Sernik wiśniowy 70Arek Gie Składniki: 200 g herbatników (petitki) 150 g orzechów włoskich 150 g masła 750 g sera z wiaderka 1 szklanka cukru 1 paczka cukru waniliowego 5 jajek 2 opakowania budyniu wiśniowego (bez cukru 40g) 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 1,2 szklanki mleka w proszku 1 szczypta soli 460 g wiśni
R'n'G Kitchen
Mehlsuppe i wigilia obozowa 71chodzi o inne zwyczaje, to Niemcy byli wyjątkowo egalitarni. Wcześniejsze niesnaski pomiędzy nacjami zredukowano i wszystkich traktowano równie podle. Tym samym zabroniono katolickiej pasterki, ale czasem pozwalano na dodatkowe paczki. Czasem więźniowie, w mniej lub bardziej legalny sposób wchodzili w posiadanie jedzenia i potrafili odłożyć to na ten wieczór. Od czasu do czasu jadłospis był urozmaicany tzw Mehlsuppe, czyli dosłownie
Kryzysowa Książka Kucharska
Domowa kandyzowana skórka pomarańczowa 72Kandyzowana skórka pomarańczowa lub cytrynowa to niezbędny dodatek do świątecznych wypieków. Przyda się do keksów , do szarlotki, do pączków, do pierniczków lebkuchen i po prostu do wyjadania ze słoika:) Oczywiście, lepiej kupić pomarańcze ekologiczne, które nie zostały poddane woskowaniu preparatami chemicznymi. Jeśli jednak nie mamy takiej możliwości - pomarańcze przed obraniem szorujemy, dokładnie myjemy i sparzamy, skórkę zalewamy wodą, zostawiamy
Obiad gotowy
Bajaderki piernikowe 81Jeżeli masz duże opakowanie lukrowanych pierniczków i nie wiesz jak, poza zjedzeniem ich prosto z paczki, jeszcze je wykorzystać, możesz przygotować z nich np piernikowe bajaderki. Pachnące rumem, z suszonymi śliwkami i orzechami są naprawdę przepyszne, choć bardzo, bardzo słodkie. Ja ostatnio odzwyczaiłam się od słodkości i dla mnie jedna to jest max, ale mój mąż ogromnie je chwalił. Bajaderki
Smaki Na Talerzu
Rolada serowa z indykiem i szpinakiem 85suszonymi pomidorami. Rolada serowa: 6 jajek 300 g sera gouda 6 lekko kopiastych łyżek majonezu kieleckiego Nadzienie: 500 g mielonego indyka 300-350 g mrożonego szpinaku (robię z całej paczki, ale nie dodaję całego do mięsa; jeśli masz tzw brykiety, łatwiej będzie wymierzyć odpowiednią ilość) 3 ząbki czosnku 2 łyżki suszonych pomidorów z zalewy, posiekanych 2 łyżki bułki tartej mielona
Smaki Na Talerzu
Prażynka francuska do tortu, czyli chrupka prażynka Callebaut 80ceniona przez cukierników za swoją unikalną strukturę, która pozwala na uzyskanie efektu chrupkości w daniach o miękkiej konsystencji. Prażynkę możemy kupić w internecie, występuje w różnych opakowaniach, od małych paczek (200 g) po całkiem duże. Ale możemy taką prażynkę zrobić sami i jest równie dobra - pyszna, chrupiąca, delikatna i sprawdza się w przepisach. Składniki na prażynkę Callebaut Wszystkie składniki
Gotujemy i jemy
Prażynka francuska do tortu, czyli chrupka prażynka Callebaut 73ceniona przez cukierników za swoją unikalną strukturę, która pozwala na uzyskanie efektu chrupkości w daniach o miękkiej konsystencji. Prażynkę możemy kupić w internecie, występuje w różnych opakowaniach, od małych paczek (200 g) po całkiem duże. Ale możemy taką prażynkę zrobić sami i jest równie dobra - pyszna, chrupiąca, delikatna i sprawdza się w przepisach. Składniki na prażynkę Callebaut Wszystkie składniki
Korniszonki
Ciasto Cuszima 163śmietankowy: 500 ml śmietanka 36%, 2 galaretki truskawkowe, 2 łyżki cukru pudru, Polewa: 100 ml śmietanki 30-36%, 50 g czekolada mlecza, 50 g czekolada gorzka, Dodatkowo: 0,5 paczki okrągłych biszkoptów, wiórki kokosowe do posypania polewy, Sposób przygotowania: Biszkopt ciemny: Jajka ubić z cukrem przez 10 minut, następnie dodać przesianą mąkę z kakao oraz proszek do pieczenia i delikatnie
kulinarne odsłony pati
EXPRESOWY SEROMAKOWIEC NA HERBATNIKACH + FILMIK 96Pyszny i łatwy w wykonaniu seromakowiec, polecam przepis. SKŁADNIKI : dowolna masa makowa paczka herbatników maślanych 1 kg sera wiaderkowego 1 szklanka cukru 3 jajka 1 budyń waniliowy bez cukru 100 g mlecznej czekolady + 3 łyżki mleka wiórki kokosowe do posypania
Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik krakowski 95mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka szczypta soli Ser: 1,2 sera (nie z wiaderka), dwukrotnie zmielonego 150 g cukru pudru 5 jajek 1 paczka budyniu śmietankowego lub 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 120 g rozpuszczonego masła 100 g rodzynek (wcześniej zalanych wrzątkiem) Sposób przygotowania: 1. Składniki na masę serową powinny mieć temperaturę pokojową
Kuchnia domowa Ani
Kremowy sernik na mascarpone - keto 103jajka, rozmiar L Masa czekoladowa: 250 gram serka mascarpone 100 ml śmietanki 18 % - słodkiej 60 gram gorzkiej czekolady - 64% lub 70% kakao. 1 łyżka słodzika - erytrytolu Na spód: Paczka herbatników petitków - jasnych Wykonanie: Formę ( u mnie prostokątna o wymiarach 20 cm / 30 cm ) wykładamy papierem do pieczenia - wystarczy dno, boki smarujemy masłem. Na dnie układamy jeden przy drugim herbatniki. Masa
Kronika Piekarnika
Ekspresowy piernik 100zdecydowanie odpowiada taka najprostszą wersja oblana czekoladą. Składniki (blaszka 20x32 lub lekko większa): 5 niewielkich jajek 230 g cukru 3 płaskie łyżki miodu 1 paczka przyprawy do piernika 450 g mąki pszennej 1 łyżka sody oczyszczonej 1 łyżka ciemnego kakao 170 ml oleju 1 szklanka śmietany 12-18%, zastąpiłam gęstym jogurtem naturalnym typu
Kuchnia domowa Ani
Ciasto Lotus z polewą 107piec to pyszne ciacho inspirowane tymi ciasteczkami, które też stanowią jego ważny składnik. Jeśli uwielbiacie te ciasteczka – musicie spróbować. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – kupcie od razu 2 paczki i jedną zjedzcie samą a drugą zmieńcie w to ciacho. Składniki (na formę o wymiarach około 23x23cm): 125g ciasteczek Lotus Biscoff 2 szklanki mąki 3 jajka 1/2 szklanki cukru szczypta
Smaczna Strona
Test frytkownicy beztłuszczowej Panasonic NF-CC500SXE z funkcją pary 99minut w 180 stopniach Celsjusza. A oto kilka innych przepisów, które możesz przygotować z użyciem frytkownicy beztłuszczowej: tofu w ketchupie z płatkami drożdżowymi jajka faszerowane w panierce “pączki” z ciasta francuskiego pieczona brukselka z czosnkiem warstwowa sałatka jak Burger Drwala Artykuł powstał przy współpracy z marką Panasonic w ramach płatnej współpracy
Via Gusto
Bezowe gniazdka z dżemem morelowym i Lemon Curd 69Bezy to takie słodkie malęństwa. Piekę je zawsze gdy zostaną mi białka po wypiekaniu ciasteczek czy smażeniu pączków. Był czas gdy bezy mi nie wychodziły, ale ćwiczyłam, ćwiczyłam i teraz wychodzą mi idealne. Dobrze ususzone i białe. Tym razem nadziałam je dżemem morelowym i kwaśnym kremem Lemon Curd, który znajdziecie na moim blogu. Bardzo polecam takie słodko kwaśno-połączenie. Udanych
Izabelawkuchni