uznania Przygotowanie: Cukinię pokroiłam na plasterki i podsmażyłam na oliwie tak, aby się ładnie zrumieniła. Cieciorkę wraz z cukinią i oliwą wrzuciłam do blendera i zmiksowałam na gładziutką pastę Doprawiłam do smaku czarnuszką, solą i pieprzem. Delikatnie wymieszałam tak, aby nasiona czarnuszki pozostały w całości, a nie zmieliły się. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, można jeszcze dolać odrobinkę oliwy
Kate's Kitchenpory nie jedliście nerkowców, warto dodać ten cenny element do swojego jadłospisu. Dziś mam dla Was przepis wykorzystujący orzechy nerkowca, czyli serek kanapkowy z nutą czosnku. Pastę robi się bardzo szybko i prosto, a do tego jest bardzo smaczna. Serek kanapkowy z nerkowców z nutą czosnku Składniki: 150 g nerkowców 3 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka płatków
wegujemydomu :) Składniki: Bułki(składniki na 7 bułeczek): - 500 g mąki (używam tortowej) - 250 ml ciepłej wody - 30 g świeżych drożdży - łyżka oleju - łyżeczka cukru -1,5 łyżeczki soli Pasta: - duża makrela - mała czerwona cebula - 3 ogórki kiszone - łyżka majonezu - 2 jajka ugotowane na półmiękko (4 minuty od zagotowania) - ulubione zielsko (szczypior, koper, u mnie rzeżucha) Przygotowanie bułek: Mąkę przesiewamy(...)wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra-dół) na o 20 minut (aż zaczną robić się złote). Po upieczeniu od razu wyjmujemy z piekarnika i studzimy na kratce. Pasta z mareli: Odzielamy rybę od ości i przekladamy do miseczki. Jajko ogórka i cebulę kroimy w drobną kostkę. Zioła siekamy. Dodajemy łyżę majonezu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Smacznego
Cook&LovePyszna, zdrowa pasta kanapkowa. Któż jej nie lubi? Nie znam…Ja pasty kanapkowe uwielbiam, a ta należy do jednej z moich ulubionych. Polecam! SKŁADNIKI: · 1 duża makrela lub 2 mniejsze (dobrej jakości) · 1 mała cebula/ połowa dużej · 3-4 średnie ogórki konserwowe
Calzonella.comwykorzystaniem kaszy jaglanej :-) Oj taaak, przyznaje się że jestem kaszomaniakiem, a w szczególności kaszy jaglanej! Jak już pewnie wspominałam, uwielbiam wykorzystywać kaszę na różne sposoby. Tym razem zrobiłam pastę z dodatkiem duszonych pomidorów, cebulki, czosnku i oczywiście obowiązkową mieszanką przypraw. Do pasty możemy dodać swoje ulubione świeże zioła. Szybki i ciekawy dodatek do pieczywa, życzę smacznego! 😊 Składniki: kasza jaglana
kulinarne odsłony patiPastę z makreli pamiętam jeszcze z dzieciństwa. Wszyscy bardzo ją lubiliśmy i mama często ją robiła. Kanapki z tą pastą to super smaczne śniadanie :) Polecam :) Składniki: 1 wędzona makrela 1 cebula 3 jajka 3 ogórki kiszone 2 łyżki majonezu pieprz Makrelę obrać z ości i skóry. Można rybę rozgnieść widelcem, ale ja polecam posiekać nożem, ponieważ w ten sposób można
kuchnia doskiTaką pastę przygotujemy w kilka minut. Jest idealna na kanapki jak i do podjadania prosto z miseczki. Polecam na wielkanocny stół. Z chrupiącą rzodkiewką i serem feta jest wyśmienita! 4 jajka 1 mała wędzona makrela 1 pęczek rzodkiewek 2 łyżki majonezu 100 g sera feta Pieprz świeżo mielony Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, bardzo drobno siekamy. Ser feta(...)rozcieramy widelcem na gładką pastę. Makrelę dzielimy na małe kawałeczki. Rzodkiewkę myjemy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez i świeżo mielony pieprz. Nie solimy, ponieważ ser jest dość słony
VioletoweKucharzeniepamiętam żebym kiedykolwiek robiła pastę jajeczną, więc chyba jej nie robiłam. Będąc w posiadaniu Jajowaru od Delimano postanowiłam zrobić coś właśnie na wzór pasty do kanapek, ale jak się okazało po fakcie może ona też posłużyć jako sałatka. Jest wyśmienita! Prosta, szybka w przygotowaniu, lekka i bardzo bardzo smaczna. Ze świeżym, chrupiącym pieczywem smakuje genialnie 😋 Składniki: 3 jajka
Zdrowie na języku :Pczosnku niedźwiedziego mam dużo. Nawet bardzo. Poza przetworami (posiekany, wymieszany z oliwą, zakiszone całe liście, całe liście zalane olejem) staram się dodawać go wszędzie gdzie to możliwe. Dzisiaj jajeczna pasta z niedźwiedzim czosnkiem. Zwykle dodaję do niej majonez, tym razem dodałam owczy jogurt i połówkę awokado, które akurat leżało w lodówce. Wyszła smaczna, lekka, wiosenna, pasta do chleba. Bardzo polecam
Stare GaryPrzygotowana przeze mnie pasta cebulowa jest "wege-alternatywą" dla tradycyjnego smalcu. Zaraz obok smarowidła z białej fasoli , które swego czasu także gościło na naszym blogu. Bardzo lubię tego typu rozwiązania, które na zwykłą, czasem nudną kanapkę, rzucają nowe światło ;) Cebula po obróbce termicznej łagodnieje, przez co pasta nie przytłacza nas swoim smakiem. Oczywiście pozostaje on wyraźnie cebulowy, ale jednak
zadanie-gotowanierazu skrapiamy cytryną. Dodajemy serek, tuńczyk, dokładnie mieszamy na gładką masę. Z papryczki chili usuwamy gniazda nasienne, kroimy w cienkie paseczki, czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy do pasty wraz ze szczyptą cukru, soli i pieprzu. Pasta jest lepsza jeżeli godzinkę sobie odpocznie przed spożyciem. Smacznego
Kulinarne przemysleniaDziś zapraszam na pyszną i bardzo szybką w przygotowaniu Pastę jajeczną z Ogórkami Po Żydowsku firmy ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl/produkt/ogorki-po-zydowsku-produkt-bezglutenowy . Pastę tą często podaję na krakersach, grzankach czy do świeżego i chrupiącego pieczywa. Polecam i Życzę Smacznego. Zapraszam również do odwiedzenia strony ORZECH http://www.orzech.com.pl/pl SKŁADNIKI: 2 ugotowane i obrane jajka na twardo 3 sztuki Ogórków
Gotowanie PatkiSerowa pasta ze słonecznikiem. Skamieniałości z Eifel. Edyta Guhl. Serowa pasta ze słonecznikiem ma kremową konsystencję, dobrze rozsmarowywuje się na chlebie, szybko się rozsmarowywuje, a chrupiący słonecznik jest ciekawym dodatkiem. Przepis dostałam ze związku gospodyń wiejskich w Eifel. Szybko dementuję, do gospodyń wiejskich nigdy nie należałam, ale wiesz jak to jest ze smacznymi
dolcevitainmykitchenPodawać po całkowitym wystudzeniu, z ulubionym pieczywem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 0,5 l słoik smarowidła fasolowego. 1 szklanka fasoli = ilość fasoli suchej, przed ugotowaniem. Pastę fasolową przechowywać w szczelnie zakręconym słoiku, w lodówce, przez max. 3 dni. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni Miejskaczekam z utęsknieniem na sezonowe warzywa i owoce ! 🌼 Na razie korzystam z tego co jest dostępne oraz domowego parapetowego ogródka z ziołami :) W sklepach jest szeroka oferta przeróżnych past i smarowideł do chleba ,ale niestety ich skład pozostawia wiele do życzenia . Dlatego opcja zrobienia czegoś domowego wydaje się najlepsza , a wcale nie musi być to czynność trudna i czasochłonna(...)jest w przypadku poniższej "zielonej" pasty :) SKŁADNIKI : 200 g twarogu ( może być chudy lub półtłusty , a dla osób z nietolerancją laktozy - bez laktozy ) kilka plasterków awokado garść szczypiorku/bazylii/pietruszki/koperku ( w zależności czym dysponujemy ) 2 łyżki jogurtu Greckiego 1 łyżeczka czubrycy 1/2 łyżeczki mielonego czosnku 1 łyżeczka soli świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE : Wszystkie składniki
Marcepanowa kuchnia