pyszne. Składniki: 100 g białek (z około 3 jajek) 110 g zmielonych migdałów (migdały Bakalland) 200 g cukru pudru 50 g cukru barwnik spożywczy (w proszku, lub paście) Czekoladowe ganache: 225 g gorzkiej czekolady 180 ml śmietany kremówki Wykonanie: Białka należy przetrzymać ok 24 godz w temp pokojowej. Zmielone migdały (mąkę migdałową) przesiewamy z cukrem pudrem
Malinowe PocałunkiPatrząc na piękne pomidory rosnące w ilościach przekraczających możliwości ich jedzenia, zastanowiłam się jak można by było je wykorzystać. Chodziło mi o to, co zrobić innego niż przecier, keczup, pasty, suszone... więc nie byłabym sobą, gdybym nie "pojechała po bandzie". Jak to zazwyczaj mówię: "Ogranicza nas tylko i wyłącznie nasza wyobraźnia", a gotowanie to jedna wielka przygoda, której nikt
Malinowe PocałunkiMimo wszystko z optymizmem patrzę w przyszłość i powiem wam, że do świąt zostało tylko 47 dni ;D Dzisiaj na śniadanko orkiszanka z pysznym połączeniem brokuły + naturalne tahini (pasta sezamowa) ^^ ~ Orkiszanka z siemieniem lnianym, brokułami, jogurtem naturalnym, tahini i jagodami goij ~ Składniki: 40g płatów orkiszowych 10g otrębów owsianych 5g świeżo mielonego siemienia lnianego 150g jogurtu naturalnego 150g różyczek
Kuchenny Skrawek NiebaŚniadanie, to posiłek, bez którego nie wyobrażam sobie dnia. Nigdy nie opuszczam domu z pustym brzuchem, dlatego dzisiaj pokażę Wam moje standardowe śniadanie, a już niedługo, zamieszczę przepisy na pasty do pieczywa, bardzo fajną alternatywę i urozmaicenie kanapek :) Wiem, że lekarze i dietetycy odradzają picie w trakcie i po jedzeniu, ale ja nie potrafię zjeść kanapki, bez filiżanki dobrej herbaty.Sk
Taste Of My Daywcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek stołowych
Taste Of My DayPodczas jednej z bezcelowych wycieczek po sklepie i oglądania niemal wszystkiego co znajduje się na półkach, przez przypadek natknęłam się na paczuszki z makaronem Diet Pasta. Dziwnie wyglądające opakowanie choć nie urzekło zwróciło moją uwagę. Gdyby nie opis i informacja o składzie i kaloryczności produktu, nie wylądowałoby w moim koszyku. Bo właśnie skład tego produktu najbardziej mnie zaintrygował. Produkt
Taste Of My Daywywaru, w domu unosi się niesamowity zapach, w którym króluje nuta trawy cytrynowej, dlatego tak istotne jest, by korzystać ze świeżych pędów, choć w sklepach dostępne są zamienniki, np. pasta z trawy cytrynowej lub trawa w zalewie, one nie dorównają oryginalnemu produktowi. Wywar odcedzamy. Dodajemy szklankę wody, dwie rozdrobnione papryczki chilli, pieczarki, sok z jednej limonki oraz skórkę otartą
Taste Of My Daycebula 300 ml mleka kokosowego sól, pieprz, papryka słodka i ostra pestki dyni, kolendra do przystrojenia Wykonanie: Na dwóch łyżkach oleju roślinnego przesmażamy skrzydełka kurczaka. Ja obtoczyłam je w paście z chilli i czosnku, którą przywiozłam z wakacji. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę dynię, marchew, papryczkę chilli i ząbek czosnku w całości. Zalewamy bulionem i gotujemy na małym
Taste Of My Dayrodzaju burgerów i kotlecików. Co jest ich podstawą? Oczywiście cudowna ciecierzyca. Na blogu mogliście już zobaczyć kilka dań z wykorzystaniem ciecierzycy. Między innymi hummus , sałatkę z ciecierzycy lub też pastę pomidorowo-cieciorkową . Jeśli interesują Was inne pomysły na wegetariański "fast food" wypróbujcie te wegetariańskie hot dogi :) A teraz już zajmijmy się falaflami. Wystarczy, że dodacie do nich prostą sałatkę
Okolice PalnikaSkładniki: (2 porcje) 400g ugotowanych ziemniaków awokado przyprawy: sól, pieprz, czosnek + szynka, szczypiorek, jajko Awokado obieramy ze skórki, rozkrajamy i wyjmujemy pestkę. Następnie miksujemy z ziemniakami na gładką pastę, w tym celu możemy użyć blendera lub po prostu zrobić to widelcem. Całość przyprawiamy, dodajemy szynkę, szczypiorek i przekładamy do kokilek. Na koniec, na środku każdej kokilki robimy płytkie wgłębienie
Kuchenny Skrawek Niebaobiad! Zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 szt serka Arla Apetina naturalny - 3 szklanki puree z upieczonej dyni piżmowej - 2 ząbki czosnku - świeży imbir - kardamon - chili - 3 łyżki śmietanki kokosowej - 1 łyżka pasty z trawy cytrynowej - sól morska - 2 litry wody - 4 łyżki oliwy z oliwek na wierzch: - garść suszonych śliwek - bagietka pełnoziarnista prowansalska - świeża natka pietruszki - pestki z dyni
SMYKWKUCHNIdodatkowe składniki wybrałyśmy krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie fantastycznie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju makaronu oraz jako pasta na świeżą, chrupką bagietkę. Jeśli jesteście ciekawi naszej obiadowej kompozycji, koniecznie wypróbujcie: Składniki: ziemniaczany spód do pizzy : 350g ugotowanych ziemniaków, 250g mąki pszennej i 1łyżka
Symfonia Smakówwlewamy także wodę którą puściły.4. Gotujemy przez pewien czas, ja robiłam to ok. pół godziny na małym ogniu. 5. W szklance mieszamy śmietanę z mąką (wyjdzie konsystencji pasty), dodajemy po łyżce bulionu z pieczarek i mieszamy (wystarczy kilka łyżek). Zawartość szklanki wlewamy do gotujących się pieczarek. 6. Tak przygotowany sos pieczarkowy gotujemy jeszcze na minimalnym ogniu
Malowane smakiemsłodzone syropem z agawy Primavika jest idelane dla małych i dużych łasuchów. Wyborne w smaku, słodkie i wartościowe. Bogate w tłuszcze wielonienasycone, błonnik oraz żelazo, wapń i magnez. Składniki: pasta sezamowa 60%, syrop z agawy 36%, emulgator: lecytyna ( z soi ), aromat: wanilina. Produkt może zawierać: orzeszki arachidowe, orzechy nerkowca i migdały . Tłuszcz sezamowy na powierzchni masła
Z Kuchni Do KuchniJako że nie jem mięsa lubię wszelkie wariacje na temat past i pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki: 2 szklanki fasoli, 20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak, marchew, pietruszka, kawałek selera, 2 jajka, czerstwa bułka, szklanka mleka, majeranek, sól, pieprz
Anioły w kuchni