pasty - 13297 przepisów (strona:219/887)

Domowy ajvar 401

Ajvar jest to pasta warzywna przygotowana z pieczonej papryki, z dodatkiem bakłażana, cebuli, czosnku. W zależności od naszego podniebienia możemy ją zrobić w sposób bardziej lub mniej pikantny. W sklepach znajdziemy gotowe pasty, jednak taka domowa będzie z całą pewnością znacznie lepsza. Składniki 3 duże, czerwone papryki 1 bakłażan 3 ząbki czosnku 1 duża cebula 1/2 papryczki chilli odrobina oliwy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
BABA GHANOUSH - pasta z pieczonego bakłażana i sezamu 120

Składniki: 3 małe bakłażany 2 łyżki soku z cytryny 2 czubate łyżki pasty tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego sól, pieprz Sposób wykonania: Piekarnik nagrzewamy do 90°C. Bakłażany myjemy, skórkę nakłuwamy widelcem i układamy na blasze wyłożonej folią aluminiową. Pieczemy przez 50 minut. Bakłażany powinny być obkurczone, ich skórka cienka i wypieczona(...)środku bardzo miękki. Warzywa studzimy, następnie przekrawamy na pół i wydrążamy łyżką miąższ ze skórki. Przekładamy go do miski, dodajemy pozostałe składniki i przy pomocy blendera ręcznego miksujemy na pastę. Przechowujemy w lodówce. Podajemy z ulubionym pieczywem, grzankami lub świeżymi warzywami

Qchnia po prostu
Wegański serek z nerkowców z kolendrą na ostro 108

Zamiast sięgać po kupne serki, pasty, czy smarowidła na kanapki wolę przyrządzić je sama w domu. Tym bardziej, że mogę użyć takich składników i w takich proporcjach jak lubię. Najbardziej lubię pasty warzywne, natomiast dziś mam dla Was przepis na serek wegański z nerkowców. Niesamowicie zdrowy, smaczny i smarowny, idealny dla fanów smaku kolendry. Na co dzień nie jadam chleba

Be Fit Be Strong
Pomidorowo - brzoskwiniowa pasta jaglana 104

Pasty z jaglanki są zawsze super a ta jest niesamowita, pikantna, słodkawa, kremowa. Polecam do zrobienia dwóch porcji bo jedna szybko zniknie i nie nacieszycie się smakiem. No to co? zaczynamy? Pasta jaglana pomidorowa. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielone curry z brokułem i fasolką 82

Curry to jedna z moich ulubionych potraw. Wykorzystałem zieloną pastę curry, dzięki której uzyskałem idealny smak i zapach - danie jest mocno pikantne, czuć cytrynowy aromat (jeśli nie lubisz ostrych smaków, dodaj mniej zielonej pasty curry), jednak pikantny smak potrawy równoważony jest przez mleko kokosowe

Vegan Taste
Pasta twarogowa pomidorowa 77

Idealna pasta do kanapek, pyszna, zdrowa, pożywna. Sama nie spodziewałam się aż tak interesującego smaku, lekko słodkawa i pikantna, polecam gorąco. Pasta z twarogu z pomidorami. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Keto hummus z kalafiora (Paleo, LowCarb) 158

Paleo . Tahini główną nutą smakową Jak do tej pory, byłam przekonana, że za charakterystyczny smak hummusu odpowiada właśnie ciecierzyca. Okazuje się jednak, że główne nuty smakowe pochodzą z pasty sezamowej . W związku z tym, że tahini jest składnikiem naszej zmienionej receptury, różnica w smaku między tą imitacją a oryginałem jest naprawdę niewielka i jak dla mnie- wręcz niewyczuwalna. Potwierdza(...)zresztą większość osób, które miały okazję go spróbować. A były wśród nich także osoby regularnie spożywające tę pastę. Kalafior gotowany czy karmelizowany Można go w dodatku przyrządzić na dwa sposoby. Albo z kalafiora ugotowanego w wodzie albo ze skarmelizowanego, czyli smażonego na patelni lub upieczonego. W obu wersjach efekt końcowy jest bardzo smaczny. Istnieje jednak subtelna różnica w smaku między

Modern Cave Girl
Twarożkowa pasta tzatziki z azjatyckim akcentem FIT 102

Gotowa sól himalajska z mieszanką przypraw azjatyckich Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia Ser rozdrobnić widelcem, dodać pokrojonego w kosteczkę ogórka, posiekany koperek oraz zmiażdżony czosnek. Wszystko wymieszać. Jeżeli pasta jest zbyt gęsta dodać naturalny jogurt. Wszystko doprawić solą himalajską z przyprawami. Można polać oliwą extra vergine. Ta pasta może być świetnym nadzieniem do naleśników na ostro lub dodatkiem lekkich

Gotujemy i jemy
Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. 62

Bulion do ugotowania kurczaka Ogórek konserwowy 2-3 sztuki Musztarda 1 pełna łyżeczka Szczypiorek 1 pęczek Sól do smaku Pieprz do smaku Majonez 2-3 łyżki Wyk The post Pasta jajeczna z kurczakiem. Pasta z kurczaka. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szybkie ciasto z borówkami i lukrem borówkowym 485

puszystą masę. Cały czas ubijając wlewamy sok z cytryny. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem, wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy skórkę startą z cytryny – mieszamy. Przekładamy do formy wysmarowanej „magiczną pastą” (jeśli nie macie pasty, można formę natłuścić i oprószyć mąką). Na wierzchu układamy umyte i osuszone owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° C i pieczemy ok. 50 minut (góra

mojewypiekiinietylko
Pasta serowo-ziołowa 81

świeci słońce i jest całkiem przyjemnie. Taka zmienna pogoda sprzyja zachorowaniom.  Żeby się przed nimi uchronić trzeba się "wzmacniać od środka".  Na jesienno-zimowe chłody proponuję pastę z żółtego sera  z dodatkiem czosnku i zielonych ziół. Składniki: 2 00 g żółtego sera, 3  ząbki czosnku, garść natki pietruszki, k ilka listków bazylii, 2 -3 łyżki(...)pieprz do smaku. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać majonez, posiekane zioła,  drobno pokrojony czosnek.  Posolić, popieprzyć i dokładnie wszystko wymieszać. I gotowe - przygotowanie tej pasty zajmuje 5 minut,  a jest fajną alternatywą do kanapki z wędliną  czy zwykłym plastrem żółtego sera

Moja kraina smaków
Pasta jajeczna 92

Uwielbiam pasty kanapkowe. Można je przygotować na milion sposobów, z jajek, sera, kurczaka  i dzięki różnym dodatkom za każdym razem mogą smakować inaczej. Pasta jajeczna jest  świetną alternatywą  dla zwykłego jajka ugotowanego na twardo. Idealnie smakuje z chrupiącym, świeżym chlebem. Składniki: 4 jajka, pół pęczka szczypiorku, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz do smaku. Jajka ugotować na twardo

Moja kraina smaków
Pasta al pomodoro 127

Pasta al pomodoro, delikatnie przyprawiona, pomidorowa, ziołowa, podana z makaronem spaghetti (lub tagliatelle) oraz parmezanem. W daniu czuć cebulę i czosnek, delikatnie słodkie pomidory, zdecydowanie moje smaki. Wykończeniem jest ser i świeża bazylia lub posiekana natka. Najlepsza, jak dla mnie wersja dania z makaronem, obok carbonary . Zdarza się, że do takiego makaronu wrzucam posiekane czarne oliwki, pieczarki, cukinię lub/i chili(...)dodaję do sosu, wlewam jakieś 2-3 łyżki wody, w której gotował się makaron, mieszam. Wykładam na talerze, posypuję tartym parmezanem i dekoruję listkami świeżej bazylii lub natką. Pasta al pomodoro gotowa! Smacznego

Zasmakuj Kuchni