pączki - 10939 przepisów (strona:258/730)

MINI PĄCZKI NA MASCARPONE 36

Polecam gorąco, zwłaszcza jeśli mamy ochotę na coś słodkiego, a nie mamy czasu na spędzanie długich godzin w kuchni, lub nie po drodze nam z typowo drożdżowym ciastem na pączki 😋 Składniki: 140 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 130  g serka mascarpone 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki cukru skórka otarta z 1 sparzonej cytryny

Walijskie Pichcenie
Współpraca z "Rifon" 30

wykorzystania sztucznych pasz, ale również chemikaliów, co ma istotny wpływ na produkt końcowy, który jest w pełni naturalny. Blog po raz pierwszy nawiązał współpracę z niniejszą marką. W paczce znalazły się: małże Zapraszam do zakupów! Już wkrótce na blogu pojawią się przepisy z wykorzystaniem powyższego produktu

Truskawkowa Fiesta
Faworki na jogurcie greckim 147

wyjmujemy z tłuszczu na ręcznik papierowy i od razu posypujemy cukrem pudrem *** *** Następnie ciastka przekładamy na talerz i ponownie delikatne oprószamy cukrem pudrem *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM TAKŻE: Pączki i faworki karnawałowe Przepis tutaj (KLIK) POMYSŁY NA WYKORZYSTANIE BIAŁEK KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Faworki na jogurcie greckim pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Faworki (chrust) 37

karnawale nie tylko pączki są obowiązkowe. Koniecznie trzeba też usmażyć i zajadać faworki (znane też jako chrust). {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/02\/faworki-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/02\/faworki-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2024\/02\/faworki-320x200.jpg"],"recipeIngredient":["30 dkg m\u0105ki,\r","\u0142y\u017cka mas\u0142a,\r","3 \u017c\u00f3\u0142tka

Bardzo Gruby Smok
Sernik wiśniowy 34

Arek Gie   Składniki:           200 g herbatników (petitki) 150 g orzechów włoskich 150 g masła 750 g sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 5 jajek 2 opakowania budyniu wiśniowego (bez cukru 40g) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1,2 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli 460 g wiśni

R'n'G Kitchen
Mehlsuppe i wigilia obozowa 33

chodzi o inne zwyczaje, to Niemcy byli wyjątkowo egalitarni. Wcześniejsze niesnaski pomiędzy nacjami zredukowano i wszystkich traktowano równie podle. Tym samym zabroniono katolickiej pasterki, ale czasem pozwalano na dodatkowe paczki. Czasem więźniowie, w mniej lub bardziej legalny sposób wchodzili w posiadanie jedzenia i potrafili odłożyć to na ten wieczór. Od czasu do czasu jadłospis był urozmaicany tzw Mehlsuppe, czyli dosłownie

Kryzysowa Książka Kucharska
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 34

Kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowa to niezbędny dodatek do świątecznych wypieków. Przyda się do keksów , do szarlotki, do pączków, do pierniczków lebkuchen i po prostu do wyjadania ze słoika:) Oczywiście, lepiej kupić pomarańcze ekologiczne, które nie zostały poddane woskowaniu preparatami chemicznymi. Jeśli jednak nie mamy takiej możliwości - pomarańcze przed obraniem szorujemy, dokładnie myjemy i sparzamy, skórkę zalewamy wodą, zostawiamy

Obiad gotowy
Bajaderki piernikowe 36

Jeżeli masz duże opakowanie lukrowanych pierniczków i nie wiesz jak, poza zjedzeniem ich prosto z paczki, jeszcze je wykorzystać, możesz przygotować z nich np piernikowe bajaderki. Pachnące rumem, z suszonymi śliwkami i orzechami są naprawdę przepyszne, choć bardzo, bardzo słodkie. Ja ostatnio odzwyczaiłam się od słodkości i dla mnie jedna to jest max, ale mój mąż ogromnie je chwalił. Bajaderki

Smaki Na Talerzu
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 43

suszonymi pomidorami. Rolada serowa: 6 jajek 300 g sera gouda 6 lekko kopiastych łyżek majonezu kieleckiego Nadzienie: 500 g mielonego indyka 300-350 g mrożonego szpinaku (robię z całej paczki, ale nie dodaję całego do mięsa; jeśli masz tzw brykiety, łatwiej będzie wymierzyć odpowiednią ilość) 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów z zalewy, posiekanych 2 łyżki bułki tartej mielona

Smaki Na Talerzu
Prażynka francuska do tortu, czyli chrupka prażynka Callebaut 35

ceniona przez cukierników za swoją unikalną strukturę, która pozwala na uzyskanie efektu chrupkości w daniach o miękkiej konsystencji. Prażynkę możemy kupić w internecie, występuje w różnych opakowaniach, od małych paczek (200 g) po całkiem duże. Ale możemy taką prażynkę zrobić sami i jest równie dobra - pyszna, chrupiąca, delikatna i sprawdza się w przepisach. Składniki na prażynkę Callebaut Wszystkie składniki

Gotujemy i jemy
Prażynka francuska do tortu, czyli chrupka prażynka Callebaut 29

ceniona przez cukierników za swoją unikalną strukturę, która pozwala na uzyskanie efektu chrupkości w daniach o miękkiej konsystencji. Prażynkę możemy kupić w internecie, występuje w różnych opakowaniach, od małych paczek (200 g) po całkiem duże. Ale możemy taką prażynkę zrobić sami i jest równie dobra - pyszna, chrupiąca, delikatna i sprawdza się w przepisach. Składniki na prażynkę Callebaut Wszystkie składniki

Korniszonki
Ciasto Cuszima 106

śmietankowy: 500 ml śmietanka 36%, 2 galaretki truskawkowe, 2 łyżki cukru pudru, Polewa: 100 ml śmietanki 30-36%, 50 g czekolada mlecza, 50 g czekolada gorzka, Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów, wiórki kokosowe do posypania polewy, Sposób przygotowania: Biszkopt ciemny: Jajka ubić z cukrem przez 10 minut, następnie dodać przesianą mąkę z kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie

kulinarne odsłony pati
EXPRESOWY SEROMAKOWIEC NA HERBATNIKACH + FILMIK 61

Pyszny i łatwy w wykonaniu seromakowiec, polecam przepis.        SKŁADNIKI :  dowolna masa makowa  paczka herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego  1 szklanka cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru  100 g mlecznej czekolady + 3 łyżki mleka  wiórki kokosowe do posypania

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik krakowski 53

mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka szczypta soli Ser: 1,2 sera (nie z wiaderka), dwukrotnie zmielonego 150 g cukru pudru 5 jajek 1 paczka budyniu śmietankowego lub 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 120 g rozpuszczonego masła 100 g rodzynek (wcześniej zalanych wrzątkiem) Sposób przygotowania: 1. Składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową

Kuchnia domowa Ani
Kremowy sernik na mascarpone - keto 66

jajka, rozmiar L Masa czekoladowa: 250 gram serka mascarpone 100 ml śmietanki 18 % - słodkiej 60 gram gorzkiej czekolady - 64% lub 70% kakao. 1 łyżka słodzika - erytrytolu Na spód: Paczka herbatników petitków - jasnych Wykonanie: Formę ( u mnie prostokątna o wymiarach 20 cm / 30 cm ) wykładamy papierem do pieczenia - wystarczy dno, boki smarujemy masłem. Na dnie układamy jeden przy drugim herbatniki. Masa

Kronika Piekarnika