Bliny gryczane – pełnoziarniste drożdżowe placki z patelni

Bliny gryczane – pełnoziarniste drożdżowe placki z patelni

Bliny gryczane – pełnoziarniste drożdżowe placki z patelni

Przepis na : śniadanie

Przepis na bliny gryczane, które doskonale zastąpią chleb na śniadanie albo będą stanowić świetną bazę pod smakowite przekąski nie tylko dla osób z cukrzycą. Można je podawać na słono i na słodko. Bliny to drożdżowe placki występujące w tradycyjnej kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej. Przypomniały mi się ostatnio i właśnie je zrobiłam. Użyłam do ich przygotowania mąki pszennej pełnoziarnistej i mąki gryczanej. Ziarna gryki doskonale się wpisują w dietę osób chorujących na cukrzycę, co nie raz już podkreśla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Dietolog

Autor

DietologDietolog

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

placuszki, placki, śniadania, śniadanie, ciasto, śledź, pasty, pasta, drożdżowe, dieta, chleb, przekąski, łosoś, przekąska, łosoś wędzony, sledzie w oleju, ciasto z białek , ciasto drożdżowe, chleb na drożdżach , drugie danie

Inne przepisy z Dietolog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.