Przepis na : obiad
Niemalże historyczny sos bolognese, bo pierwsze przepisy z nim można znaleźć w książkach kucharskich z XVIII wieku. Zna każdy i lubi chyba też każdy. Tradycyjnie jest przygotowywany na mięsie i bulionie z dodatkiem pomidorów i wina. Sos bolognese to podstawa wielu potraw kuchni włoskiej. Przede wszystkim lasagne. Najczęściej sos bolognese podaje się z makaronem tagliatelle, ale prawda jest taka, że będzie smakował doskonale z każdym typem makaronu. Sos bolognese a dokładnie Ragu Alla Bolognese nie powinien być be...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.
Czytaj dalej...Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.
Czytaj dalej...