pączki - 10995 przepisów (strona:256/733)

Odchudzone pelnoziarniste oponki 222

Obiecałam wam z okazji nadchodzącego Tłustego Czwartku odchudzony przepis na paczki. Pączków, co prawda jednak jeszcze nie zrobiłam, ale zrobiłam lżejszą wersje oponek. Po pierwsze użyłam chudego twarogu, brązowego cukru, pełnoziarnistej mąki a wszystko zostało usmażone na oleju ryżowym zamiast zwykłym czy smalcu. Dlaczego ten olej? Bo ma on wysoką temperaturę dymienia, tj. 230°C, co oznacza smażenie bez dymu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pączusie ekspresowe 352

małe pączusie ( nie wyrabiać ich w dłoniach długo, aby po upieczeniu były pulchne w środku  ) i wrzucać na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą brązowo- złote.  Po usmażeniu pączki odłożyć na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Następnie obtoczyć w cukrze cynamonowym ( około 2 łyżek cukru i 1/2 łyżki cynamonu) Smacznego :) * z podanych proporcji wyszło 32 sztuki

Zabawa smakiem
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe 41

różnych orzechów. Jest wilgotne, długo pozostaje świeże, nie przesusza się, jest pysznie aromatyzowane pomarańczą, można je upiec w tortownicy lub w formie muffinek czy w formie na donaty (amerykańskie pączki) . Nie pomijajcie skórki z pomarańczy, to ona robi robotę w tym cieście. Uwielbiamy z chłopakami to ciasto, nawet czasem skubnie kawałek mój mąż, który nie znosi bezglutenowych wypieków. Oryginalny przepis

moj przepis na
Jak jeść mądrze słodycze? :) 31

słodyczy na czczo – wtedy podnoszą poziom cukru bardzo gwałtownie, co może powodować nagły spadek energii i głód. Jednym z większych błędów żywieniowych jest rozpoczynanie dnia od słodkiej drożdżówki, czy pączka z kawą. Tego staraj się nie robić, no chyba, że zwiedzasz Paryż o poranku…:) 3. Zastępuj, nie eliminuj Czasami możesz: Zjeść ciemną czekoladę zamiast mlecznej. Gorzka czekolada, taka

Natka Pietruszki
Wielkanocne ciasto z białek z cytrynową nutą 37

proste i pyszne ciasto z białek. Idealne na świąteczny stół. Prosta receptura, więc uda się każdemu. Obłędnie pachnie i smakuje cytrynowo. Czasami  zostają nam białka po smażeniu pączków czy wypiekaniu ciasteczek, wtedy możemy upiec takie ciasto. Udanych wypieków.     Potrzebujemy:   Na ciasto: 6 białek  1 szklanka cukru  1 cukier waniliowy  250 g masła

Izabelawkuchni
Rolada bezowa z borówkami 53

zostało Ci dużo żółtek do dyspozycji, mam dla Ciebie kilka propozycji, jak je wykorzystać! Żółtka możesz użyć do przygotowania domowego makaronu, kremu do kremówki , kruchego ciasta, domowych lodów, tiramisu, pączków, czy kremu cytrynowego (lemon curd). Żółtka można też wykorzystać do wytrawnych sosów. Przepis krok po kroku – rolada bezowa z borówkami Ile kalorii ma porcja rolady bezowej z kremem

Via Gusto
Ciasto z serków homogenizowanych z truskawkami 64

waniliowych serków homogenizowanych można przygotować mnóstwo przepisów! Oto kilka przykładów na użycie serków homogenizowanych: sernik pieczony, serniki i ciasta na zimno , mini deserki , kremy do ciast i tortów, pączki, oponki i donuty, nadzienie do naleśników, placuszki. Jak zrobić krem do ciasta z serków Danio? Krem do ciasta z serków homogenizowanych można zrobić na wiele sposobów. Jednym z pyszniejszych przepisów jest

Via Gusto
Ciasto z konfiturą różaną 76

cytryny lub kwas cytrynowy. Taka konfitura jest dobrej jakości i ma intensywny, różany smak. Do ciasta potrzebujesz 200 g konfitury, więc pozostałą konfiturę możesz użyć do przygotowania rogalików, pączków, a także jako dodatek do szarlotki. Konfitura z płatków róży sprawdzi się też do naleśników, czy gofrów. Jak sprawdzić, czy ciasto jest upieczone? Najlepszym sposobem na sprawdzenie, czy ciasto jest upieczone

Via Gusto
Sernik pistacjowy 56

serek mascarpone. Zmiksować do uzyskania gładkiego i gęstego kremu. Następnie wyłożyć na ostudzony sernik i równo rozprowadzić. Wierzch udekorować posiekanymi pistacjami. Potem schłodzić. Smacznego To też może Cię zainteresować: Pączki pistacjowe Mazurek pistacjowy Lody pistacjowe Mini serniczki czekoladowo – pomarańczowe z kremem dyniowym Sernik pomarańczowy z batatami Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową Sernik czekoladowy z musem malinowym Artykuł Sernik pistacjowy pochodzi

Oryginalny smak
Wiosenny koktajl z awokado, pokrzywą i białą herbatą 48

Wiosna, wiosna wkoło! Tą wczesną wiosnę, kiedy wszystko wokół budzi się do życia szczególnie lubię i zauważam. Drzewa z pączkami liści, kwitnące krzewy i kwiaty, wschodząca trawa, pierwsze jadalne chwasty i zioła zawsze robią na mnie wrażenie i pobudzają do działania, nie tylko w pracy czy w domu, ale również w swoim organizmie. Chętniej wtedy sięgam po ciepłą wodę

Dorota Smakuje
Tłuszcze trans! Unikaj ich jak ognia, jeśli chcesz cieszyć się zdrowiem. 59

trudniejsze do przetwarzania przez nasz organizm. Produkty, w których znajdziemy tłuszcze trans fast foody (frytki z sieciówek, nuggetsy, panierowane mięsa, burgery, tortille i wrapy), przemysłowe wypieki (ciastka, ciasteczka, wafelki, pączki, drożdżówki…), popcorn do przygotowania w mikrofalówce, twarde margaryny (dziś już na szczęście wiele z nich jest bez tłuszczów trans, ale warto zachować czujność i czytać etykiety), słabej jakości czekolady

Natka Pietruszki
Rolada z białek z cytrynowym kremem 47

mojej kuchni nic nie może marnować. Gdy zostają mi białka po pieczeniu ciasteczek czy smażeniu pączków to zawsze je wykorzystuję. Tym razem powstała rolada z białek. Prosto i pysznie. Nie jest tak puszysta jak biszkopt z całych jajek, ale jest również pyszna. Do tego krem cytrynowy na bazie masła i Lemon Curd. Upieczcie do kawy. Koniecznie.    Potrzebujemy

Izabelawkuchni
Donuty a’la cinnabuns 57

przekładam do moździerza i ucieram na gładko. Gdy donuty się upieką, wyciągamy je na kratkę i dajemy im około 5 minut. Po tym czasie, za pomocą silikonowej szpatułki, podwadzamy pączki i wyciągamy z blachy do ostygnięcia. Ale prawda jest taka, że takie jeszcze lekko ciepłe, oblane pysznym lukrem smakują najlepiej.   Przejdź na początek strony   Artykuł Donuty

Smaczna Strona
Donuty a’la cinnabuns 61

przekładam do moździerza i ucieram na gładko. Gdy donuty się upieką, wyciągamy je na kratkę i dajemy im około 5 minut. Po tym czasie, za pomocą silikonowej szpatułki, podwadzamy pączki i wyciągamy z blachy do ostygnięcia. Ale prawda jest taka, że takie jeszcze lekko ciepłe, oblane pysznym lukrem smakują najlepiej.   Przejdź na początek strony

Smaczna Strona