Sauce Napoletana 200 g Bio Organic ryż brązowy 1 polędwiczka wieprzowa moja ważyła ok 500 g świeża bazylia sól, pieprz do marynaty:ziarna kolendry i kolorowy pieprz, ostra papryka i olej Przygotowanie: Zaczynamy od zamarynowania polędwiczki w utłuczonych ziarnach kolendry oraz kolorowego pieprzu, ostrej papryce i oleju. Polędwiczkę wkładamy do lodówki na kilka godzin. Po zamarynowaniu obsmażamy
Życie zaczyna się w kuchniofertą sklepu. A teraz… czas na przepis Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 łyżki przyprawy do gyrosa ze ZdrowyMarket24 4 łyżki oliwy z oliwek ze ZdrowyMarket24 1/3 łyżki papryki wędzonej słodkiej ulubione dodatki – polecam domowe frytki i zestaw surówek Przygotowanie: Każdą pierś z kurczaka kroimy na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem. Przekładamy do miski. W miseczce mieszamy składniki(...)marynatę – 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 4 łyżki oliwy z oliwek oraz 1/3 łyżki papryki wędzonej słodkiej. Marynatą polewamy nasze piersi w misce, a następnie rozprowadzamy ją dokładnie po mięsie ręką (mieszamy). Każdy kawałek piersi musi być w marynacie. Tak przygotowane mięso odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Rozgrzewamy patelnię grillową i grillujemy nasze zamarynowane piersi z każdej
Słodkie okruszkisiedzenia przy garach. Składniki: 2 filety z kurczaka 500 g pieczarek 1 cebula kawałek pora szklanka wody 1/4 szklanki mleka 2 łyżki mąki 2 łyżki śmietany sól, pieprz, słodka papryka, przyprawa do kurczaka Cebulę drobno siekamy a pora kroimy w talarki. Pieczarki obieramy i kroimy w ósemki. Filety kroimy w niedużą kostkę i przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Na patelni rozgrzewamy(...)tłuszcz i wrzucamy cebulę oraz pora. Smażymy na średnim ogniu aż nabiorą złotego koloru. Następnie wrzucamy pieczarki. Całość oprószamy solą, pieprzem i słodką papryką. Smażymy parę minut po czym dorzucamy kurczaka. Smażymy kolejną chwilę po czym dolewamy szklankę wody. Wszystko gotujemy na średnim ogniu aż kurczak zmięknie. Mąkę rozprowadzamy w mleku aby nie było grudek i wlewamy do gulaszu. Mieszamy
My simple kitchenzielonych małży nowozelandzkich pół fenkułu 8 pomidorków koktajlowych 10 czarnych oliwek 2 ząbki czosnku kawałek kiszonej limonki (około 3 na 3 cm, ewentualnie można zastąpić skórką cytryny) kilka plasterków papryki pepperoni garść świeżych listków bazylii i kolendry 2 łyżki klarowanego masła 250 ml białego wytrawnego wina świeżo zmielony pieprz sól Wykonanie: Jajka miksujemy z 3 łyżkami serka Apetina Pomidory(...)rozmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, w razie potrzeby oskrobujemy muszle z zanieczyszczeń. Fenkuł kroimy na ćwierć-plasterki, wrzucamy go na patelnię razem z klarowanym masłem, delikatnie solimy, dodajemy plasterki papryki pepperoni, pociętą w paski kiszoną limonkę i dusimy około 5 minut cały czas mieszając. Po tym czasie dorzucamy pokrojony w plasterki czosnek, chwilę dusimy razem z fenkułem, a następnie dolewamy
Quinoa Raz!Składniki: pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/4 szklanki, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jajko 1 sztuka, czarnuszka - ile potrzeba piersi przeciąć wzdłuż na cztery porcje, posmarować olejem rzepakowym i natrzeć wymieszanymi przyprawami bez czarnuszki, ciasto francuskie podzielić na cztery porcje
W Mojej Kuchni Lubięmiał być bez tłuszczu, lekki i sycący. Udało się Składniki na obiad: pół szklanki kaszy kuskus pół szklanki wrzątku pół pomidora 3 łyżki groszku 1 pierś kurczaka łyżeczka słodkiej papryki czerwonej łyżeczka czosnku suszonego Przygotowanie obiadu: Mięso nacieramy czosnkiem i papryką, zawijamy w papier do pieczenia, wkładamy do nagrzanego do 200st. piekarnika. Pieczemy pierś 20 minut. Kiedy mięso jest już
NiePieprz.plwarstwą majonezu. Warstwa majonezu chroni kurczaka przed nadmiernym wysuszeniem a po upieczeniu skórka jest złocista i chrupiąca-taką najbardziej lubię. składniki: 6 średnich udek z kurczaka tymianek słodka papryka majeranek majonez ok 6 łyżek Udka kurczaka natrzeć dokładnie papryką, tymiankiem i majerankiem. Odstawić na kilka godzin do lodówki, u mnie stały przez całą noc. Następnie udka przełożyć na blaszkę
Monia miesza i gotujełyżka mąki pszennej 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka mleka sojowego naturalnego (opcjonalnie) ok. 300-350 ml wody Przyprawy: 1/2 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka bazylii suszonej sól, pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w kostkę, czosnek rozgniatamy na płasko nożem i również drobno siekamy. Wrzucamy je do garnka na rozgrzany olej, odrobinę solimy(...)chwilę podsmażamy, aż cebula się zeszkli. Pieczarki kroimy w talarki lub w kostkę - dorzucamy do garnka. Ponownie solimy do smaku. Dodajemy także pieprz, kurkumę, słodką paprykę, bazylię oraz sos sojowy i całość gotujemy na małym ogniu, aż pieczarki puszczą wodę i się podduszą (powinno to potrwać ok. 15 minut). Kiedy pieczarki są już gotowe dodajemy wodę oraz mleko sojowe
Bananowe Polebulionu drobiowego (u mnie 1,5 l gorącej, przegotowanej wody + 1 łyżka domowej vegety ); 1 średnia cebula; 1 łyżka oleju; 2 ząbki czosnku; 1 czubata łyżeczka słodkiej papryki w proszku; 1/2 łyżeczki kurkumy; Sól; Pieprz. Dodatkowo: Grzanki lub; Groszek ptysiowy. Sposób przygotowania: Kalafiora umyć, osuszyć, podzielić na różyczki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Ząbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę(...)ognia, lekko przestudzić i zblendować na gładki krem. Następnie zmiksowaną, kremową zupę ponownie podgrzać. Dodać serki topione i dokładnie wymieszać, aż do całkowitego rozpuszczenia się serka. Wlać śmietankę. Dodać paprykę i kurkumę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Zupę podawać gorącą z groszkiem ptysiowym lub grzankami. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 2,25 l zupy
Gospodyni Miejskasię nim z Wami. Pasztet pieczarkowy - wegański Składniki : 500 - 600 g pieczarek 2 duże cebule olej do smażenia sól 100 ml śmietany 30% 25 ml koniaku majeranek, papryka słodka masło Przygotowanie : Cebulę obieramy, kroimy w kosteczkę, smażymy na złoto na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki oczyszczamy, kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli, solimy i dusimy do miękkości(...)odparowania. Przekładamy do blendera, dodajemy śmietanę i koniak - miksujemy na gładki pasztet. Kokilki do zapiekania smarujemy masłem, uzupełniamy pasztetem, oprószamy majerankiem i papryką mieloną. Naczynka ustawiamy w dużym naczyniu do zapiekania, uzupełniamy wodą i pieczemy w kąpieli wodnej przez 50 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. całość przykrywamy folią aluminiową odkrywając je na ostatnie 10 minut
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki 1 duża główka kiszonej kapusty 1 duża cebula 100 g surowego wędzonego boczku 500 g mielonej karkówki 500 g lekko podgotowanego i dokładnie odcedzonego ryżu 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku kilka kawałków wędzonego mięsa ( żeberka, podgardle ) cząber majeranek tymianek sól pieprz Przygotowanie Na patelni przesmażyłem drobno pokrojony boczek, dodałem drobno posiekaną cebulę, zeszkliłem. Wymieszałem(...)misce z ugotowanym ryżem i mięsem, doprawiłem farsz papryką, majerankiem, tymiankiem, cząbrem, solą i pieprzem. Liście kapusty osączyłem z zalewy, ściąłem zgrubienia. Nałożyłem farsz, zawinąłem gołąbki. Ułozyłem je ciasno w rondlu, na dnie którego rozłożyłem kilka liści , przekładając je kawałkami wędzonego mięsa. Zalałem wodą wymieszana z sokiem z kiszonej kapusty. Zapiekałem pod przykryciem ok. 3 godz. Podałem z sosem grzybowym
R'n'G KitchenSkładniki: 200 g fasoli mung 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki papryki wędzonej sól i pieprz świeżo mielony ciasto 3 szklanki mąki pszennej 2 jajka 1 kostka margaryny palmy 4 dag drożdży 3/4 szklanki mleka łyżeczka cukru szczypta gałki muszkatołowej szczypta soli pieprz do smaku 2 łyżka gęstej śmietany Wykonanie(...)wodę, zalewamy fasolę świeżą wodą i gotujemy. Ugotowaną fasolę lekko rozgniatamy widelcem. Cebulę kroimy w kosteczkę, szklimy na rozgrzanym maśle, dodajemy do fasoli oraz posiekany drobniutko czosnek, przyprawiamy tymiankiem, papryką wędzoną, solą oraz pieprzem świeżo mielonym, przyprawioną fasoli odstawiamy aby nabrał smaku. Z podgrzanego mleka, drożdży i cukru robimy rozczyn. Gdy wyrośnie wlewamy do przesianej mąki dodając roztrzepane jajka
kgwjanczewotartę: 100g zimnego masła 200g mąki pszennej 1 jajko L 1/2 łyżeczki soli Dodatki: 300g pieczarek 150g sera cheddar 1 duży por sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra olej Masa śmietanowo-jajeczna: 2 jajka L 150ml śmietany 18% sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek granulowany 1. Masło kroimy na kawałki i zagniatamy
Szefowa kuchniszpinaku i pomidorów. Na koniec przełóż resztę kaszy, a na wierzch połóż plastry mozzarelli. Piecz przez 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Spróbuj także: Ciasto warzywne z papryką papryka cebula szpinak Babeczki z suszonymi pomidorami i czarnuszką suszone pomidory czarnuszka Fit pomidorowa frittata twarożek jajko pomidory
Fit&Fast KitchenSkładniki: 6 plastrów schabu, 2 łyżki masła, średni por, średnia marchewka, ząbek czosnku, 3 łyżki sosu sojowego, 500 ml wody, około 80 ml mleka, czubata łyżeczka mąki, oregano, papryka słodka, pieprz cayenne, sól, curry. Przygotowanie: Pora kroję w cienkie plasterki, czosnek siekam, podsmażam w garnku na maśle. Zalewam gorącą wodą i sosem sojowym oraz dodaję przyprawy: oregano, papryki, curry. Każdy
JejKuchnia