Prosty przepis na błyskawiczne mini pączki serowe , tym razem z dodatkiem serka homogenizowanego. Robi się je naprawdę bardzo łatwo i szybko, nie trzeba czekać, aż ciasto wyrośnie no i wystarczy zamieszać je łyżką. Jeszcze ciepłe, otoczone cukrem pudrem, smakują znakomicie. składniki: 400 g serka homogenizowanego waniliowego 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli olej
babka w formiesera białego półtłustego 2 jajka 2 żółtka 30 g świeżych drożdży lub paczka suchych 60 g miękkiego masła 3 łyżki cukru zwykłego 3 szczypty … Czytaj dalej Pączki serowe z konfiturą śliwkową
gotuj ze mnąniedużą ilość soli). Całość mieszamy, próbujemy. Opcjonalnie doprawiamy i / lub dodajemy majonezu lub jogurtu. Smacznego Do surówki użyłam majonezu lekkiego Społem Kielce, który otrzymałam jakiś czas temu w paczce niespodziance. Korzystając z okazji polecam Wam spróbować też innych produktów WSP Społem, w szczególności musztardy czeskiej i starofrancuskiej. Idealne do marynat na grilla
Słodkie okruszkitylko do lodówki a tam były dwie kostki smalcu samotnie schowane gdzieś w kącik....nie podejmowałam zbyt długo decyzji :D Powróciłam wspomnieniem i smakiem do czwartku. Zrobiłam troszkę spóźnione pączki hiszpańskie. No powiem Wam....za rok, to chyba tylko to będę smażyć. Powalają smakiem i są o niebo lepsze niż ze sklepu. Lżejsze i delikatniejsze. Jednak swoje to swoje
Pieprzyć z Fantazjąktoś na sali kto lubi donaty? Jeżeli tak to jest to post idealny dla niego. Zbliża się najbardziej tłusty dzień roku. Dzień kiedy na śniadanie, obiad, kolacje jemy pączki. Dzień kiedy wszystkie kalorie idą podobno w cycki a nie w boczki :) Donaty z batatów robi się szybko. Potrzebujemy: 285 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia WINIARY
Kuchnia w oparachrzeczywistości. Ponieważ czasu zostało niewiele, nie będę Wam się tutaj zbędnie rozpisywać, łapcie więc przepisy na: FANTASTYCZNE FAWORKI – chrupiące, delikatne jak chmurka, kruchuteńkie – po prostu najlepsze! PUSZYSTE PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie
Kate's KitchenOponki to generalnie nic innego jak pączki tylko z dziurką ale nie te, o nie nie ;) Te oponki powstały z mikro ilości jajek a za to z dużej ilości białego sera, są idealnie mokre co z powoduje że jutro nie będą suche jak skała a to znaczy że możemy usmażyć je dziś na jutro! ;) Serdecznie polecam! Przepis pochodzi
Życie zaczyna się w kuchniDziś tłusty czwartek, a więc pączusie muszą być. Bez nich te święto nie było by świętem. Zapraszam was kochani na pyszne domowe pączki. Składniki: mąką pszenna typ 500 4 szklanki drożdże świeże 50 g mleko 1 szklanka żółtka 6 szt masło 125 g cukier 4 łyżki sól pół łyżeczki Lukier: białko 1 szt cukier puder
Różowa kuchniaskładniki: 500 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru 25 g drożdży 2 żółtka 1 jajko 250 ml mleka, letniego 60 g masła 1 łyżeczka
Domowy Smak JedzeniaKomu tłusty czwartek straszny, gdy ma alternatywę. Wprawdzie pączki pieczone to nie to samo, co smażone, ale i te są smaczne, a smażone mogą również być mniej kaloryczne. W ubiegłym roku serwowałam oponki z ricotty , dziś – z dynią. Które lepsze, musicie ocenić samodzielnie. 375 g mąki (ok. 2,5 szklanki) mąki, najlepiej pszennej, żeby ciasto dobrze wyrosło i było
KucharzycaKolejny pomysł na „Tłusty czwartek”. Tym razem są to churros, czyli pączki hiszpańskie, które przygotowuje się z ciasta parzonego i smaży na głębokim tłuszczu. Są dość tłuste, ale w taki dzień można przymknąć na to oko Chrupiące z zewnątrz, puszyste w środku i podane z roztopioną czekoladą… Pycha! Nie sposób się im oprzeć Jeśli jeszcze
Oryginalny smakrzeczywistości. Ponieważ czasu zostało niewiele, nie będę Wam się tutaj zbędnie rozpisywać, łapcie więc przepisy na: FANTASTYCZNE FAWORKI – chrupiące, delikatne jak chmurka, kruchuteńkie – po prostu najlepsze! PUSZYSTE PĄCZKI – mięciutkie i puchate w środku otoczone chrupiącą cieniutką skórką OKRĄGLUTKIE OPONKI – cudnej urody, delikatne i maślane – palce lizać BOSKIE BABECZKI – wszystkie babeczki są boskie, ale takie
Kate's Kitchenłyżka spirytusu/octu - szczypta soli - 1 litr oleju do smażenia Wszystkie składniki (oprócz oleju) umieścić w misce i utrzeć gładką masę. Na rozgrzany olej, kłaść łyżką, racuszki. Smażyć jak pączki. Po usmażeniu, układać racuszki na ręczniku papierowym, w celu odsączenia tłuszczu. Ciepłe posypać cukrem pudrem. Smacznego
CookYourselfwlać olej i podgrzać. Dwie łyżki zamoczyć w gorącym oleju, następnie na jedną z nich nabrać ciasto, a drugą "ściągnąć" ciasto z pierwszej łyżki do gorącego oleju. Smażyć jak pączki. Po wyjęciu z oleju, od razu ułożyć na ręczniku papierowym, żeby odsączyć je z tłuszczu. Jeszcze ciepłe racuchy posypać cukrem pudrem. Smacznego
CookYourself