia (1kg po obraniu i usunięciu pestek) 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 2cm świeżego korzenia imbiru 2 łyżeczki tajskiej czerwonej pasty curry 1 puszka mleka kokosowego (400ml) 500ml bulionu warzywnego 2 gałązki trawy cytrynowej sok z połowy limonki 2 łyżeczki cukru (najlepiej brązowego) 1 paprycza chili (opcjonalnie) Dynie obrać, pozbawić pestek i pokroić(...)garnku przesmażyć pokrojoną cebulę, rozgnieciony ząbek czosnku i starty korzeń imbiru. Gdy cebula zmięknie dodać czerwonej pasty curry, chwilę przesmażyć, dodać dynię, zalać bulinem i mlekiem kokosowym (3/4 puszki). Kłącza trawy cytrynowej rozgnieść i używać do mieszania zupy, w ten sposób najlepiej wydobywa się z niej smak i aromat. Zupę gotować aż dynia będzie miękka. Pod koniec gotowania zacząć

Codzienne Gotowanie

Proponowane wyszukiwania