pasty - 13297 przepisów (strona:225/887)

Pasta z makreli, koziego sera i jajek 113

świeże poranne bułeczki. Makrela sama w sobie jest bardzo smaczna i zdrowo tłuściutka, ale po dodaniu do niej kilku składników i zmiksowaniu staje się jeszcze bardziej magiczna w smaku. Pasta jest bardzo aromatyczna, dzięki dodaniu ziół, koziego sera i ketchupu (oczywiście tego bardzo dobrego jakościowo). Pamiętajcie o tym, gdyż jakość składników ma znaczenie i zawsze wpływa na jakość smaku. Składniki

Zasmakuj Kuchni
Pasta z wędzonego łososia w muszlach makaronowych 533

Pasta z wędzonego łososia w muszlach Pyszna przekąska, która uświetni niejedno domowe przyjęcie. Muszle ładnie prezentują się na talerzu i wspaniale smakują, stanowią ciekawą przystawkę. polecam! Inne pomysły na pyszne i efektowne wykorzystanie muszli makaronowych znajdziecie TUTAJ Składniki: 15 muszli makaronowych 100g wędzonego łososia 100g serka śmietankowego 3 jajka ugotowane na twardo 5 rzodkiewek 3 płaty papryki marynowanej 1 łyżka(...)farszem. Układamy na talerzu *** *** Muszle wypełnione farszem przechowujemy w lodówce, przykryte folią spożywczą aby makaron nie wysechł *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Najlepsze przepisy na sałatki! 15 propozycji     Artykuł Pasta z wędzonego łososia w muszlach makaronowych pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Naleśniki z klopsikami, warzywami i awokado 143

całej patelni. Smażyć tak długo aż naleśnika da się przewrócić na drugą stronę. Drugą stronę smażyć już chwileczkę, kilka sekund. Delikatnie natłuścić patelnię przed smażeniem każdego naleśnika. Przygotowanie pasty z awokado – awokado przeciąć na pół, wyjąć pestkę. Za pomocą dużej łyżki wydrążyć miąższ. Podusić miąższ widelcem, dodać posiekaną chilli i sok z cytryny. Wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Przygotowanie(...)Wszystko delikatnie wymieszać. Skropić oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem. Składanie – klopsy podgrzać w mikrofali, to samo zrobić z naleśnikami. Na ciepły naleśniki rozłożyć sałatkę, pokrojone klopsy, pastę z awokado. Zawinąć i natychmiast podawać. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
PASTA Z BURAKÓW I CZOSNKU (SUPER ŻYWNOŚĆ) + KONKURS!!! 162

Pasta do pieczywa z buraków i czosnku pochodzi z książki "Super żywność czyli superfoods po polsku" Małgorzaty Różańskiej. Jest to bardzo prosta bo składająca się w sumie z 2 składników głównych (plus dodatki) pasta, a do tego smaczna, tania i zdrowa. Czego chcieć więcej! Idealnie sprawdzi się jako smarowidło do pieczywa zamiast, np. masła. Świetnie smakuje na kanapce z dodatkami

Kuchnia MagdaLeny
Pasta jajeczna z ketchupem 117

Przepis autorski (mój). Bardzo lubię różnorodne pasty (zerknijcie na moje przepisy - klik ), a jajeczne w szczególności (tu przykłady - klik i klik ).  Tym razem przedstawiam Wam ekspresową wersję, która idealnie komponuje się ze świeżym pieczywem , czy nawet plackami naleśnikowymi. Doskonale sprawdzi się również jako pyszny dodatek do krakersów lub chipsów. Polecam!   3 jajka   2 łyżki majonezu(...)curry sól, pieprz Dodatkowo: szczypiorek Jajka ugotować na twardo, a następnie obrać i zblendować z majonezem, ketchupem oraz musztardą.  Całość wymieszać z przyprawami, a następnie schłodzić w lodówce. Pastę podawać z posiekanym szczypiorkiem - można go wmieszać lub posypać po jej wierzchu.  #kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

Di gotuje
Roladki z tortilli – efektowna przekąska na zimno 367

wegański według tego przepisu lub domowy majonez wędlina wegańska w plasterkach liście świeżego szpinaku pomidor ogórek świeży W ersja 3: kilka tortilli według tego przepisu lub kupionych w sklepie pasta buraczkowa według tego przepisu wegański ser żółty według tego przepisu ogórek świeży rukola Wykonanie: Przygotowujemy beztłuszczowe tortille z batatów według tego przepisu albo używamy tych ze sklepu. Smarujemy dowolnie wybraną(...)pastą, układamy plasterki wędliny lub sera żółtego, pomidora, ogórka, papryki i zieleninę. Ciasno zawijamy tortillę w rulon i zawijamy w folię aluminiową lub plastikową. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Po upływie tego czasu wyciągamy z folii, kroimy, wbijamy wykałaczkę i nabijamy gruby plasterek świeżego ogórka lub oliwkę. Smacznego!   Artykuł Roladki z tortilli – efektowna przekąska na zimno

Lamarida.pl
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 200

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta jajeczna z awokado, kaparami i suszonymi pomidorami 146

Coś dietetycznego i zdrowego do kanapki. Pasta jajeczna z awokado, kaparami i suszonymi pomidorami. Prosta i szybka w przygotowaniu, a do tego mega zdrowa. Idealna na śniadanie. Czas przygotowania i ilość porcji 15 minut, około 4 porcji. Produkty 2 jajka, 1 dojrzałe awokado, 5 łyżeczek kaparów, 3-4 suszone pomidory (najlepiej bez zalewy), 1 łyżeczka sok z cytryny, sól, pieprz(...)skropl sokiem z cytryny. Gdy jajka ostygną pokrój je w drobną kostkę i wymieszaj z awokado. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj wszystko. Suszone pomidory pokrój drobno i dodaj do pasty. Następnie dodaj 5 małych łyżeczek kaparów. Wymieszaj i gotowe. Spróbuj także: Kanapka z jajem jajko pomidor szynka Penne z awokado awokado makaron pomidory Jajecznica z bobem jajko bób pomidor

Fit&Fast Kitchen
Tagliatelle z pesto pietruszkowym 202

W przypadku tego dania nie napracujecie się za dużo. Tagliatelle z pesto pietruszkowym przygotujecie w kilkanaście minut. Można powiedzieć – na przygotowanie tej potrawy będziecie potrzebowali

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z dyni i suszonych pomidorow 132

Zauroczyła mnie ta pasta od pierwszego kęsa. Idealna jest na kanapkach ale wybornie smakuje z makaronem, zwłaszcza razowym. Pachnie wybornie, smakuje obłędnie, warto ją zajadać bo do tego wszystkiego jest mega zdrowa. Przepis zaczerpnęłam od Marty Dymek. Pasta z dyni i suszonych pomidorów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Wege fasolka po bretońsku z fasolką azuki 221

Składniki: - ok. 1300 g (2 butelki)  Passaty pomidorowej 100% użyłam  firmy   Bio Idea - 2 szklanki fasolki azuki - namoczonej przez noc - 3 cebule - 1 płaska łyżeczka pasty z kurkumy  przepis tu - 2 łyżki majeranku - sól i czarny pieprz - opcjonalnie - olej lniany, bądź inny, do polania Przygotowanie: Namoczoną fasolę płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Do garnka(...)grubym dnem wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy poszatkowaną cebulę i gotujemy aż fasola zmięknie. Wlewamy passatę, dodajemy pastę z kurkumy, majeranek. Gotujemy na malutkim ogniu około 30 minut. Po tym czasie oceniamy czy dodajemy sól, ja dodałam tylko czarny pieprz. Odlewamy wodę z ugotowanej fasoli, dodajemy do sosu pomidorowego. Gotujemy około 15 minut na małym ogniu, po przykryciem. Nakładamy

Szkrab Je Sam
Pasta z makreli, jajek i sosu tatarskiego 137

Przepyszna, kremowa konsystencja pasty sprawia, że idealnie rozsmarowuje się na pieczywie, cudownie smakuje. Świetny pomysł na oryginalne śniadanie lub kolację. Jeśli chcemy jeszcze więcej witamin dodajcie coś od siebie, to co akurat macie w domu. Mogą to być świeży koperek, zielony ogórek, pomidorek, liść sałaty, rukoli, a nawet cienki krążek cebuli… Smacznego Składniki: 1 większa makrela wędzona obrana

Zasmakuj Kuchni
Wege bigos z ciecierzycą 184

Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 1 kg pomidorów malinowych - 0,5 kg ciecierzycy - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - czarny pieprz - majeranek około 2-3 łyżek - 1 łyżeczka pasty z kurkumy  przepis na pastę znajdziesz tu - 2 łyżki masła - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Ciecierzycę namoczoną przez noc w wodzie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną

Szkrab Je Sam
Pasta kanapkowa z wątróbki 150

Bardzo prosta i pyszna pasta kanapkowa. Posmakuje nawet osobom nielubiącym wątróbki. To właśnie dzięki niej przekonałam się do tego składnika. Składniki (4 porcje) -250 g wątróbki drobiowej -1 mała cebula -4 łyżki oleju rzepakowego -majeranek -sól, pieprz -natka pietruszki -mąka pszenna Przygotowanie Cebulę obrać, drobno pokroić, zeszklić na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Przełożyć do miseczki. Wątróbkę umyć, oczyścić, pokroić(...)mące i smażyć do zbrązowienia. Przełożyć do cebuli. Gdy składniki ostygną posypać majerankiem, pieprzem i opcjonalnie solą (ja nie używam). Całość zblendować na gładką masę. Pietruszkę posiekać, dodać do pasty i dokładnie wymieszać. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 189,6 kcal Tłuszcz: 13g Białko: 12,2g Węglowodany: 5,7g Smacznego :-) Przepis bierze udział w akcji

Zielona Kuchnia
Pasta kanapkowa z soczewicy i pieczonej papryki 159

Kolejna propozycja na kanapkową pastę-tym razem wegańska pasta z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki-coś innego,jako dodatek nie tylko do kanapek,ale również sprawdzi się np. do makaronu Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 300 g czerwonej papryki (2 sztuki) 20 g sera feta 2 ząbki czosnku tymianek rozmaryn pieprz, sól 5 łyżeczek oliwy z oliwek Przygotowanie: Soczewicę wypłukać

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania