Włoska focaccia w nieco innym wydaniu, gdyż wyglądająca niemalże jak obraz . Przygotowana z ciasta drożdżowego , na którym to cieście układane są warzywa oraz zioła, tworząc coś
MeCooksSalsa di Pomodoro e Basilico – Pomidory i Bazylia – Klasyczny Smak Italii Italia — kraj, który kojarzy się nie tylko z wyśmienitą
RafalCookTagliatelle Fra Diavolo — Historia i Pochodzenie Włoska kuchnia słynie z bogactwa smaków i aromatów, które zachwycają podniebienia smakoszy na całym świecie. Jednym z najbardziej charakterystycznych i
RafalCookPesto rosso przepis Pesto pomidorowe z suszonych pomidorów to moje ulubione! Jego nazwa oznacza „czerone pesto”, co wynika z koloru składników użytych do przygotowania
Dorota SmakujeLekki, pożywny i bardzo smaczny pasztet z pieczarek do smarowania. Pasztet do smarowania pieczywa jest bardzo łatwy do zrobienia, a składniki do jego wykonania nie są
Kuchcik gotujeJednym z magicznych połączeń smaków jest sezonowy makaron z bakłażanem i serem feta z dodatkiem suszonych pomidorów i wyrazistej w smaku rukoli. Ta potrawa łączy w
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pieczony Camembert z patelni z dodatkiem świeżego rozmarynu, czosnku i oliwy, to pomysł na szybką i mało pracochłonną ciepłą przekąskę . To, iż w tym przepisie ser
MeCooksProsty dip z karmelizowanej cebuli , który podany na imprezach robi zawsze prawdziwą furorę. Wydawać by się mogło, iż dip cebulowy nie jest czymś co może zachwycić
MeCooksKrucha tarta z gruszką i serem to wytrawny wypiek , który łączy w sobie słodkie owoce z serowym nadzieniem. Chrupkości tarcie nadaje nie tylko kruche ciasto ale
MeCooksW mojej lodówce zawsze znajdzie się porcja wyśmienitego, pomidorowego sosu, który idealnie pasuje zarówno do makaronu, warzyw, mięsa, pizzy i zapiekanek. Ten smaczny sos pomidorowy doskonale
codojedzeniaNajprostszy przepis na pesto z czosnku niedźwiedziego. Tylko podstawowe składniki bez żadnych dodatków. Czosnek niedźwiedzi jest bardzo zdrowy, ma wiele właściwości zdrowotnych,
Agusiowe smakołykiCukiniowe lasagne bezmakaronowe to mój faworyt. Jest to danie niskowęglowodanowe , ponieważ nie zawiera charakterystycznych dla tej potrawy pszennych lasagne. Zamiast nich użyłam cukinię, pokrojoną w cienkie
codojedzeniaMamy tylko jeden zestaw zębów (nie licząc mleczaków). Jeśli chcemy, żeby posłużył nam jak najdłużej, musimy o niego odpowiednio zadbać. Z jednej strony jest to oczywiste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Masło czosnkowe to przepyszny dodatek do pieczywa, gorących ziemniaków lub moskoli. Rewelacyjnie smakuje zwłaszcza na chrupiącym pieczywie! Jest mocno aromatyczne za sprawą czosnku, który jest swoją
WegePrzepisJajka proste i szybkie w przygotowaniu. Sprawdzą się zarówno na śniadanie, kolacje czy jako przystawka na Wielkanocnym stole, polecam :) Składniki : - puszka sardynek w oleju
Kulinarne przemyslenia