pasta - 17303 przepisów (strona:889/1154)

Kawa marcepanowa 213

wzmacnia świąteczny klimat.  Przygotujcie koniecznie.  Przepis podejrzałam na blogu I love latte i odrobinę go zmodyfikowałam. Składniki: 250 ml mleka 50 ml świeżo zaparzonej kawy 50 g pasty marcepanowej (tej) płatki migdałowe przyprawa korzenna Wykonanie: Zaparzyć kawę. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni.  Mleko podgrzać z marcepanem i przyprawą korzenną cały czas mieszając.  Gorące mleko przelać

Sto kolorów kuchni
Razowe ciasteczka z wanilią 185

masła15 dag cukru pudru30 dag maki razowej1 jajo2 łyżeczki mielonej wanilii lub ziarenka z  2 lasek wanilii, ew. cukier waniliowyszczypta soli1/2 łyżeczki sodyWanilia mielona, w laskach czy w paście znajdziecie na stronie www.Skworcu.com.pl.1.  Wszystkie składniki połączyć ze sobą, zagnieść ciasto. Rozwałkować i wykrawać ciasteczka szklanką, ozdobnym dnem zrobić wzorki z wierzchu każdego kółeczka. Waniliowe ciasteczka układać

Apetyczna babeczka
Roladki z Łososia Wędzonego 293

przygotowania:Serek mieszamy z musztardą, majonezem i przyprawami. Na foli aluminiowej układamy płaty łososia tworząc z nich prostokąt (tak aby jeden kawałek zachodził na drugi). Na łososia wykładamy przygotowaną pastę i zwijamy jak roladę (można do tego celu posłużyć się matą bambusową do robienia sushi). W takiej formie odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie roladkę kroimy

Słodka Strona
Makaron po Grecku 231

Makaron po Grecku (Spaghetti) to włoskie danie z greckim akcentem. Popularne dla kuchni greckiej składniki takie jak oliwki i ser feta idealnie komponują się z włoskim sosem pomidorowym i pastą. Mieszanka tych obu kuchni tworzy pyszne, pożywne, proste i szybkie danie - idealne na codzienny obiad lub nawet romantyczną kolację dla "średnio" zaawansowanych domowych kucharzy ;)Makaron po Grecku - Składniki

Słodka Strona
Alma: Roladki z grillowanej cukinii 168

brązowa. Następnie trzeba pokroić warzywo w cienkie plastry.Pokruszony ser feta i drobno posiekaną natkę pietruszki wystarczy skropić sokiem z cytryny i wszystko delikatnie wymieszać. Plastry cukinii należy posmarować przygotowaną pastą oraz dodać liście świeżego szpinaku i bazylii.Doprawić do smaku cukinię szczyptą pieprzu i soli, zrolować plastry i danie gotowe do degustacjiŹródło: http://www.almamarket.pl/akademia-smaku/przepis/25875/#sthash.fuSbZJf6.dpuf

WojnaNaSmaki.pl
Spotkanie Blogujących Babeczek - relacja 149

7. września w Gorzowie Wlkp. odbyło się Spotkanie Blogujących Babeczek. Udział w nim wzięły:CzarodziejkaCholera NaczelnaCholera JasnaBalsamowoKlusiKruszynkaRossnettDreszkaOlkaAnna WPaprykensAsiaoraz ja :)Gościło nas Bistro Alibi

Codzienna kuchnia niecodzienna
Delikatne waniliowe pancakes z orzechową czekolą 255

sama nazwa wskazuje ;) Przyjrzałam się deklarowanemu składowi tego kremu:czekolada ciemna (53% kakao),czekolada biała,czekolada mleczna,mleko zagęszczone,mleko zwykłe,mleko w proszku pełne,cukier puder,pasta z orzechów laskowych,olej,E 202.Do czego się przyczepiłam? Do mleka w proszku, którego unikam oraz do składnika konserwującego E 202. Poszukałam trochę informacji na temat E 202 i znalazłam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasztet wieprzowy z czerwoną fasolą 155

mielenia. Ustawić grubsze sitko, żeby nie zmieliło się na miazgę, powinny być wyczuwalne grudki. Masę przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać.Taki pasztet można podawać bez zapiekania jako pastę do kanapek, ale można też ułożyć w foremce, wierzch przykryć na przykład plastrami boczku i zapiec w piekarniku. Jest doskonały również jako farsz do pierogów (tak tak) czy to tart :) Polecam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Andrzejkowe szybkie przysmaki 224

żółtym seremPiwoszki, czyli zapiekane pierożki z ciasta piwnego z farszem szpinakowymNuggets'y z sosem musztardowo-miodowymZupa serowa po studenckuNa zimno:Sałatka z boczkiem i jajkiemTortilla wegetariańska z pasta z czerwonej fasoliŁososiowa przekąska na szybkoNa słodko:Błyskawiczny jabłecznik sypanySkubaniec, czyli szybki kruchy placek z budyniem i owocamiGruszka Moniki, czyli tarta z gruszką na miodzie cynamonowymŻyczę wszystkim udanej zabawy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Danie na specjalne okazje! 150

przyprawiam chilli, natka pietruszki i pieprzem.   Nastawiam piekarnik na ok 180 stopni i zabieram się za zwijanie roladek. Smaruję jedną stronę cienką warstwą majonezu ( może być musztarda, pasta serowa), na to kładę ser, szynkę i zwijam jeśli używam bekonu wcześniej go przysmażam na suchej patelni z każdej strony po kilka minut.  Większe zwinięte roladki kroję na pół

NA MOIM TALERZU
Cebula 194

mięsa. W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie twarożku, poprzez potrawy ze śledzi, ryb, befsztyku tatarskiego, smażonej wątróbki, rumsztyku. Nie wspominając o sosach, zupach, surówkach, pastach smakowych itp.zrodlo: wyd. Publicat, "Kuchnia Polska", Ewa Aszkiewicz

Klaudynkowa kuchnia
KARJALANPIIRAKAT *(PIEROGI KARELSKIE) 239

wyrabiając kciukiem charakterystyczną falbankę. Pieczemy ok. 20 min w 250 stopniach. Po wyjęciu z piekarnika pierogi smarujemy masłem zmieszanym z wodą.Tradycyjnie podaje  się  je z pastą  jajeczną, zrobioną z 3 ugotowanych jajek i uwaga - kostki masła!Podałam je jako dodatek do kremowej zupy z dyni i było pysznie!!!    /źródło "Kuchnia

Anioły w kuchni
Makaroniki - esencja Paryża 137

Makaroniki, już sama nazwa brzmi uroczo... Są to delikatne, rozpływające się w ustach migdałowe ciasteczka, wypełnione przepysznym kremem. Dla mnie to esencja Francji, a przede wszystkim

Food Square
Makaroniki z lemon curd 140

Po ostatnim makaronikowym sukcesie (do zobaczenia tutaj) postanowiłem przyrządzić je raz jeszcze. Tym razem wiosenne - w słonecznym kolorze i przełożone pysznym cytrynowym kremem. Są lekko słodkie

Food Square
Pszczeli tort z jagodami 219

Tort ten powstał na bardzo specjalne zamówienie. Dwuletnia już jubilatka, dla której był robiony zażyczyła sobie, by był niebieski i miał pszczoły. Jego wizja kształtowała się

Food Square