wymieszaj, żeby podgrzać ją i pokryć sosem. Nałóż na talerze paski cukinii, posyp dużą ilością tartego parmezanu i poddawaj ze świeżo wyjętymi z piekarnika bułeczkami focaccia. ***** We prepare pasta with zucchini. We slice the zucchini along a long thin ribbons for cabbage slicer or peelers, no agent this throw it away. We cut the ribbon into
Projekty ze smakiemzaraz po pojawieniu się pryszcza.Drugim sposobem,który daje dobre efekty jest użycie maseczki z drożdży. Zwykłe, piekarskie drożdże rozmieszać z małą ilością ciepłej wody lub mleka do uzyskania konsystencji pasty i nałożyć na twarz grubą warstwą. 10 minut póżniej usunąć papkę chusteczką i umyć letnią wodą twarz
Pasje JolkiPASTA Z PESTO I KREWETKAMIKochani zapraszam Was na pyszne spaghetti przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota! przepis KLIK
SMYKWKUCHNITapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie tapenady jest wyjątkowo proste i szybkie. Watro spróbować Składniki:1 słoiczek (290 g) czarnych oliwek bez pestek2 łyżeczki kaparów2 łyżki oliwy z oliwek2 fileciki anchois1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie:Wszystko razem zmiksować, dolewając stopniowo oliwę
Oryginalny smakPasta kanapkowa z suszonych pomidorów i twarożku idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska. Warto spróbować Składniki:200 g twarogu5-6 suszonych pomidorów w oleju1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka oliwy z oliwekszczypta cukrusólpieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakJajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku. Pięknie się prezentują i wyjątkowo smakują Składniki:6 jajek1 puszka tuńczyka130 g twarogu1 łyżka majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół (wzdłuż) i wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć, dodać żółtka, twaróg, majonez
Oryginalny smakKlasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego
Oryginalny smakDelikatna polędwiczka wieprzowa marynowana w ostrej paście harissa z aromatyczną kaszą pęczak. Dzięki harissie polędwiczka nabiera innego wymiaru i oryginalnego smaku, a kasza z marchewką smażoną na masełku… pycha Dodatkiem do potrawy może być raita z ogórkiem, która świetnie komponuje się z tym daniem. Spróbujcie Składniki:Polędwiczka:1 polędwiczka wieprzowa1 pełna łyżka przyprawy harissa2 łyżki oliwy z oliweksólKasza
Oryginalny smakostudzoną żelatynę, cały czas mieszając. Gotową masę przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i wstawić do lodówki, aż stężeją. Rukolę umyć, osuszyć i zmiksować z oliwą z oliwek. Odłożyć łyżkę pasty z rukoli i delikatnie połączyć z pozostałą częścią bitej śmietany, doprawić odrobiną soli. Do reszty zmiksowanej rukoli dodać śmietankę 18%, szczyptę cukru, sól i pieprz. Stężały mus z łososia przełożyć
Oryginalny smakzupełności wystarczy nam za cały obiad.Zupa pikantno-kwaśnaProporcje dla 4-5 osóbCzas przygotowania: 40 minutSkładniki:1,5 litra bulionu (u mnie przygotowany na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej) lub wody1 duża pierś z kurczaka1 cebula6 sporych pieczarek1/2 szklanki pędów bambusa1 duża marchewka4 łyżki ciemnego sosu sojowego4 łyżki octu3 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki chili1/2 łyżeczki pieprzu2
Kulinarne przygody Gatitysałatkę i zamykamy górną częścią bułki. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! :)* W niektórych sklepach z azjatycką żywnością można dostać już posiekaną i zamrożoną trawę cytrynową. Możemy również dodać 1/2-1 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej.** Jeżeli nie uda Wam się kupić sosu Sriracha, możecie dodać odrobinę pikantnego ketchupu
Tajskie smakipewne, drugie danie macie już z głowy. Krupnik Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1500 ml bulionu (u mnie przygotowany na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej ), ewentualnie wody 4 skrzydełka z kurczaka 5 łyżek kaszy jęczmiennej mazurskiej 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 5 suszonych grzybków 6 średnich ziemniaków
Kulinarne przygody Gatityjest nawet dosłownie - nie tylko w produkcji, ale i w uciekaniu z miski. To jedna z tych "zawsze smakujących". Świetnie sprawdza się jako sałatka, ale i jako pasta kanapkowa. Jak zwał tak zwał, jak jadł, tak jadł - grunt, żeby było smacznie! A skoro od wielu lat widząc pora, od razu mamy w głowie zamysł na nią, to właśnie taka być
Wypisz Wymaluj