Pasta kanapkowa z jajek i awokado

Pasta kanapkowa z jajek i awokado

Pasta kanapkowa z jajek i awokado

Przepis na : śniadanie

Uwielbiam awokado, za jego kremową konsystencję, za to, że tak cudownie pasuje do jajek. Za wszystko. Awokado jest najbardziej kalorycznym z owoców, składa się głównie z tłuszczów, ale wspomaga odchudzanie ! Bowiem tłuszcze, które zawiera są bardzo cenne i ważne w naszej diecie- są to tłuszcze nienasycone . Obniżają poziom cholesterolu we krwi i przyśpieszają metabolizm . Dzięki połączeniu tych tłuszczów z dużą dawką witaminy E  awokado wpływa zbawiennie na pracę mózgu , a także zapobiega rozwojowi ch... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cook&Love

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.