pasta - 17303 przepisów (strona:896/1154)

Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 133

wymieszaj, żeby podgrzać ją i pokryć sosem. Nałóż na talerze paski cukinii, posyp dużą ilością tartego parmezanu i poddawaj ze świeżo wyjętymi z piekarnika bułeczkami focaccia. *****   We prepare pasta with zucchini. We slice the zucchini along a long thin ribbons for cabbage slicer or peelers, no agent this throw it away. We cut the ribbon into

Projekty ze smakiem
maseczka na pryszcze 138

zaraz po pojawieniu się pryszcza.Drugim sposobem,który daje dobre efekty jest użycie maseczki z drożdży. Zwykłe, piekarskie drożdże rozmieszać z małą ilością ciepłej wody lub mleka do uzyskania konsystencji pasty i nałożyć na twarz grubą warstwą. 10 minut póżniej usunąć papkę chusteczką i umyć letnią wodą twarz

Pasje Jolki
Makaron z krewetkami i pesto z orzechów brazylijskich 129

PASTA Z PESTO I KREWETKAMIKochani zapraszam Was na pyszne spaghetti  przywiezione prosto z Asyżu, najdłuższe jakie jadłam, nie mieściło mi się w żadnej szafce;-), z dodatkiem pesto ze świeżej bazylii, oliwy z oliwek i orzechów brazylijskich, podane z krewetkami w sosie limonkowym. Pychota! przepis KLIK

SMYKWKUCHNI
Tapenada z czarnych oliwek 159

Tapenada to pasta z oliwek, kaparów i oliwy z oliwek. Dodatkowo wzbogaciłam jej smak czosnkiem i filecikami anchois, ponieważ w takiej wersji najbardziej mi smakuje. Przygotowanie tapenady jest wyjątkowo proste i szybkie. Watro spróbować Składniki:1 słoiczek (290 g) czarnych oliwek bez pestek2 łyżeczki kaparów2 łyżki oliwy z oliwek2 fileciki anchois1 ząbek czosnkupieprzPrzygotowanie:Wszystko razem zmiksować, dolewając stopniowo oliwę

Oryginalny smak
Pasta z suszonych pomidorów i twarogu 187

Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i twarożku idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska. Warto spróbować  Składniki:200 g twarogu5-6 suszonych pomidorów w oleju1 łyżeczka majonezu1 łyżeczka oliwy z oliwekszczypta cukrusólpieprzPrzygotowanie:Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Oryginalny smak
Jajka faszerowane tuńczykiem i twarogiem 169

Jajka faszerowane możemy zrobić jako przystawkę na imprezę lub ozdobić nimi świąteczny stół. Wielkanoc jest doskonałą okazją, aby przygotować jajka faszerowane pastą z tuńczyka i twarożku. Pięknie się prezentują i wyjątkowo smakują Składniki:6 jajek1 puszka tuńczyka130 g twarogu1 łyżka majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Przekroić na pół (wzdłuż) i wyjąć żółtka. Tuńczyka odsączyć, dodać żółtka, twaróg, majonez

Oryginalny smak
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 185

Klasyczna pasta na kanapki z ugotowanych na twardo jajek z dodatkiem szczypiorku. Jest delikatna, błyskawiczna w przygotowaniu i idealna na śniadanie.Składniki:6 jajek1 pęczek szczypiorku2 łyżeczki musztardy2 łyżki majonezusólpieprzPrzygotowanie:Jajka ugotować na twardo, obrać i mocno rozgnieć widelcem. Dodać drobno posiekany szczypiorek, musztardę i majonez. Wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.Smacznego

Oryginalny smak
Polędwiczka wieprzowa z harissą i kaszą pęczak 172

Delikatna polędwiczka wieprzowa marynowana w ostrej paście harissa z aromatyczną kaszą pęczak. Dzięki harissie polędwiczka nabiera innego wymiaru i oryginalnego smaku, a kasza z marchewką smażoną na masełku… pycha Dodatkiem do potrawy może być raita z ogórkiem, która świetnie komponuje się z tym daniem. Spróbujcie Składniki:Polędwiczka:1 polędwiczka wieprzowa1 pełna łyżka przyprawy harissa2 łyżki oliwy z oliweksólKasza

Oryginalny smak
Mus z wędzonego łososia w sosie z rukoli 177

ostudzoną żelatynę, cały czas mieszając. Gotową masę przełożyć do wysmarowanych masłem foremek i wstawić do lodówki, aż stężeją. Rukolę umyć, osuszyć i zmiksować z oliwą z oliwek. Odłożyć łyżkę pasty z rukoli i delikatnie połączyć z pozostałą częścią bitej śmietany, doprawić odrobiną soli. Do reszty zmiksowanej rukoli dodać śmietankę 18%, szczyptę cukru, sól i pieprz. Stężały mus z łososia przełożyć

Oryginalny smak
Zupa pikantno-kwaśna 175

zupełności wystarczy nam za cały obiad.Zupa pikantno-kwaśnaProporcje dla 4-5 osóbCzas przygotowania: 40 minutSkładniki:1,5 litra bulionu (u mnie przygotowany na bazie domowej warzywnej pasty bulionowej)  lub wody1 duża pierś z kurczaka1 cebula6 sporych pieczarek1/2 szklanki pędów bambusa1 duża marchewka4 łyżki ciemnego sosu sojowego4 łyżki octu3 łyżki mąki ziemniaczanej1/2 łyżeczki chili1/2 łyżeczki pieprzu2

Kulinarne przygody Gatity
Tajski burger 197

sałatkę i zamykamy górną częścią bułki. Dekorujemy listkami mięty. Smacznego! :)* W niektórych sklepach z azjatycką żywnością można dostać już posiekaną i zamrożoną trawę cytrynową. Możemy również dodać 1/2-1 łyżeczki pasty z trawy cytrynowej.** Jeżeli nie uda Wam się kupić sosu Sriracha, możecie dodać odrobinę pikantnego ketchupu

Tajskie smaki
Przegląd tygodnia na moim blogu-1 145

                                                   

W kuchennym oknie Ewy
Krupnik 213

pewne, drugie danie macie już z głowy. Krupnik Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1500 ml bulionu  (u mnie przygotowany na bazie  domowej warzywnej pasty bulionowej ), ewentualnie wody 4 skrzydełka z kurczaka 5 łyżek kaszy jęczmiennej mazurskiej 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 5 suszonych grzybków 6 średnich ziemniaków

Kulinarne przygody Gatity
SAŁATKA/PASTA KANAPKOWA Z PORA 2754

jest nawet dosłownie - nie tylko w produkcji, ale i w uciekaniu z miski. To jedna z tych "zawsze smakujących". Świetnie sprawdza się jako sałatka, ale i jako pasta kanapkowa. Jak zwał tak zwał, jak jadł, tak jadł - grunt, żeby było smacznie! A skoro od wielu lat widząc pora, od razu mamy w głowie zamysł na nią, to właśnie taka być

Wypisz Wymaluj