pieczywa, by nie zapychała się samą bułą i tak zaczęłam robić jej różne smarowidła do chleba, które po doprawieniu zjadam także sama ze smakiem. I właśnie dlatego, że te pasty smakują genialnie dziś chciałam Wam przedstawić przepis na pastę z czerwonej soczewicy, którą znalazłam na jednym z najpopularniejszych blogów z przepisami dla dzieci tj "Ala'Antkowe BLW". Składniki: 1/2 szklanki
Cynamonowe szczęścieawokado to smakowity pomysł na dodatek do różnych dań. Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami, jako sos do dań mięsnych i jako pasta do chleba. Oto przepis na pyszny dip z awokado z dodatkiem śmietankowego serka i czosnku. 1 dojrzałe awokado hass 1 opakowanie serka śmietankowego typu Almette 1 ząbek czosnku 1 łyżka soku z cytryny sól świeżo mielony czarny pieprz(...)ścieramy na tarce i mieszamy z pozostałymi składnikami. Doprawiamy solą i pieprzem. Dip z awokado podajemy do warzyw lub jako sos do mięs. Polecam także przepis na pastę z awokado z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi
My Chcemy JeśćZapiekanka domowa z makaronem 1 cebula 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 słoik przekąski gotowej pasty warzywnej (dowolny smak) 1 makaron kokardki (ok. 200 gram) 2 pomidory pieprz, sól 1 kiełbasa (dowolna) natka pietruszki Na patelni podsmażyć poszatkowaną cebulę. Gdy już będzie lekko podsmażona, dodać pokrojony w kostkę filet z kurczaka. Podsmażać. Kiełbasę pokroić w kostkę i wsypać na patelnię(...)Dodać pokrojone w kostkę pomidory. Dokładnie wymieszać. Międzyczasie zagotować makaron w lekko osolonej wodzie. Gdy składniki na patelni będą ładnie podsmażone, dodać słoik gotowej pasty i przyprawy. Wymieszać dokładnie. Dodać zagotowany makaron. Wymieszać. Przełożyć ciepłe do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego margaryną. Posypać poszatkowaną natką pietruszki. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. i piec ok. 40-50 minut. Smacznego
Gotuję TestujęSkładniki : - 2 bakłażany - sól kłodawska - 1 szklanka kaszy jaglanej - 1 czerwona cebula - 3 ząbki czosnku - pomidory daktylowe - 3 łyżki oleju kokosowego - 1 łyżeczka pasty z kurkumy -->przepis TU<-- - garść listków świeżej bazylii - opcjonalnie sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Bakłażany myjemy, kroimy na pół, posypujmy solą kłodawską i odstawiamy na 30 minut. Warzywa puszczą soki. Płuczemy(...)bakłażan. Bakłażany układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut, Kaszę jaglaną dobrze płuczemy, zalewamy 2 szklankami wody, dodajemy pastę z kurkumy i gotujemy do czasu aż kasza wchłonie całą wodę. Bakłażany wyciągamy z piekarnika. Gdy trochę przestygną delikatnie wydrążamy je łyżką, uważamy przy tym na skórkę. Miąższ rozgniatamy widelcem
Szkrab Je Samjeśli macie taką potrzebę to solą. Gotujemy na małym ogniu kolejne 5 minut. Podajemy z kaszą, ryżem lub zjadamy bez dodatków. U Nas podana z kaszą jaglaną ugotowaną z pastą z kurkumy. Przepis na pastę z kurkumy znajdziesz
Szkrab Je Samsłuży. Mi oczywiście hummus bardzo smakuje, ale niestety jest dla mnie ciężkostrawny, a w sumie to sama ciecierzyca. Natomiast czerwoną soczewicę mogłabym jeść codziennie pod każdą postacią, więc wykombinowałam pastę do chleba z moich ulubionych składników czyli soczewicy i suszonych pomidorów. Składniki: 200 g suchej (nieugotowanej) czerwonej soczewicy około 200 g suszonych pomidorów (najlepiej z zalewy) 2 średnie cebule(...)gładko. Wymieszaj z pozostałą częścia, dodaj ketchup. Gotowe. Smacznego Ps. przechowywana w lodówce spokojnie może stać nawet tydzień, oczywiście można też mrozić. Artykuł Pasta do kanapek z czerwonej soczewicy pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfwybieram głównie dorsza, solę, mintaja czy doradę. Jeśli grilluję czy zapiekam ryby to sięgam po tuńczyka, łososia lub halibuta. Do sosów z makaronem wybieram krewetki i małże. A do pasty wykorzystuję makrelę lub wędzonego łososia. Do sałatek używam tuńczyka w puszce i oczywiście śledzi w oleju. Nie lubię śledzi w occie czy soli a te w oleju sprawdzają mi się(...)wyraźnego smaku. Użyjcie najpierw odrobinę soli a jeśli stwierdzicie, że jednak jest jej za mało wtedy dopiero dodajcie trochę więcej. Lubisz ryby? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Pastę z wędzonej makreli. The post Sałatka śledziowa z papryką appeared first on MeCooks
mecookskilku innych składników o których przeczytacie w książce. Tytuł; Dieta Dash - sposób na nadciśnienie. Autor; Beata Woźniak Ilość stron; 160 Wydawnictwo; Buchmann Oprawa; Miękka Ja przygotowałam pyszną warzywną pastę na kanapki. Oczywiście przepis nie zawiera soli więc tak od razu ciężko się przestawić, ale myślę, że jeśli zrobimy to stopniowo efekty będą zadowalające. Pasta paprykowa. Składniki
Radość kipiąca uśmiechem.Dostałam od rodziców dużego pstrąga (ponad 1 kg!), więc oprócz jedzenia samej rybki, postanowiliśmy przygotować z niego jeszcze coś dobrego na kanapki. Pasta z wędzonego pstrąga to proste i pyszne smarowidło na kanapki, które przygotowuje się dosłownie w kilka chwil. Polecam! To świetny sposób na wykorzystanie większej ilości wędzonej ryby! Składniki: ok. 300 g wędzonego pstrąga(...)serka naturalnego (typu kanapkowy) 2 łyżki posiekanego świeżego koperku sól, Czytaj dalej... Artykuł Pasta z wędzonego pstrąga pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuKanapkowa pasta z batata Kanapki nie często goszczą w moim menu. Kilka lat temu odłożyłam pieczywo na bok na rzecz owsianki i tym sposobem zostałam miłośniczką śniadań na słodko. Ale od czasu do czasu żeby urozmaicić sobie poranek sięgam po coś innego. Dziś przypomniałam sobie o chlebie i takim to sposobem powstały pyszne kolorowe... Artykuł Kanapkowa pasta z batata
Fit Food BrunetkiHarissa to pasta z papryk, na którą przepisów jest tyle, co w Polsce przepisów na bigos. Korzenie ma w Afryce Północnej, ale zjecie ją i na Biskim Wschodzie i w Europie. Znajdziecie przepisy, które są delikatne, mocne, wędzone, z kuminem, kozieradką, cebulą i różnymi zestawami przypraw. Moja wersja jest wersją żydowskiej babci, która ze względu na drażliwy żołądek oraz charakter(...)niektóre brzmią tak abstrakcyjnie, że aż muszę spróbować. Przygotowanie jest banalnie proste, bo harissa jest prosta. Gotową harissę można trzymać w słoiku, w lodówce aż trzy tygodnie. Używam jako pasty do kanapek, marynaty do mięsa i warzyw, dipu do krakersów, nie wyobrażam sobie szakszuki bez harissy. Jeśli nie jesteście fanami ostrości w potrawach, to zmniejszcie ilość ostrej papryki i zastąpcie
ladykitchenBardzo często poszukujemy przepisu na szybkie w przygotowaniu przekąski. Nasze zmartwienie może rozwiązać bruschetta, której przygotowanie jest niezwykle szybkie i nie wymaga od nas niezliczonej liczby
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Aromatyczna, idealna do kanapek, chrupkiego pieczywa pasta na bazie zielonego bobu, wyrazistego czosnku i z dodatkiem chrupiącego prażonego słonecznika. Składniki: 350g bobu 2 łyżki soku z cytryny 50g łuskanego słonecznika 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy extra virgin Wykonanie: 1. Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, następnie wyłuskać. 2. Słonecznik uprażyć na suchej na patelni, a następnie zblendować(...)postaci proszku. 3. Bób zmiksować z oliwą, sokiem z cytryny, słonecznikiem i drobno posiekanym czosnkiem do konsystencji pasty. Doprawić solą i pieprzem do smaku, całość dokładnie wymieszać
Szalona Kuchnia EwelinyUwielbia pasty :) Te mięsne i rybne i warzywne . Często je robie , idealnie pasują do kanapek czy krakersów. Tym razem zapraszam na pastę z rzodkiewkami , ogórkiem kiszonym , świeżą natką pietruszki. Pyszna . Polecam :) Zapraszam do polubienia mojej strony na FB oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga -- https://gotowaniepatki.blogspot.com/ będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ A teraz przepis
Gotowanie PatkiJeśli chodzi o pasty kanapkowe, to zdecydowanie mam trzech faworytów: jajeczną, śledziową oraz twarogową . Dla urozmaicenia warto jednak czasami spróbować czegoś innego. Tutaj połączenie, które pewnie większość wykorzystuje do tradycyjnych kanapek, ale podane w nieco innej formie – pasty kanapkowej właśnie. 200 g szynki wieprzowej, cienko krojonej (może być konserwowa) 100 g sera żółtego 3-4 jajka garść roszponki
Smaki Na Talerzu