Przepis na : śniadanie
Uwielbiam awokado, za jego kremową konsystencję, za to, że tak cudownie pasuje do jajek. Za wszystko. Awokado jest najbardziej kalorycznym z owoców, składa się głównie z tłuszczów, ale wspomaga odchudzanie ! Bowiem tłuszcze, które zawiera są bardzo cenne i ważne w naszej diecie- są to tłuszcze nienasycone . Obniżają poziom cholesterolu we krwi i przyśpieszają metabolizm . Dzięki połączeniu tych tłuszczów z dużą dawką witaminy E awokado wpływa zbawiennie na pracę mózgu , a także zapobiega rozwojowi ch... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...