wpis. Pobił wszystkie rekordy popularności, gdzie tylko było to możliwe. Dziękuję Wam wszystkim za to i mam nadzieję, że zaskoczę Was jeszcze nie raz. Tymczasem, chciałabym przedstawić przepis na pastę, której przygotowanie nie zabiera dużo czasu, a smakowo zaskoczy prawie każdego. Niektórzy mogą się zastanawiać.. co to za połączenie? Cebula i jabłko? Ależ oczywiście, taki zestaw świetnie się(...)jabłka - 2 cebule - 1 łyżka oliwy/oleju - 1 łyżka miodu - pół łyżeczki cynamonu Jeżeli posługujemy się blenderem wysokoobrotowym, który bez problemu rozprawi się z ziarnami słonecznika i sezamu, wykonanie pasty zajmie nam chwilkę i będziemy mieć mniej roboty. Jednakże, jeśli nasz blender będzie miał problemy z ziarnami, powinniśmy zalać słonecznik zimną wodą na całą noc, a następnego dnia przełożyć
Be Fit Be Strongwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pomysł na pastę znalazłam w pewnym piśmie, ale moim zdaniem proporcje składników były... niezbyt dopasowane, a sama porcja gigantyczna (chyba że podana w skali tygodniowej). Pasta wyszła smaczna. Wspaniale komponuje się ze świeżym pieczywem i b yłaby fajnym pomysłem na farsz do zimnych przekąsek. Sama kasza jest bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez nasz organizm
Di gotujewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pastę z makreli chyba zna każdy. Osobiście robię ją w najprostszej wersji, ale można do niej dodać np. jajka ugotowane na twardo, biały ser czy korniszonego ogórka. Taka pasta jest pyszna i najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem - posmarowanym masłem. 1 makrela wędzona 70g masła 1 łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Wszystkie
Di gotujemniejsze, 150 g twarożku śmietankowego, jasna część pora, 1 mała papryczka chili, pęczek koperku, sól, pieprz Sposób przygotowania: Koperek posiekać i natrzeć nim łososia z obu stron. Przygotować pastę twarożkową: por i papryczkę chili bardzo drobno posiekać, dodać do twarożku, doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać. Na płacie łososia równomiernie rozsmarować pastę i podzielić go na dwie części. Każdą
Nie tylko w kuchnijeszcze na szybko pyszna pasta jajeczna ze szczypiorkiem i parmezanem. W sam raz na śniadanie lub kolację :) Do pasty użyłam pysznego majonezu od Społem Kielce . Zapraszam :) Składniki: 5 jajek 1/2 szklanki startego prmezanu 1 mały pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 lub 2 łyżki majonezu Wykonanie : Jajka ugotować na twardo, przelać zimną woda i obrać. Pokroić w kosteczkę
Sama słodycz i szczypta chiliPyszna pasta którą pewnie wielu z Was zna ze sklepów, zrobiłam swoją wersję, lepszą i bez zbędnych dodatków :) Z kawałkami cebulowych skwarków. Składniki: - 1 tofu naturalne (180 g), - 50 g świeżych drożdży (jeśli lubicie intensywny drożdżowy smak możecie dać całą paczkę), - 3 cebule prażone (wg TEGO przepisu), - 2 - 3 łyżki sosu sojowego, - pieprz, ew. sól do smaku. Wykonanie: Cebulę kroimy(...)masę tofu z dodatkiem cebuli z drożdżami dodając sos sojowy. Dodajemy do nich odłożoną cebulę i mieszamy łyżką, doprawiamy do smaku i mamy za niewielką cenę sporą ilość domowej pasty skwarkowej :) Smacznego
Co na wege obiad?Pasta jest bardzo smaczna.Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.Polecam na piątkowe śniadanie lub kolację. Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki mrożonego zielonego groszku 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy. Groszek przekładamy do garnka, zalewamy wodą, gotujemy do momentu aż będzie miękki, odcedzamy i studzimy. Razem z jajkami przekładamy do miski, dodajemy majonez(...)miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Pastę podajemy z pieczywem
Bajeczna Kuchniatego wyjdzie. Po dwóch tygodniach ciężkiej pracy, czekają mnie dwa tygodnie praktyk, później dwa tygodnie sesji, gdzie czekają na nas tylko 3 egzaminy, więc nie ma tego złego! Pasty na kanapkę, pasztety i inne smarowidła to coś, co Martynka lubi najbardziej. Na moim blogu znajdziecie ich ogromną ilość pod tymi linkami: pasty na kanapkę , smarowidła i kremy na słodko
Be Fit Be StrongPyszna pasta której podstawą jest pieczony bakłażan, prosta do zrobienia, najdłużej trwa pieczenie bakłażana. Składniki: - 3 nieduże bakłażany, - 1 puszka ciecierzycy, - 2 duże cebule, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki octu balsamicznego, - 1 łyżeczka cukru, - olej lub oliwa, - sól, pieprz, - wyciśnięty sok z 1/2 cytryny, - 1/2 szklanki wody (lub więcej gdy jest taka potrzeba). Wykonanie: Bakłażana myjemy, kroimy(...)dobrze zmieliła a na wierzch pozostałe warzywa i mielę krótko na najwyższych obrotach. Później próbuję, przyprawiam gdy potrzeba solą, dodaje pieprzu i jeszcze chwilę miksuje na małych obrotach. Pasta będzie fajnym dodatkiem do pieczywa, albo dipem do maczania warzyw. Smacznego
Co na wege obiad?Zdrowa, smaczna a przy tym niskokaloryczna pasta serowa z awokado doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczywa albo świeżych warzyw. Składniki - przybliżone proporcje 400 g gęstego jogurt greckiego lub białego sera albo labnehu (przepis na labneh) 1 awokado 1 pęczek drobno posiekanego szczypiorku opcjonalnie 1 pęczek posiekanej świeżej natki pietruszki 3-4 ząbki czosnku kilka kropli soku(...)widelcem lub zmiksować. Szczypiorek, czosnek, natkę pietruszki i chili drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować w blenderze Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, nachos lub jako pastę do pieczywa
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakaszy jaglanej. O jej niesamowitych właściwościach można byłoby napisać książkę, a sposobów jej przygotowania jest bez liku. Stanowi świetną bazę zarówno do wykwintnych potraw jak i szybkich przekąsek. Pasta, którą polecam tym razem, powstała w prezencie mikołajowym dla mojej Siostry. I bardzo przypadła jej do gustu. Wysyłam więc przepis w świat, może i ktoś inny znajdzie taki aromatyczny słoiczek(...)octu winnego balsamicznego - sól, pieprz do smaku - 1 łyżeczka ostropestu (opcjonalnie) Orzechy siekamy i prażymy 2 minuty na suchej patelni. Wszystkie składniki wrzucamy do pojemnika blendera, miksujemy na gładką pastę
Smakuje zdrowoPrzygotowanie bardzo proste, smak bajeczka. Dosyć duża porcja z tego wychodzi, więc spokojnie na imprezy można ją przygotować. Makrelę oczyścić z ości i skóry i wrzucić
Kuchnia PokoleńSkładniki na pastę z soczewicy: 0,5 szklanki soczewicy czerwonej łuskanej 1 łyżeczka: czosnku granulowanego, ziół prowansalskich 1,5 łyżeczki: papryki ostrej mielonej szczypta: pieprzu cayenne, soli 3 łyżki oliwy z oliwek Składniki na mintaja: 1 filet z mintaja 1 łyżka jogurtu naturalnego gęstego papryka ostra mielona, czosnek granulowany, szczypta soli mąka żytnia razowa Soczewicę zalewamy wrzątkiem - odstawiamy(...)plastikowej miski, wsypujemy wszystkie przyprawy oraz wlewamy oliwę. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę. W międzyczasie rybę obtaczamy w mące i smażymy na odrobinie oliwy. Podajemy razem. Pozostałą pastę można podawać na kanapki, na kolację lub śniadanie. :) Smacznego
Moje-pitraszeniewypiekamy słodkości z sezamem albo/ i z chałwą [ klik ] Wybrałam sezam gdyż już dawno miałam ten blok do zrobienia i czekał na swoją kolej a że jest w nim pasta sezamowa więc już nic nie stało na przeszkodzie. Blok jest bardzo sezamowy i pistacjowy, pyszny, zawiera dużo białka i nadaje się idealnie dla sportowców. Mnie smakuje ogromnie, zachęcam do wypróbowania(...)Blok twarogowo - pistacjowy z pastą sezamową. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieKiedy nie mamy pomysłu co przygotować na śniadanie lub kolacje, warto zrobić pyszną pastę jajeczno- rybną. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem. SKŁADNIKI: 1 puszka śledzi po gdańsku w oleju, 5 jajek, 1 cebula, 1 pęczek szczypiorku, 1 łyżka majonezu, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Szczypiorek(...)obieram i kroję w małą kostkę. 2. Przygotowane jajka, cebulę i szczypiorek przekładam do salaterki. Dodaję śledzie (bez oleju) oraz majonez. Dokładnie łączę wszystkie składniki przy pomocy widelca. 3. Pastę doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Podaję z pieczywem
Tradycyjna kuchnia Kasi