Pasta di Positano Gorąco dzisiaj, prawda? A jak gorąco to i gotować się nie chce? 😉 No to mam dla Was przepis, na doskonały makaron, który gotowania nie wymaga. No, prawie - sam makaron jednak ugotować trzeba. Ale całej reszty już nie. Za to w rezultacie otrzymujemy szybkie w wykonaniu, lekkie i pyszne danie, w sam raz na upały. Polecam mocno! Składniki
Pasta Po Polskudresingiem z kokosem. Może to nie brzmi dość zachęcająco a wręcz nudno, ale… Bo zawsze jest jakieś, ale 😉. Sałatka Urap Sayur jest bardzo pyszna i aromatyczna dzięki paście i właśnie kokosowi. Musisz wiedzieć mój czytelniku, że kokos w kuchni Indonezji jest wszechobecny od mleka kokosowego, poprzez olej, cukier, wiórki aż po wodę kokosową. Na koniec jeszcze(...)użyć fasolki szparagowej – 200 gram Kiełki – 150 gram Szpinak młody -100 gram Sałata – dowolna 150-200 gram Papryka chili – 1 sztuka Szalotka – 1 sztuka Pasta Wiórki kokosowe – 50 gram Papryka chili – 1-2 sztuki Imbir – 5 cm Szalotki – 3 sztuki Czosnek – 3 ząbki Liście Kaffiri – 3-5 sztuki Pasta
RafalCookSpaghetti z indykiem i pastą pindżur to idealna propozycja na smaczny i szybki obiad , którego przygotowanie zajmuje zaledwie 20 minut. Pewnie wiele z Was zastanawia się czym jest pasta pindżur ? To połączenie opiekanych papryk, bakłażanów i dorodnych pomidorów. Bardzo ją lubię nawet ze świeżym pieczywem, ale gdy nie mam czasu na czasochłonny obiad to wtedy dodaję ją do takich szybkich(...)potraw. Tak samo jak ser Kaszkawał , czyli najbardziej znany na świecie ser bułgarski. Musicie go spróbować. To kto się skusi na mój ekspresowy obiad ? Spaghetti z indykiem i pastą pindżur - składniki: 1 słoik/500g pasty pindżur około 400g fileta z indyka (może być z kurczaka) czubryca (opcjonalnie) papryka słodka (u mnie wędzona) sól pieprz Dodatkowo: makaron
Di gotujeCZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Podwójną pierś kurczaka – Ryż jaśminowy – 150g – Groszek mrożony – 150g – Mleko kokosowe – 1 puszka 400 ml – Wywar z kurczaka – 1,5 puszki 600 ml – Pasta czerwone curry – 1 czubata łyżka – Pasta bazylia tajska – 1 czubata łyżeczka – Płatki chili do smaku – Przyprawa Harrisa – Sól do smaku – Sos teriyaki – 3 łyżki – Olej kokosowy – 1 łyżka – Sezam biały(...)równą kostkę. Dopraw solą, harrisą oraz 1 łyżką sosu teriyaki. Całość dobrze wymieszaj, odstaw. 2. Ryż wrzuć na suche dno garnka, przesmaż. Dodaj łyżkę oleju kokosowego, chwilę przesmaż. Dołóż pastę czerwone curry i bazylię tajską, przesmaż mieszając około 2 minuty. Po tym czasie dołóż pokrojonego kurczaka i smaż kolejne 2 minuty. 3. Całość zalej mlekiem kokosowym oraz 1,5 puszki
globuskulinarnyPasta z tuńczyka i jajek to propozycja na pastę kanapkową, która świetnie zastąpi nam wędlinę. Pastę najlepiej podać ze świeżym pieczywem. Przepis na warzywa w sosie tikka masala Składniki 1 puszka tuńczyka 2 jajka odrobina szczypiorku mały ogórek kiszony 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Dodatkowo świeże pieczywo Pasta z tuńczyka i jajek – przepis Jajka gotujemy na twardo, studzimy(...)kostkę kroimy również ogórka. Szczypiorek drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego! Artykuł Pasta z tuńczyka i jajek pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się gdzieś między świeżością szczypiorku i klasycznym, nieco łagodniejszym, czosnkowym szczypnięciem. Jest przepyszny na surowo! Można dodawać go do surówek i sałatek, zajadać na kanapkach, dodawać do zup, sosów, past kanapkowych, czy przyrządzić z nim wiosenną jajecznicę lub omleta albo upiec z nim przepyszny Irlandzki Chleb, o którym niedawno pisałam :) Taki czosnek można też posiekać i zamrozić lub ususzyć(...)stosować jako przyprawę w kuchni. Pysznymi sposobami na przechowanie tych wspaniałych liści jest wpakowanie ich do słoików! Pesto? Czemu nie! Kiszone liście czosnku dodatkowo uzbrojone w probiotyki? Bardzo proszę! Pasta z solą idealna do sosów i zup? Oczywiście! :D Jeżeli jesteście miłośnikami niedźwiedziego czosnku i macie ochotę zachować go na dłużej lub szukacie na niego pomysłów, przybywam dziś, żeby podzielić
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDzisiaj pierwszy dzień wiosny, czyli trzeba jakoś godnie tę wiosnę przywitać. Ja ją dzisiaj przywitałam pysznymi wiosennymi kanapkami chociaż za oknem śnieg. Wiosenne kanapki z pastą jajeczną ulubione pieczywo kilka liści rukoli pomidor kiełki rzodkiewki Pasta jajeczna 4 jajka pęczek szczypiorku (u mnie wyhodowany z cebuli dymki - zdecydowanie polecam!) 3 łyżeczki jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczka musztardy sarepskiej(...)sól, pieprz Najpierw przygotowujemy pastę jajeczną. Jajka gotujemy na twardo, a kiedy będą już wystudzone, możemy je obrać ze skorupki. Ścieramy na tarce o mniejszych oczkach niż standardowo np. marchewkę do zupy. Szczypiorek drobno siekam, wrzucam do jajek. Dodajemy musztardę, jogurt naturalny, sól, pieprz do smaku. Dokładnie mieszamy. Pieczywo smarujemy pastą jajeczną, na to kładziemy plasterek pomidora, listki
Kuchnia moimi oczamiRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i pomidorowa, ogórkowa i jarzynowa. Jako alternatywa do nich powstała rozgrzewająca zupa krem z dyni, buraczków i pasty z kolendry. Zupka jest smaczna, aromatyczna i pożywna(...)listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka papryki chili 1/2 łyżeczki imbiru (proszku) 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kurkumy Dodatkowo
moj przepis naRozgrzewająca zupa dyniowo-buraczkowa z pastą z kolendry Jako, że „siedzę” w domu i opiekuję się 3 miesięcznym synkiem, to mam trochę czasu na eksperymenty w kuchni. Troszkę znudził mi się krupnik i pomidorowa, ogórkowa i jarzynowa. Jako alternatywa do nich powstała rozgrzewająca zupa krem z dyni, buraczków i pasty z kolendry. Zupka jest smaczna, aromatyczna i pożywna(...)listki laurowe 10 ziarenek nasion kolendry 3 marchewki 2 buraki 1 korzeń pietruszki 250 gr puree z pieczonej dyni lub 400 gr świeżej dyni 1/4 korzenia selera 50 gr pasty z kolendry można zastąpić pęczkiem żywej kolendry drobno posiekanym 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka papryki chili 1/2 łyżeczki imbiru (proszku) 1 i 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka kurkumy Dodatkowo
moj przepis naświeże pieczywo w niedzielę rano lub...każdy inny dzień :) Zmieszałam chlebowe ciasto i podzieliłam na dwie równe części. Upiekłam jeden klasyczny bochenek, a w drugi zawinęłam zielone wstążki pasty ze szpinaku, która nadała chlebowi bardziej wytrawny charakrer, ziołowy zapach i piękne spiralki w przekroju :) - idealny do wiosennych kanapek z twarożkiem i pomidorem! Oba wyszły niezwykle sprężyste i miękkie, o idealnie(...)liście i odważajcie drożdże, bo już czas na rozpoczęcie przedwiosennego wypiekania! :) Chleb Baltonowski klasyczny i ze szpinakiem Potrzebujesz: 500g mieszanki Chleb Baltonowski Polskie Młyny 300ml wody 15g świeżych drożdży Pasta ze szpinaku: 60g świeżych liści szpinaku 5 dużych liści bazylii 1 ząbek czosnku 1/3 łyżeczki soli 2 szczypty czarnego pieprzu 1/2 łyżki łyskanych ziaren słonecznika 50ml oleju rzepakowego / słonecznikowego Sposób
Kuchnia w Słońcu SkąpanaPasta z wędzonego tofu Klasyczna, delikatna, gładka, o wspaniałym wędzonym aromacie… po prostu PYSZNA wegańska pasta kanapkowa z tofu wędzonego i smażonej cebuli. Pasta z wędzonego tofu idealnie sprawdzi się na świeżym pieczywie, w towarzystwie np. ogórka kiszonego, pomidora i posiekanego szczypiorku. Możesz do niej upiec domowe bułki pszenne , bajgle lub moje ulubione podpłomyki z patelni . Jeśli lubisz robić(...)domowe smarowidła, to sprawdź koniecznie moją książkę pt. “ HUMMUSY I PASTY “. Znajdziesz w niej dziesiątki inspiracji! Artykuł Pasta z wędzonego tofu pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmandużym ogniu. Gdy masło sie rozpuśći i utworzy się gęsty sos maślany, makaron jest gotowy. Podawaj go od razu, posypany serem typu parmezan. Today I invite you to a pasta dinner. I love pasta, I can eat it in a million ways and with all sorts of toppings. Pappardelle with kale is an idea for a quick vegetarian dish. There(...)kale torn into pieces 2 cloves of garlic 6 tablespoons of butter 4 tablespoons of lemon juice zest of 1/4 lemon Parmesan flakes for sprinkling salt, pepper Boil the pasta al dante in salted water. Drain (save about 1/2 cup of cooking water) and keep warm. In a frying pan, dissolve 2 tablespoons of butter, add chopped garlic
Delicious Placedużym ogniu. Gdy masło sie rozpuśći i utworzy się gęsty sos maślany, makaron jest gotowy. Podawaj go od razu, posypany serem typu parmezan. Today I invite you to a pasta dinner. I love pasta, I can eat it in a million ways and with all sorts of toppings. Pappardelle with kale is an idea for a quick vegetarian dish. There(...)kale torn into pieces 2 cloves of garlic 6 tablespoons of butter 4 tablespoons of lemon juice zest of 1/4 lemon Parmesan flakes for sprinkling salt, pepper Boil the pasta al dante in salted water. Drain (save about 1/2 cup of cooking water) and keep warm. In a frying pan, dissolve 2 tablespoons of butter, add chopped garlic
Delicious Placeminut żeby pracował. Groszek odmrażam, przekładam na patelnię i chwilę podgrzewam. Połowę groszku, szpinak, rozpuszczone masło przekładam do pojemnika i rozdrabniam blenderem. Pomidory suszone też rozdrabniam na pastę za pomocą blendera. Zaczyn dzielę sobie na trzy części. Do jednej części przesiewam 200 g mąki dodaję 1/3 soli , wlewam wody letniej ale nie za dużo. Jak robot wyrabia(...)ciasto kontroluję to podczas wyrabiania. To będzie ciasto jasne. Do drugiej części zaczynu przesiewam 200 g mąki, dodaję sól, pastę zieloną i wyrabiam robotem. Z uwagi na to że pasta już jest rzadka to wody dolewam tylko wtedy jeżeli widzę że jest taka potrzeba. Do trzeciej części zaczynu przesiewam 200 g mąki, dodaję pastę pomidorową, sól, wodę w razie
wesoła kuchnia